Berlijn

Berlijn, Burgers en Beton

Dankzij de juiste promotie vlogen we gratis naar Berlijn. Een korte trip maar lang genoeg om enkele originele tips uit te proberen. 

Booking.com

Berlijn – Burgers – Beton

Begin dit jaar kwam Ryanair op de proppen met een promotie voor vluchten naar Berlijn voor slechts 19 euro pp. Op hetzelfde moment kon je op een Duitse boekingssite 25 euro korting pp krijgen. Op onze factuur stond dan ook ‘min 6 euro’ vermeld. Gratis naar Berlijn dus! We houden niet echt van Ryanair maar voor deze prijs konden we wel een uurtje zonder beenruimte. Overnachten deden we in het hoogste hotel van de stad, Park Inn by Radisson. Wegens het 40 jarige jubileum van het hotel kostte een kamer voor 2 slechts 40 euro per nacht, een goeie deal dus. Bovendien is het hotel ideaal gelegen, op wandelafstand van alle bezienswaardigheden en het openbaar vervoer.

Gezelligheid

uitzicht hotel

Uitzicht vanuit onze kamer

Berlijn heeft niet direct ons hart gestolen. De metropool is zeer uitgestrekt en heeft gelukkig een perfect openbaar vervoer. Ik denk niet dat we op enig moment langer dan vijf minuten moesten wachten op een tram, bus of metro. Deze noemen ze trouwens gewoon U-bahn of S-bahn, naargelang je boven- of ondergronds spoort. Maar door de grootsheid van Berlijn mistten we de typische Duitse ‘gemütlichkeit’ wel een beetje. Het miezerige weer hielp natuurlijk ook niet maar het grijze sfeertje stond de stad eigenlijk wel. Al zien we natuurlijk liever een strak blauwe hemel.

Om een overzicht van een stad te krijgen gaan we steevast op zoek naar een uitzichtpunt. En toevallig heb je een waanzinnig uitzicht vanop het dakterras van het Park Inn hotel, komt dat even goed uit. Ware het niet dat vanwege de hevige wind je zowat van het dak werd geblazen. En dat je er als hotelgast ook nog eens 4 euro inkom voor moest betalen. Maar ach, een mailtje naar het hotel op voorhand leverde ons een kamer op met jawel hoor, een waanzinnig uitzicht.

De muur

Als je Berlijn zegt, denk je aan de muur. Volgens insiders konden we origineel stuk muur vinden aan de Bernauer Stasse. Dit monument is gratis toegankelijk en het stuk muur hier is grotendeels in originele staat gebleven. Er komen veel minder toeristen dan bij het beroemde ‘checkpoint charlie’ of de ‘East Side Gallery’. Je krijgt hier dan ook een veel betere indruk van de impact van de muur op de stad. Het monument is enkele honderden meters lang en op verschillende plaatsen zie je opgravingen, gedenktekens en informatiestanden met geluids-en filmfragmenten. Een super tip voor liefhebbers van geschiedenis!

Berlijnse muur

Bernauer Strasse

Burgers

Lekker eten en drinken, dat kan je ook in Berlijn. En het is nog betaalbaar ook. Als echte hamburgerliefhebbers konden we er dan ook niet weerstaan om een bezoekje te brengen aan burger-meister, volgens vele bezoekers de lekkerste hamburgertent van de stad. De rit met de metro naar de Oberbaumstrasse 8 voert je langs de East Side Gallery, en zo te zien vanuit de S-bahn was dit stuk muur veel minder interessant dan de Bernauer Strasse. Ons doel van de middag lag pal onder de spoorlijn.

burgermeister

Burgermeister

Deze tent is gebouwd in de voormalige openbare toiletten naast het station. Dat klinkt inderdaad vies en zo zag het er ook uit. Erg smakelijk en hygiënisch zag het er allemaal niet uit. Langs boven rammelen de treinen oorverdovend verder en links en rechts van je worden uitlaatgassen richting terras gestuwd. Geen perfect plekje voor een smakelijke lunch dus. De omgeving doet je ook eerder aan Bagdad denken dan aan Berlijn. Maar dit alles vergeet je gewoon onmiddellijk als je de eerste vette hap van je BBQ burger neemt. We hebben al vele burgers geprobeerd in ‘hamburgerland’ maar deze komt meteen de top 5 binnen gestormd.

hamburger

Of we nog terugkeren naar Berlijn weten we nog niet, maar als we terugkomen stoppen we zeker weer bij de Burgermeister!

burgermeister

Pin dit artikel voor later

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

No Comments

Leave a Comment