Martin’s Patershof Mechelen

Midden in het centrum van het mooie Mechelen, op wandelafstand van de Markt en van betaalde parkeergelegenheid, ligt de Karmelietenstraat. Behalve een subtiele banner van Martin’s aan de buitenkant, verraadt niets dat er hier een parel van een hotel schuil gaat achter de kerkgevel op nummer 4. Maar al bij het betreden van de kerk merk je de luxe en de rust die deze plek uitstraalt. De lobby is ruim en stijlvol ingericht met warme kleuren. En de ontvangst en vriendelijkheid aan de receptie is al even warm. Het inchecken verloopt vlot en volgens de receptionist komen we op het ideale moment naar Mechelen vanwege de festiviteiten in de stad.

Stedentrips vriendinnen banner
Lobby

Lobby Martin’s Patershof

Op het eerste zicht zijn er niet zo veel elementen die je echt in een kerk doen voelen. Ook de bar tegenover de receptie is strak en modern. Het is duidelijk dat goed is nagedacht over het hele project, met respect voor het originele gebouw, maar dan in een nieuw jasje.

hotelspecials
hotelbar

De stijlvolle bar

Great room

We nemen de lift naar de tweede verdieping. De gang geeft ons voor de eerste keer een blik op de oude gewelven van de kerk. Vol verwachting wandelen we naar kamer 222. Er zijn verschillende kamertypes beschikbaar bij Martin’s Patershof. Wij verblijven in een ‘great’ kamer.

Gang Martin's Patershof

De gang naar de kamers

Een eerste aanblik op de kamer geeft ons een onmiddellijk wow effect. De lichte duisternis in de kamer wordt gebroken door de lichtstralen die door het glas-in-lood raam naar binnen dringen. Het plafond is een gewelf dat uitloopt in zuilen tegen de muur. We voelen ons in een privé kapel, meer karakter dan dit kan een hotelkamer moeilijk krijgen.

Martin's Patershof

Kamer 222

Luxe beddengoed

Als we wat verder kijken in onze kamer valt de overige luxe op. Het Salus beddengoed op onze boxspring moet voor een perfecte nachtrust zorgen. De wifi, smart-tv en het aquamass bubbelbad zorgen voor de nodige ontspanning. Standaard zijn de kamers ook voorzien van een safe en airconditioning. De minibar is betalend, koffie en thee is inbegrepen in de kamerprijs. De badkamer is klein maar functioneel, het aparte toilet is wel een meerwaarde.

Kamer Martin's Patershof

Onze eigen koffie bar…

Ontbijt voor het altaar

Na een zalige nachtrust gaan we op zoek naar de ontbijtruimte. Achter enkele zware gordijnen gaat een prachtige ruimte schuil. De ideale plek voor een heerlijk ontbijt. Het pronkstuk van de zaal is het altaar, waar afbeeldingen van heiligen neerkijken op de gasten. We beginnen het ontbijt met een glaasje bubbels en laten de sfeer een beetje op ons inwerken. In een aparte ruimte staat het ontbijtbuffet opgesteld. Vers fruitsap, diverse soorten brood, beleg en enkele warme gerechten. De keuze is ruim en de producten vers. Ontbijten kan trouwens ook als je niet in het hotel verblijft voor 25 euro per persoon. Hotelgasten kunnen aan het voordeeltarief van 18 euro boeken.

ontbijtzaal Patershof

De prachtige ontbijtzaal

Ontbijtbuffet

Een deel van het buffet

Best of Home Suite

Wil je je bezoek helemaal onvergetelijk maken, of heb je iets speciaals te vieren? Boek dan eens de Best of home suite. Deze is net boven het altaar gelegen en is het meesterwerk van Martin’s Patershof. Naast de unieke inrichting krijg je hier ook nog een flesje champagne, en zijn de minibar en parking inbegrepen. Men zegt dat dit de meest gefotografeerde hotelkamer van België is.

Suite Martin's Patershof

De best of home suite

Vanuit Martin’s Patershof kun je perfect de stad verkennen. Tijdens ons bezoek vond Maanrock plaats. Het gratis stadsfestival zorgt op diverse podia voor een gezellige ambiance. Voor een prachtig zicht op de stad kan je de 538 treden van de Romboutstoren beklimmen. Ben je iets minder sportief? Dan kan het dakterras van de Dossin kazerne een alternatief bieden. Een romantisch boottochtje op de Dijle kan natuurlijk ook. Via het nieuwe Dijlepad kan je zelfs over de rivier wandelen. Keuze genoeg in Mechelen.

Ontbijtbuffet

Stijlvol aan de dag beginnen

Een overnachting bij Martin’s Patershof kan je boeken vanaf 89 euro per nacht. Neem ook een kijkje op de website van Martin’s voor speciale promoties. Zo verbleven we bij Martin’s Brussel voor slechts 1 euro dankzij een online promotie. Lees hier het verslag van ons verblijf in Brussel.

Conclusie

Martin’s Patershof is een van de mooiste hotels van deze sympathieke keten, waar elk hotel z’n eigen unieke karakter heeft. De karakteristieke uitstraling van de kamers en de sfeervolle ontbijtzaal garanderen een speciale en romantische ervaring. Andere pluspunten zijn het lekkere ontbijt en de ideale ligging in het centrum van Mechelen.

Minpunten? Wij hebben er alvast geen gevonden tijdens ons verblijf. Al mocht er gerust nog ergens een oude biechtstoel in de lobby geplaatst worden, of mocht het kerkthema nog wat verder uitgewerkt worden. In elk geval staat een verblijf hier garant voor een nacht in hogere sferen.

bed Patershof

Hemels slapen


Het verblijf werd ons aangeboden door Martin’s Patershof.

Bewaren

sunweb lastminute banner

Reageer