Nederlands Limburg

Als Limburg ambassadeur geef ik jullie geregeld tips voor een weekendje weg in eigen land. Maar de Limburgse gastvrijheid gaat verder dan de grensmaas. 

Stedentrips vriendinnen banner

Nederlands Limburg: even ontspannen dichtbij

Wanneer mensen er even tussenuit willen, dan kijken ze algauw naar één van de verschillende buurlanden van België zoals bijvoorbeeld Frankrijk of Duitsland. Ondanks het feit dat Nederland ook een buurland is van ons land, staat het bij veel mensen niet tussen hun favoriete bestemmingen voor bijvoorbeeld een weekendje weg. Limburg is ook een ideale plek voor een familieweekend. Lees deze familieweekend tips voor je een accommodatie boekt.

limburg

hotelspecials

Toch liggen er net over de grens in Nederland prachtige plekken die je zeker eens gezien moet hebben en waar je perfect tot rust kunt komen. Zo is Nederlands Limburg een prachtig voorbeeld van een plek waar heel wat te beleven valt. Wij geven jouw alvast enkele tips waarom je zeker en vast eens een bezoekje moet brengen aan de Nederlandse provincie Limburg.

Prachtige wandelroutes

Ook al ben je over de grens, toch bevind je je nog in de provincie Limburg, maar dan wel Nederlands Limburg. Deze heuvelachtige provincie is ideaal voor een mooie wandeling door de prachtige natuur. Je kunt er één van de verschillende wandelroutes volgen die je laten kennismaken met stevige kuitenbijters zoals de gekende Cauberg en de Keutenberg. Ook kun je er voor kiezen om een prachtige wandeling maken op de paden langs de Maas.

Stein

Ontdek de stad Maastricht

In Nederlands Limburg ligt de stad Maastricht. Deze stad is ideaal voor iedereen die naast de prachtige natuur ook eens de stad wil induiken. Maastricht is een diverse stad die heel wat uiteenlopende activiteiten in de aanbieding heeft. Wanneer je Maastricht bezoekt, kun je al gauw twee tot drie dagen vullen met erg leuke activiteiten. Een daarvan is een bezoek aan het grottencomplex in het noorden van de stad dat door de eeuwen heen door mijnwerkers is uitgegraven.

maastricht

Verder is Maastricht ook een stad waar je als fervente shopper zeker en vast jouw hart kunt ophalen. De stad heeft verschillende wijken waar je heel wat leuke winkeltjes terugvindt gaande van kledingwinkels tot elektronica, maar er zijn ook leuke souvenirwinkeltjes en andere winkels waar je heel wat typische dingen kunt kopen.

Bezoek drie landen

Wil je in slechts enkele minuten tijd maar liefst drie verschillende landen bezoeken? Wel, dat kan! In de Nederlandse gemeente Vaals ligt het gekende drielandenpunt waar de landen België, Nederland en Duitsland samenkomen. Rond het drielandenpunt ligt er een park waar er heel wat verschillende activiteiten te beleven zijn.

limburg

Proef de Limburgse Vlaai

Wanneer je dan toch in de provincie Limburg bent, dan kun je bijna niet anders dan een Limburgse vlaai te proeven. Dit is één van de meest populaire streekgerechten. Deze taart die op een echte Limburgse manier gemaakt zijn moet je echt eens geproefd hebben.

limburgse vlaai

Goedkoop overnachten

Wil je tijdens jouw bezoek aan Nederlands Limburg blijven overnachten in één van de verschillende hotels in Maastricht of omstreken? Wel, dan kun je dankzij één van de kortingscodes die je terugvindt op de website TagCity ongetwijfeld jouw verblijf een stuk goedkoper boeken. Een andere tip om goedkoper te overnachten of om jouw activiteiten goedkoper te boeken is door dit te doen via de website FamilyCard.be, waardoor je steeds een deel van jouw aankoopbedrag terugbetaald krijgt. Voor persoonlijke tips mag je trouwens steeds contact opnemen via facebook of via info@travelchecker.be.

Nog meer Nederland

maastricht valkenburg citygids

Reistip: bereid je reis voor met deze handige online reisgids.

sunweb lastminute banner

2 commentaar

Reageer