Gastblog: genieten in Malaga

Nina schreef voor Travelchecker.be een gastblog over haar prachtige vakantie in Malaga. Ze geeft je de beste tips mee om optimaal te genieten in deze Spaanse stad.

Booking.com

Vijf manieren om te genieten in Malaga.

Hi, ik ben Nina en reizen is wat ik het liefste doe! Ik ben gek op het maken van stedentripjes, waar ik altijd op zoek ga naar de beste adresjes om te eten en te overnachten. Het liefst ontdek ik verborgen pareltjes, de authentieke plekken waar de toeristen nog niet zijn geweest. Al enige tijd stond Andalusië bovenaan mijn lijstje. Eindelijk was het zover, ik ging een bezoek brengen aan deze prachtige regio. Enorm vriendelijke mensen en vooral ook lekker eten. Wie hier al eens eerder is geweest, herkent dit vast en zeker. Hier een aantal praktische tips en bezienswaardigheden om optimaal te genieten van Malaga.

Haven van Malaga

Haven van Malaga

Rondstruinen door de stad

Het centrum van Malaga is autovrij, waardoor het een stad is om heerlijk om je gemak rond te struinen. Overdag doen velen een siësta waardoor je in de middag heerlijk kunt genieten van de serene rust. Voor anderen is dit het moment om bij te tanken waardoor ‘s avonds de stad weer helemaal tot leven komt. Zelf had ik een vakantiehuis in Andalusië gehuurd, waardoor je met de auto onderweg naar de stad Málaga langs mooie pittoreske dorpjes komt. Met de auto reizen is daarom een echte aanrader.

Winkelen in het centrum

Het centrum is een geschikte plek om heerlijk te winkelen. Het centrum heeft zoals je van een binnenstad mag verwachten ook bekende Spaanse winkelgiganten zoals ZARA en Mango. Naast grote winkelconcepten zitten de zijstraatjes boordevol kleine boetiekjes. Let er wel op dat de kleine boetiekjes vanwege de siësta tussen twee en vijf uur ’s middags gesloten zijn.

Winkelen in het centrum

Winkelen in de stad

Dakterrassen met prachtig uitzicht

Tegen de namiddag hebben we een bezoek gebracht aan het Marriott hotel in Málaga. Niet om daar te slapen, maar omdat we hoorde dat we hier konden genieten van een prachtig uitzicht. Vanaf twee uur kun je naar de bovenste verdieping gaan om over de gehele stad uit te kijken. Het hotel heeft vijftien verdiepingen en is open tot ’s avonds. Uitermate geschikt door om een drankje te doen in dit 4-sterren hotel. Let wel op dat de prijzen ook wel wat hoger liggen dan de gemiddelde tapas bar van Málaga.

Playa de la Malagueta

De stad Malaga en het strand blijkt een gouden combinatie. Het zandstrand van Malaga ligt praktisch naast de stad waardoor je niet lang hiernaartoe hoeft te reizen. Een mooi moment dus om de nodige foto’s te maken of de zon zien onder te gaan. Overdag is het mogelijk om een bedje te huren of zelf met je eigen strandspullen en plekje uit te zoeken. Op het strand kom je echt tot rust terwijl je van de zon geniet.

Kathedraal bezoeken

Als kers op de taart zou ik jullie willen aanraden om de kathedraal La Manquita te bezoeken. Dit fantastisch bouwwerk komt uit 1528 en heeft ongeveer 200 jaar nodig gehad om te worden gebouwd. Het mooie aan deze kathedraal is, omdat het zo lang heeft geduurd om te bouwen, dat je meerdere stijlen in de kathedraal kan terugvinden.  Voor geschiedenisliefhebbers een echte bezienswaardigheid om niet links te laten liggen. Sinds mei 2015 kun je ook het dak van de kathedraal bezoeken, waardoor je optimaal de kathedraal kunt beleven!

Kathedraal van Malaga

Manquita Cathedral

Voor meer info kan je terecht op de website van de toeristische dienst van Malaga.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

No Comments

Leave a Comment