Lufthansa first class fotoreport

Vlieg met ons mee van Frankfurt naar Miami in de A380 van Lufthansa. Droom even weg tijdens dit Lufthansa first class fotoreport.

Stedentrips vriendinnen banner

Lufthansa first class

Toen ik begon met travel hacking had ik 2 doelen voor ogen. Een vlucht ervaren in een first class apartment van Etihad, en eentje  in de first class van Lufthansa. Beiden staan immers in de top 5 van eerste klasse ervaringen. Hoe ik dat deed lees je verderop in het artikel. Eerst tonen we je deze fotoreportage zodat je zelf kan zien wat er nu zo plezant is aan first class.

First class terminal

Onze reis begint in de first class terminal, gelegen buiten het luchthavengebouw. De first class lounge is ideaal om relaxed aan je reis te beginnen.

hotelspecials

first class terminal

first class lounge

Ruime keuze aan gummie beertjes

Het fijne aan de lounge is dat premium champagnes en sterke dranken allemaal inbegrepen zijn in je ticket. Net iets te vroeg voor deze trip maar ik kan me voorstellen dat sommigen niet aan de bar zijn weg te slaan.

first class lounge

Dan maar naar het restaurant voor een lekker ontbijtje. Allemaal vers en super lekker.

first class breakfast

Er zijn ook 4 badkamers in de first class lounge. We nemen nog snel een verkwikkende douche voor we het vliegtuig op stappen.

first class badkamer

Zelf wandelen naar de gate? Niet voor lufthansa first class passagiers. Een prive chauffeur brengt je met deze ’taxi’s’ naar je vliegtuig. Ook al is het maar een rit van 5 minuten, het zorgt toch voor een speciale ervaring.

first class

Lufthansa first class cabin

Seat 2A wordt beschouwd als de beste in de cabin. Twee keer raden waar ik zat…

lufthansa first class

Vertrekken doen we met een glaasje champagne (met refill natuurlijk) en warme nootjes.

lufthansa first class

Seat 2A… champagne o’clock

Warme doekjes en een hapje tijdens het taxiën naar de startbaan. Het begint al goed.

first class

Kleine details…groot effect

Er zijn 8 seats in de Lufthansa first class cabin. Tijdens deze vlucht waren ze allemaal bezet. Voor het opstijgen komt de piloot elke first class passagier even een prettige vlucht wensen.

Lufthansa first class

Zicht op de cabine

First class meal

Net zoals op restaurant kies je in de Lufthansa first class gewoon à la carte wat je wil eten. Beginnen doen we met de kaviaar service. Alles wat daarop volgt is even lekker, de aangepaste wijnen moeten natuurlijk ook geproefd worden.

lufthansa first class

First class meal

Slaap Stoffel slaap

Na zo’n maaltijd is het tijd voor een middagdutje. Even opfrissen in de badkamer (met stenen vloer), pyjama aan en dan kruipen we onder de lakens. Nog even een filmpje meepikken, en een koffie met een glaasje Johnnie Blue, en dan dommel ik zalig in ergens boven Groenland.

bose headset

Bose headsets en luxe toiletzak

first class lufthansa

First class badkamer

first class lufthansa

Klaar voor een dutje

badkamer lufthansa

Nog even wat producten meegraaien

lufthansa first class

Zicht vanuit het bed

Frankfurt – Miami

Naast een heerlijk diner kan je tijdens de rest van de vlucht ook nog eens bestellen wat je wil. Mijn bestemming is de USA dus het wordt de beef burger met rucola en brie. Wie me nog eens komt vertellen dat Duitsers niet kunnen koken moet maar eens een vluchtje bij Lufthansa boeken.

hamburger

Snack net voor de landing

Hoeveel kost dit nu?

Deze vlucht kost je voor een enkeltje Frankfurt-Miami ongeveer 6000 euro. Belachelijk veel natuurlijk om 9 uur op een vliegtuigstoel te zitten. Dankzij onze travel hacks betaalde ik 270 euro en 85.000 airmiles. Deze heb ik gespaard in het getrouwheidsprogramma van Lufthansa, Miles & More. Meer info over het sparen van airmiles lees je hier. Als ik het kan, kan jij het ook. Prettige vlucht 😉

Een volledige review verschijnt binnenkort op Insideflyer.nl

sunweb lastminute banner

Reageer