Liège, cité ardente

Ontdek de mooiste wandeling van Luik, de Impasse des Ursulines. Je krijgt er het mooiste uitzicht over Liège.

Stedentrips vriendinnen banner

Luik, de vurige stede

Ik hou van tripjes dicht bij huis.  België en Nederland zijn rijk aan leuke en interessante steden. Op 15 minuten van mijn voordeur ligt Luik, vroeger een grijze en vuile industriestad, nu een gezellige Waalse trekpleister vol verrassingen.

hotelspecials

Luik

Waar vind je l’Impasse des Ursulines ?

Luik is een grote en levendige stad langs de Maas. In het centrum zijn er echter ook rustige hoekjes te vinden, weg van de drukte. Om die te vinden begon ik aan de wandeling ‘le sentier des coteaux’. Parkeren kan helemaal gratis aan de citadelle, die hoog boven de stad uitsteekt. Het wandelpad leidt je doorheen bos en weide richting de stad. Het is hier zo groen en rustig dat je je ergens in het midden van de Ardennen waant. Het hectische Luik lijkt even ver weg…

Montagne de Bueren

Maar dan gaat het pad  toch al zigzaggend naar beneden, richting centrum. Onderweg word je tussen het bladerdak door al op enkele vergezichten getrakteerd. Eénmaal aangekomen in de benedenstad slaan we rechtsaf richting Place du Marché. Iets verderop in de Rue des Mineurs wordt je naar binnen gezogen door de heerlijke wafelgeur van ‘Une gaufrette saperlipopette’.  Op de markt, naast het perron dat je ook op het wapenschild van Luik ziet, zitten de terrasjes overvol. Luik is overduidelijk een stad van levensgenieters.

impasse des ursulines

Les impasses

Typisch Luiks zijn de kleine sfeervolle steegjes die tussen de woonhuizen liggen. ‘Les impasses’ doen je in één of ander zuiders land wanen, al zijn ze natuurlijk net iets minder gezellig dan in pakweg Mykonos. Als ik burgemeester was liet ik ze allemaal spierwit schilderen. Vooral de Impasse des Ursulines mag je niet missen. De smalle trappengangen komen uit in het oude parkje van de ursulinen zusters. Een verborgen parel in het midden van de stad met een prachtig uitzicht. Wie slecht te been is kan hier wel wat moeilijkheden ondervinden. Ook wandelaars met een slechte conditie zullen net als ik wellicht even op adem moeten komen onderweg. Gelukkig passeer je al snel een verborgen terrasje…

Luik

Parc des Ursulines

Na een frisse pint Jupiler (gebrouwen nabij Luik) wordt het toch tijd om stilaan terug naar boven te wandelen. De 374 trappen van Montagne de Bueren zijn een aanslag op je kuiten maar de beloning is het allemaal waard. Een prachtig uitzicht op de stad waar je zowel overdag als ’s avonds eens moet van genieten.

Luik

La Nocturne Luik

Elke eerste zaterdag van oktober kan je me trouwens in Luik vinden als deze hele buurt verlicht wordt met kaarsen. Overal zijn er straatartiesten in de weer, vind je lekkere eetkraampjes en de avond wordt afgesloten met een spetterend vuurwerk. Meer info vind je op la nocturne.

Luik

Montagne de Bueren

Point de vue

Bon, nog een paar foto’s van het mooie uitzicht op de stad heb je tegoed. En heb je zelf een originele reistip voor een dagtrip of uitstapje dichtbij? Mail het gerust door op info@travelchecker.be.

Luik

Uitzicht vanop de Citadel

Luik

The view

Luik

Prachtige wandeling midden in de stad

Au revoir !

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

sunweb lastminute banner

4 commentaar

  1. Patricia

Reageer