Lounge your life

Tover je eigen terras om tot een loungy zomerbar. Met steigerhouten loungebanken en gegrilde arrosticini.

Stedentrips vriendinnen banner

Lounge your life

Wat een zomer! We worden nu al een tijdje verwend door de zon en de opwarming van de aarde heeft ook zo zijn voordelen. Zomerbars schieten als paddenstoelen uit de grond en je hoeft het niet ver te zoeken om te chillen in een zomerse ambiance.

hotelspecials

Maar je kan ook bij je thuis je eigen lounge creëren. Tover je eigen terras om tot een pop-up zomerbar om zalig te genieten van je tuin. En het goede nieuws is dat het zelfs niet heel duur hoeft te zijn. Of al eens gedacht aan je buitenterras naar binnen te brengen? Een nieuwe trend is om buitenmeubels in de woonkamer te plaatsen.

wooding

Steigerhouten interieur

Wooding Remake

Tijdens onze zoektocht naar een nieuwe tuintafel kwam ik terecht bij een goede vriend. Werken in een callcenter gaf Hedwig niet meer genoeg voldoening en hij startte met het maken van z’n eigen meubilair. Al snel werd zijn werk opgemerkt en de eerste bestellingen voor vrienden kwamen binnen.

wooding

Oude meubels in een nieuw jasje en een buitentoog

Intussen heeft Hedwig een eigen bedrijf opgestart, Wooding Remake. Door te werken met steigerhout blijft de prijs betaalbaar, ook al is elk stuk volledig handgemaakt. Het steigerhout geeft je die typische outdoor look die perfect bij een pop-up bar past.

Eigen atelier

Wooding Remake is intussen verhuisd naar een eigen atelier, waar de meubels worden gemaakt en verzonden worden naar de klant. Hedwig, de zaakvoerder/schrijnwerker kan er zijn creativiteit ook kwijt. Wat dacht je van een WK-tafel? Een steigerhouten statafel waar perfect een krat bier in past. Of een salontafel met een ingebouwd aquarium en ledverlichting.

lounge your life

De beroemde WK tafel

Stixndrinks

Wooding Remake levert ook aan bedrijven. Of het nu bloembakken zijn, zitbanken of zelfs een hele buitenbar. Zo genoten we aan de statafels van Hedwig van een lekker drankje op het terras van zomerbar Stixndrinks in Bilzen. Nog zo’n coole start-up van 2 jonge mensen met een ondrenemingshart, Sven en Lisa. ‘Lounge your life’ namen ze wel heel letterlijk toen ze op hun eigen tuinterras een zomerbar openden. Bij mooi weer gaan de deuren open en worden er heerlijke arrosticini gegrild door chef Sven. La dolce vita in Bilzen! Het prachtige uitzicht op de heuvels rond Alden Biesen is gratis, de stokjes worden geserveerd met broodjes gedrenkt in Italiaanse olijfolie uit Abruzzo.

stixndrinks

Arrosticini? Gegrild lamsvlees op stokjes.

Gereedschap

Wooding Remake is gestart als hobby, en om tuinmeubels te maken heb je natuurlijk goed materiaal nodig. Het juiste gereedschap en bijhorende accessoires maken je werk een stuk gemakkelijker en leveren een betere kwaliteit van je eindproduct. Zelfs mensen met 2 linkerhanden zoals ikzelf hebben al kunnen ervaren dat goed gereedschap, ook voor werken in je tuin, een wereld van verschil maakt.

stixndrinks

Lounge your life.

 

Dit artikel werd gesponsord maar bevat onze eigen mening en ervaring.

sunweb lastminute banner

Reageer