Dit was 2016…

Het jaar zit er bijna op, en 2016 was een uitstekend reisjaar. En niet te vergeten het jaar waarin Travelchecker.be online ging. We zijn nu 10 maanden bezig met onze reisblog en geven jullie een klein overzichtje van ons eerste jaar, en misschien al een kleine vooruitblik naar 2017.

Dichtbij

Het moet niet altijd ver weg zijn. We blijven mooie plekjes ontdekken in onze eigen streek. Voor het gemak beschouwen we de hele Benelux als onze achtertuin. Belgische klassiekers zoals Brussel en Luik konden op een dagtrip rekenen. In de zomer genoten we dan weer van een weekendje aan de Zeelandse kust in Veere. Een shoppingweekend in Maasmechelen was wel heel dichtbij maar daar verbleven we dan weer in een uniek gerestaureerd mijngebouw. Soms kan een hotel al een bestemming op zich zijn. Met Kerstmis zijn we in Hasselt te vinden, waar we na ons diner zeker nog gaan doorzakken in de hoogste loungebar van Limburg.

Dichtbij

Iets verder

Ons jaar begon met een gratis reisje naar Berlijn. Dankzij een promotie met Ryanair vlogen we voor welgeteld nul euro naar de Duitse hoofdstad. Bovendien deed Radisson daar nog eens -50% promotie bovenop, voordelig op reis dus. Een maandje later vlogen we nog wat verder naar Polen. In Warschau zwommen we in het hoogste zwembad van Europa en genoten van de betaalbare luxe in het Intercontinental hotel. Van hoog naar laag dan. We wonnen gratis tickets naar Parijs met de TGV en gingen er underground. In de catacomben van Parijs wandelden we tussen de beenderen van zes miljoen doden. Iets vrolijker ging het er aan toe in Kopenhagen, en vooral in het Tivoli park waar we ons amuseerden op de oudste rollercoaster ter wereld.

Iets verder

Veel verder

Onze laatste trip was op alle vlakken over the top, maar daarom niet minder plezant. In Dubai werden we bedolven onder luxe tijdens een high tea in het duurste hotel ter wereld, de Burj al Arab. Even verderop in Abu Dhabi wisselden actie en rust mekaar af op Yas Island. Na de oudste werd ook de snelste rollercoaster ter wereld bedwongen in Ferrari world. Uitblazen van de actie deden we op Yas Beach en in de Radisson club lounge.

Dubai

Het hoogtepunt van het jaar volgde op onze terugreis van Abu Dhabi naar Londen. Een first class apartment van Etihad is zowat het summum dat je kan boeken in de commerciële luchtvaart. Een handig gebruik van onze airmiles verzekerde onze plekjes in eerste klasse. Het avontuur begon al op de luchthaven, waar we in de lounge genoten van een sterrenmaaltijd met exclusieve champagne tot een heuse wellness behandeling. Op het vliegtuig, een A380, ging de verwennerij nog verder. Heerlijk tafelen, relaxen in ruime lederen zetels met massage en genieten van het entertainment system… Het kon er allemaal. Je eigen bed, luxe verzorgingsproducten en zelfs een verkwikkende douche net voor de landing zorgden voor een ontspannend vluchtje.

Etihad

Wellness

Niet alleen op het vliegtuig konden we van wellness genieten. Ook in Hezemeer, Sane Thermen en de Zwaluwhoeve zaten we te zweten in de sauna. We houden zoveel van wellness dat onze eigen badkamer momenteel in de steigers staat om ons eigen wellness plekje te creëren. Zo krijgen we hopelijk een hotelgevoel in eigen huis.

Wellness

2017…

Het afgelopen jaar was met 10 vluchten, 12 bestemmingen en 20 hotelovernachtingen een aangenaam reisjaar. In 2017 hopen we oa. terug naar de USA te reizen en staat er ook een update voor Travelchecker op de agenda. Zo kunnen we jullie nog meer ervaringen en nuttige reistips laten lezen en beleven.

Wat vonden jullie een goede tip in 2016? Of hebben jullie nog suggesties voor onze reisblog? Laat zeker een berichtje achter en misschien tot ergens in een lobby, op een strand of up in the air

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

8 Comments

 • Marcella 13 december 2016 at 20:04

  Gaaf reisjaar! Met natuurlijk als topper Dubai, wat een relaxte vlucht joh! Weer eens wat anders dan 10 uur lang dubbelgevouwen zitten…! Op naar een nieuw fijn reisjaar!

  Reply
  • travelchecker 14 december 2016 at 21:15

   Ja jammer genoeg moesten we er na 8 uur alweer uit 😉

   Reply
 • Co 14 december 2016 at 11:36

  Klinkt als een heerlijk reisjaar! Zo’n luxe vlucht wil ik ook wel een keertje meemaken, heel gaaf lijkt me dat 🙂 Dubai wil ik graag nog eens bezoeken, dus ik ga me nog even verdiepen in jullie blog. Fijn 2017 alvast!

  Reply
  • travelchecker 14 december 2016 at 21:15

   Dankuwel! Het ligt misschien iets verder maar Dubai is ook goed te doen als citytrip.

   Reply
 • Lizette 16 december 2016 at 12:45

  Waaaah! Wat een geweldig reisjaar zeg! Jeetje! Moet toch eens harder gaan sparen met airmiles, want zo vliegen lijkt me echt wel tof.

  Reply
  • travelchecker 16 december 2016 at 15:54

   Zeker de moeite als je veel reist. Dan stapelen de miles zich vanzelf op!

   Reply
 • Yvonne 16 december 2016 at 19:31

  Wat een fijn reisjaar! Naar Warschau of een andere Poolse stad zou ik ook graag een keertje gaan, maar we hebben ook nog genoeg andere plannen voor 2017, dus geen idee of dat gaat lukken. Een fijn einde van 2016 en alvast veel reisplezier in ’t nieuwe jaar!!

  Reply
  • travelchecker 17 december 2016 at 14:37

   Dank je, ook voor jou veel reisplezier in 2017. Een weekendje Polen krijg je nog wel ergens ingepland ?

   Reply

Leave a Comment