Martin’s EU Hotel Brussel

‘Pay what you want’

Deze speciale promo trok direct onze aandacht. De Brusselse hotels hebben het de laatste tijd moeilijk om hun kamers nog vol te krijgen. Ongetwijfeld zit de economische crisis hier voor iets tussen. De aanslagen van 22 maart hebben het allemaal nog erger gemaakt. Maar gelukkig zijn er ook creatieve geesten die proberen om het toerisme terug aan te zwengelen, zoals Martin’s hotel. En een kamerprijs zelf mogen beoordelen (en jezelf een mooie korting toekennen uiteraard) klinkt natuurlijk origineel.

Stedentrips vriendinnen banner

Martin’s hotels

Deze Belgische keten heeft 13 hotels verspreid over het hele land. Het thema van Martin’s is zeker originaliteit. Elk hotel heeft zijn eigen thema en deze keten biedt zeker geen saaie zakenhotels aan. Onze keuze viel dit keer op Martin’s EU, in de schaduw van het Berlaymont gebouw in de Brusselse Europese wijk. In het weekend, als er weinig expats in Brussel actief zijn, is deze wijk heerlijk rustig en kun je er nog nog koopjes vinden in verschillende hotels. Met de trein of metro sta je in een wip op de Grote Markt. In het weekend parkeer je ook nog eens pal voor de deur, en helemaal gratis. Er is echter ook parking in het hotel voorzien aan 19 euro per dag moest je er op een weekdag verblijven.

Martin's EU hotel Brussels

Lobby & Blue Kong

hotelspecials

Cosy room

Onze kamer was een ‘cosy room’. Een kleine kamer, deels onder het schuine dak van de zesde verdieping. Gelukkig was de kamer gezellig ingericht zodat de kleine oppervlakte toch geen invloed had op onze ervaring. De donkerrode tinten geven de kamer een warme uitstraling. Vanuit onze uitstekende bedden leek onze flatscreen nog wat groter, dus een kleine kamer biedt soms ook voordelen. Het hotel biedt een romantische service aan tegen betaling, waar men verse rozenblaadjes over het bed strooit. Een flesje bubbels behoort ook tot de mogelijkheden. Ik koos voor de rozenblaadjes om Heidi te verrassen. Kleine attentie, groot effect 😉

Martin's EU hotel Brussels

Cosy room

De badkamer is zeker ook niet van de grootste, maar biedt je alles wat je nodig hebt. Een minibar, koffiebenodigdheden en een safe vervolledigen het viersterren niveau van deze kamer.

Na een goede nachtrust smaakt een hotelontbijtje altijd. En in het gezellige restaurant van Martin’s kan je ontbijten voor 15 euro per persoon. Het standaard assortiment wordt aangevuld met schuimwijn, verse zalm en de mogelijkheid om je eigen warme wafel te bakken. Je kan er ook dineren, bij ons verblijf was het restaurant echter gesloten.

Martin's EU hotel Brussels

Restaurant

Locatie

Martin’s EU kies je voor de goede ligging in de Europese wijk. Ook al is het vooral een zakenhotel, je kan hier als toerist ook genieten van de aanwezige faciliteiten en eens een ander stukje Brussel ontdekken. Wil je het hotel niet uit kan je op de bovenste verdieping een sauna nemen, of je conditie wat bijwerken op de aanwezige fitness toestellen. De health club is echter beperkt en is zeker geen dagvullende bezigheid. Stel je er niet teveel van voor, maar de sportfreaks onder jullie kunnen er voor hun dagelijkse oefeningen wel terecht.

Martin's EU hotel Brussels

fitness ruimte met uitzicht op Brussels city

Er staan zeker nog enkele unieke Martin hotels op ons verlanglijstje, neem zelf maar eens een kijkje op website van Martins hotels.

Of zoek een goede promotie uit bij een prijsvergelijkingswebsite.

Martin's EU hotel Brussels

Martin’s EU Brussels

Voordelen

  • Rustige ligging
  • Mooie bar
  • Uitstekend ontbijt
  • Sfeervol ingerichte kamers
  • Promoties en acties

Nadelen

  • Kamers aan de kleine kant
  • Healthclub is niet echt een bezoek waard

brussel citygids pdf

sunweb lastminute banner

Reageer