bacon burger battle

Bacon burger battle

Op reis naar de USA en zin in iets lekkers? Lees dan welke bacon burger je zeker niet mag missen.

Bacon burger battle

Wie Amerika zegt zegt hamburgers. Deze lekkernij vind je dan ook op elke straathoek. Alle stereotypen van vette Amerikanen en een overvloed aan hamburgers die kloppen gewoon. Maar welke is nu de lekkerste? Ik hield tijdens mijn trip in Miami een bacon burger battle tussen enkele bekende fastfood ketens en kwam tot de volgende rangschikking. De buikpijn kreeg ik er gratis bij.

1. Five Guys

Vers gemaakte burgers met toppings naar keuze, Five guys laat je dus zelf je burger samenstellen. Wil je gewoon alle toppings, kies dan voor de ‘all the way’ optie. Mijn baconburger van 780 calorieën heeft met zijn 4 sneetjes apple-wood smoked bacon een intense smaak. Be burgers worden hier ingepakt in zilverpapier en blijven dus lekker heet. Beter dan dit wordt een bacon burger niet. Five Guys wint terecht de battle. In België opent binnenkort de tweede vestiging, check it out!

bacon burger battle

2. Wendy’s

Deze keten is vrij onbekend bij ons maar vind je in de States op elke hoek. Het Pipi Langkous logo ziet er wat knullig uit. De baconator op de kaart niet. Op de foto prijkt een indrukwekkende dubbele burger met 2 plakken kaas en 6 sneetjes spek. Helaas is de burger op mijn bord een heel stuk kleiner. Het vele spek, het zoete broodje en het feit dat de burger warm en vers geserveerd wordt zorgen voor een tweede plaats.

bacon burger battle

3. Burger King

De hoge verwachtingen van de bacon king sandwich worden hier niet ingelost. Voor mijn 1150 calorieën krijg ik bijzonder weinig smaak terug. Het spek is verre van krokant en verdient een betere saus dan gewone ketchup en mayonaise. Combineer dat met een slap broodje en je krijgt een dikke buis.

bacon burger battle

4. Mc Donalds

Beste Mc Donalds shame on you… Er staat zelfs geen signature bacon burger op het menu. Als alternatief stelt men een bacon double voor. En standaard dubbele burger met 2 sneetjes uitgedroogd spek tussen. Hij is zelfs lauw en smaakt naar de verpakking waar hij in zit. Het lekkerste is de augurk in het midden. Dan zijn we in België verwend met onze Mc Donalds menukaart hoor.

bacon burger battle

Next ?

In september trek ik weer richting Californië en heb ik tijd om ketens zoals Checkers, In & Out en Stake & Shake uit te testen. Benieuwd waar zij gaan eindigen in dit lijstje.

Meer tips nodig om in Amerika toch iets culinair te ervaren? Lees dan ook mijn artikel over mijn favoriete food in Florida.

No Comments

Leave a Comment