Makkelijk jouw auto opladen onderweg

Steeds meer mensen kiezen er voor om elektrische te gaan rijden. Heel goed natuurlijk, het is veel minder belasten voor het milieu. Zeker voor de dagelijkse ritjes naar de supermarkt, en de kinderen naar school taxi-en is een elektrische auto ideaal. Maar zelfs de doorgewinterde elektrische rijders deinzen nog een beetje terug voor een autovakantie met een elektrische auto. Een van de redenen hiervoor is de elektrische auto opladen onderweg.

Stedentrips vriendinnen banner

Met een elektrische auto op reis.

Toch is het geen probleem om er met de elektrische auto op uit te trekken. Je moet alleen iets beter plannen. Reed je met je benzine auto gewoon door tot je in het rood stond? Dan kun je met je elektrische auto dus niet doen. Je moet iets meer vooruit denken dan wanneer je ‘gewoon’ kunt tanken langs de snelweg. Het is verstandig om een overzicht van alle laadpalen te hebben, hiervoor zijn verschillende apps te vinden. Houd er ook rekening mee dat laadpalen bezet kunnen zijn, zeker in het hoogseizoen langs drukke snelwegen. Daarom kan het handig zijn om een 220v-kabel mee te nemen. Hiermee kun je de auto aan het stopcontact opladen. Dit duurt wel langer, dus dit is handiger voor tijdens een overnachting, bijvoorbeeld in het overnachtingshotel.

elektrische auto onderweg opladen

hotelspecials

Makkelijk jouw auto opladen onderweg

Houd er rekening mee dat je een laadpas nodig hebt om je auto onderweg op te kunnen laden.
Bijvoorbeeld de kaart voor elektrisch laden. Met deze kaart kun je bij meer dan 175.000 laadpunten in 21 landen je auto opladen. Maar je kunt hem ook als tankkaart gebruiken, mocht dit nodig zijn. Heel handig als je een hybride auto hebt dus. Je kunt er zelfs de tolwegen mee betalen. Met een handige app kun je precies zien waar je kunt laden, en dit is ook mogelijk bij je eigen privé paal thuis of op het werk.

Route plannen op basis van beschikbare snellaadstations.

Zette je bij vertrek altijd je navigatie aan en was dat alles wat je qua voorbereiding deed? Dat kun je met een elektrische auto beter niet doen. Je zult echt de route moeten plannen van laadpaal naar laadpaal. In het noorden van Europa zijn veel meer laadpunten te vinden dan in het zuiden. In ons land en in Noorwegen hebben we het voor elektrische auto’s het best voor elkaar. De doelstelling in deze landen is dat er nooit meer dan 120km tussen twee laadstations in zit.

thuis opladen elektrische auto op vakantie

In Spanje en Italië zijn ze nog lang niet zo ver. Wil je dus zo onbezorgd mogelijk op reis, ga dan eens naar het Noorden. Houd er wel rekening mee dat je misschien minder ver kan rijden dan je normaal gesproken gewend bent. Omdat je bagage bij je hebt, of omdat je in de bergen rijdt. Wil je tijdens het opladen iets te doen hebben? Er zijn ook laadpunten waar je bijvoorbeeld een prachtig uitkijkpunt hebt, of een mooi oud dorpje. Zo kun je tijdens het laden zelf ook even opladen.

Een elektrische auto opladen onderweg hoort er bij als je met een elektrische auto op vakantie gaat. Net zoals tanken erbij hoort als je met een benzine auto op reis gaat. Het is misschien even wennen, maar je zult zien dat het prima te doen is. Als je maar goed voorbereid bent.

sunweb lastminute banner

Reageer