Lissabon Eco Tour

Een Lissabon Eco tour is een van de meest originele manieren om Lissabon te verkennen. Scheur met een Twizzy door de kleine steegjes van de stad.

Stedentrips vriendinnen banner

Wijken in Lissabon

De wijk Alfama is het kloppend hart van het oude Lissabon en kan je gemakkelijk te voet bereiken vanuit de Baixa, het centrum van de stad. Hou er wel rekening mee dat je hiervoor een stevig stuk zal moeten klimmen. Alfama ligt immers op een heuvel en de grootste trekpleister ligt helemaal bovenaan, het Castelo de Sao Jorge. Daarom kiezen vele mensen ervoor om de authentieke tram 28 naar boven te nemen. Voor een spotprijs kan je in deze rammelbak doorheen de stad hotsen. Een originele en minder vermoeiende manier om Alfama te doorkruisen dus. Jammer genoeg hebben zowat alle bezoekers van Lissabon deze tram ontdekt en soms is het moeilijk nog een plekje aan boord te vinden.

Lissabon view

hotelspecials

Lissabon eco tour

Wij kozen voor een alternatieve wijze en huurden een elektrisch karretje voor 29 euro bij lisbon eco tours. De GPS aan boord bevat verschillende routes, waaronder die van tram 28. Je kan dus kiezen voor een geprogrammeerde route, of zelf je eigen weg bepalen. In de kleine steegjes van Alfama, waar geen tram of auto kon passeren, reden wij met onze Twizzy gemakkelijk verder. Enkel de selfie stick verkopende Nigerianen kunnen je nogal eens de weg versperren…

twizzy Lissabon

Andere coole manieren om je door de stad te begeven:

Op weg met de Twizzy

Echt supercomfortabel is de Twizzy nu ook weer niet voor 2 volwassenen, maar het is wel grappig om op deze manier de stad te verkennen. We hadden in elk geval veel bekijks en bovendien zijn de Twizzy’s best pittig om mee te rijden. Veel plaats om onze Twizzy te parkeren hadden we niet nodig aan Castelo de Sao Jorge. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de stad. Een bezoekje aan het kasteel kost 8.5 euro en is zeker de moeite. Er ligt ook een restaurant met een mooi terras, maar gezien de prijzen betaal je hier vooral extra voor het uitzicht.

twizzy

Onride Twizzy

Alfama

Nee, dan eten we liever iets in de wijk zelf. In de steegjes van Alfama vind je tal van kleine restaurants en bars en overal ruikt het naar gegrilde sardienen. De vele trappen en pleintjes zorgen ervoor dat je telkens op een nieuw verborgen plekje uitkomt. Het is er dan ook heerlijk om gewoon wat rond te slenteren en hopeloos te verdwalen in de gezelligheid van de wijk.

Miradauro das portas do sol

Miradauro das portas do sol

Lissabon

Feest in de wijk

Iets verder op de Campo Santa Clara kan je dagelijks een rommelmarkt bezoeken in de schaduw van het Panteao Nacional. Ik ben geen echte liefhebber van markten en al zeker niet als er allerhande rommel verkocht wordt als ‘antiek’. Wandel dus gerust voorbij de markt tot in het parkje erachter, en geniet van het wondermooie uitzicht op de Taag vanop het terras van Café Clara Clara.

Lissabon

Café Clara Clara

Een Lissabon eco tour is zeker en vast de moeite. Je verkent de stad eens op een andere manier en je krijgt veel bekijks omwille van je grappig karretje.

portugal rondreis pdf

Reistip: bereid je vakantie voor met deze handige online reisgids.

Hoteltip Lissabon: HF Fenix Music

Tijdens een citytrip is het belangrijkste aspect van mijn hotelkeuze de locatie. Als je ergens maar enkele dagen verblijft is het zonde om uren te verspillen in trein, tram of bus. Gelukkig is Lissabon een vrij compacte stad met een uitstekend openbaar vervoer. Met een meerdaagse pas deed ik al mijn verplaatsingen met de metro, ook van en naar de luchthaven. Ik koos dan ook een hotel dat kort bij een metro station gelegen was. Het HF Fenix Music hotel beviel me uitermate goed. Voor 110 euro per nacht kreeg ik een mooie moderne kamer met uitzicht op het Parque Eduardo VII. Het HF Fenix Music hotel is eigenlijk een goedkopere versie van de Hard Rock hotels. Alles staat in het teken van muziek. De kamers hebben heerlijke bedden en zijn voorzien van sfeerverlichting die je in verschillende kleuren kan aanpassen. Enkel de chocoladezeep in onze inloopdouche vond ik een beetje te speciaal. De grote troef van dit hotel is echter de rooftop lounge & swimming pool. Hier geniet je van een prachtig uitzicht over de stad, nippend aan een cocktail langs het zwembad.

Rooftop pool Lissabon

Dakterras HF Fenix Music

HF fenix music resort Lissabon

HF Fenix Music room

Boek nu zelf je suite in HF Fenix Music

sunweb lastminute banner

Reageer