rozenblaadjes op bed

De val van Valentijn

Valentijn is het ideale moment om je geliefde te verrassen met een weekendje weg… of niet?

Booking.com

Liefde is…

Iedereen heeft ze wel al eens gezien. Zo’n koppel dat op Valentijn zwijgend op restaurant zit. Een beetje in het rond staren en niet weten wat ze tegen elkaar moeten vertellen. Waarom? Omdat het Valentijn is natuurlijk. Het hoort zo dat je dan iets romantisch doet met je partner, ook al ben je elkaar misschien al jaren beu. De maatschappij, en zeker je facebook vrienden, verwachten dat immers van je. Wel, wij doen daar niet aan mee. Romantiek kan je ook op andere momenten beleven, en nog goedkoper ook…

Valentijn arrangement

Elk hotel of restaurant doet er aan mee. Speciale menu’s en promoties worden gelanceerd om zoveel mogelijk verliefde koppeltjes te lokken. Het is logisch dat de horeca alles uit de kast haalt om klanten te lokken. Maar daarom hoeven we er nog niet in te trappen. Want die promo’s doen je vaak meer betalen dan de gasten die een weekje later komen. Extra’s zoals dat heerlijke valentijnsdiner of toegang tot de wellness kosten apart vaak minder. Uitkijken en narekenen is dus de boodschap. Voor een origineel arrangement zouden we eventueel nog een uitzondering maken. Maar vaak komt men niet verder dan de adjectieven vurig, passioneel en liefdevol voor elk gerecht te plaatsen. Gevolgd door het onvermijdelijke dessert van Cupido…

Brugge

De echte love birds maken er meteen een heel weekend van. En romantische city trips zoals Brugge, Parijs en Venetië doen het dan uitstekend. En daarvoor dient deze liefdesfeestdag ook. Om het dal van het laagseizoen een beetje leven in te blazen. En dat laagseizoen is ideaal om goedkoop naar deze steden te trekken. Vergelijk de prijzen dan ook eens 2 weken voor en na Valentijn. De kans is groot dat je kamer plots goedkoper is dan dat super romantische arrangement op Valentijn.

Wij keren graag terug naar Brugge. Vanuit budgetair oogpunt zouden we onze IHG hotelpunten gebruiken om gratis te overnachten. Maar Brugge is ook bezaaid met romantische gastverblijven. Vaak zijn deze ondergebracht in historische panden. En die stralen veel meer charme en romantiek uit dan de doorsnee Crown Plaza. Onze absolute favoriet is B&B Coté Canal, waar we onze verloving hebben gevierd. Caroline, de gastvrouw, zat bij het aanzoek mee in het complot en had zelf de tranen in de ogen.

B&B Brugge

B&B Cote Canal Brugge

Airbnb

Als je de eenheidsworst van grote hotelketens maar niks vindt, raden we je aan om eens een airbnb te proberen. Wij houden zelf ook meer van charmehotels, al kunnen we de suites en lounges van een keten zo nu en dan ook wel waarderen. Maar die kleine hotels scoren op romantisch vlak toch wel hoger. Wij verbleven in Middelburg op een prachtige zolderkamer met uitzicht op de kerktoren. Geboekt via Airbnb, waar dit soort kamers en appartementen je rond de oren vliegen. Met deze kortingscode neem je alvast een goede start.

Airbnb

Air BnB Middelburg

Wellness

Wil je je partner eens extra verwennen? Dan kan je ook een dagje wellness boeken. Niets zo fijn als de hele dag in je badjes luieren en iemand aan je lijf te laten friemelen. Ook hier geldt hetzelfde als bij het boeken van een hotel. Vergelijk zeker eens de doordeweekse prijzen met die speciale valentijnspromotie. Misschien betaal je een weekje later wel een stuk minder. Bovendien kies je dan zelf welke behandeling je wil toevoegen. In een arrangement is misschien iets voorzien dat helemaal niet bij je past. Zo raakte Christophe al overhit in een kruidenbad en kreeg Heidi migraine na een klankschalensessie. Vraag gerust een woordje uitleg op voorhand en boek iets waar je echt van kan genieten. In onze wellness rubriek lees je er alles over.

Wil je het iets luxueuzer en wens je iets meer privacy (want met zoveel romantiek ga je vast en zeker scoren…)? Probeer dan eens een privé sauna. De doorsnee prijs ligt rond de 120 euro voor 2 uurtjes. Niet goedkoop maar wel exclusief. Volg zeker je favoriete sauna op sociale media, daar biedt men vaak last minute deals aan en kan je super koopjes doen.

prive sauna

In Leuven genoten we op ons eigen wellness eiland

Upgrade

Iets te vieren? Een huwelijksverjaardag, honeymoon of verjaardag? Doe de moeite om op voorhand een mailtje te sturen naar je hotel en vraag wat er mogelijk is. Wie weet krijg je wel een upgrade of een geschenkje op de kamer.

Suite Intercontinental

Upgrade naar een suite in het Amstelhotel

Wij zijn gek op alles wat met charme en romantiek te maken heeft, zeker als we op reis gaan. Het zorgt voor mooie herinneringen en zwoele nachten. Maar dat hoeft voor ons zeker niet op 14 februari te zijn. We zorgen zelf wel voor ons dessert van Cupido…

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

No Comments

Leave a Comment