reistips voor Amerika

Amerika

Florida

De USA is onze favoriete bestemming. Florida hebben we al een aantal keer bezocht en biedt telkens weer nieuwe ervaringen. In deze rubriek geven we je dan ook enkele reistips voor Amerika mee die je zeker niet mag overslaan.

Roadtrip

Een van de beste reistips voor Amerika die we je kunnen geven is het maken van een roadtrip. Autorijden in de USA is super gemakkelijk, veilig en geeft je het ultieme gevoel van vrijheid. In ons roadtrip artikel lees je er alles over.

reistips voor Amerika

Prachtige wagen, maar niet zoveel bagageruimte.

Natuur

Florida is meer dan alleen strand en moeras. Er liggen tal van National Parks die meer dan de moeite waard zijn. Bovendien kan je er wildlife gaan spotten. Naast alligators en manatees leven er nog honderden andere diersoorten in Florida. Aanraders zijn het Blue Springs State Park en Kelly Park, waar veel locals komen zwemmen en ontspannen. Lees hier ons tripreport.

Blue springs state park

Cruisen op de St. John’s River

Attracties

Naast Disney World en Universal Studios zijn er nog honderden attracties in Florida. Wereldsteden zoals Miami of schattige dorpjes zoals Celebration, er is voor elk wat wils. Lees bv. hoe we gingen fietsen door het ideale stadje volgens Walt Disney himself. Of een ritje maakten in the Orlando Eye tijdens zonsondergang.

reistips voor Amerika

Celebration sign

Food

Van alle reistips voor Amerika is deze het lekkerst! Natuurlijk kan je er veel fast food en hamburgers vinden, maar er is nog veel meer dan dat. De hele wereldkeuken vind je terug in Florida, bovenop de lokale specialiteiten zoals Key lime pie en clam chowder (de beste vissoep ooit). We zetten onze favoriete restaurants even op een rij voor je.

Five guys

Five guys

Caraïben

Net onder Florida liggen de Caraïben. Dat een vakantie niet altijd meevalt lees je in ons artikel over Punta Cana. Jammer genoeg viel deze reis zowat alles tegen wat er ook maar kon tegenvallen. Een bestemming die ons net iets teveel deed denken aan een toeristenval en een luxe resort vol kakkerlakken en andere gebreken. Gelukkig levert het wel een grappige blogpost op!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren