drakenbloedboom

Dit was 2017…

December, tijd voor lijstjes en overzichten. Ook op Travelchecker krijg je een overzicht van al onze tips die we dit jaar hebben verzameld.

Overzicht 2017

Met onze tripjes dicht bij huis willen we bewijzen dat je geen uren in het vliegtuig moet zitten om een romantische of verrassende vakantie te beleven. Toerist in eigen land, het zou je wel eens beter kunnen meevallen dan je denkt.

Dichtbij

In de historische stad Mechelen kan je met onze 5 tips voor romantiek al een super weekend beleven. Iets noordelijker vind je Antwerpen, tijdens een fietstocht door de stad ontdek je de meest fotogenieke instagram plekjes.

Ook onze noorderburen hebben ons in 2016 aangenaam verrast. In Harderwijk en Elburg gaan geschiedenis en gastronomie hand in hand.

Harderwijk sloep

En aan de kust werd het pas echt romantisch, in het prachtige Waddenland. Uitwaaien aan de Waddenzee en genieten van mosterdsoep en garnaalkroketten.

Waddenland

Last but not least is ons eigen mooie Limburg. In 2018 wordt Travelchecker de ambassadeur voor de regio ‘kastelen, mergel en Romeinen’. De beste tips over streekproducten en verborgen plekjes in Zuid Limburg komen dus jullie kant op.

mooiste panorama van Vlaanderen

mooiste panorama van Vlaanderen

In 2017 genoten we van andere Limburgse hotspots:

 • In Maasmechelen zagen van het mooiste panorama van Vlaanderen.
 • De parel van het Maasland vonden we in de stad Maaseik.
 • In de hoofdstad van de smaak Hasselt genoten we 48 uur van allerlei lekkers.
 • Bilzen Mysteries is dè attractie van 2017 in Limburg.
Bilzen Mysteries

Bilzen Mysteries

Iets verder

Na onze vele city trips in 2016 hebben we Europa een beetje links laten liggen dit jaar. We zochten wel de nazomer op in Tenerife. Dat klinkt misschien wat oudbollig, maar wacht tot je de verslagen van onze road trips leest op dit prachtige eiland!

Playa de las Teresitas

Iets wilder en natter ging het eraan toe in Siam Park, het mooiste waterpark van Europa. De meest intense glijbanen in een tropisch decor, zeker een aanrader voor een dagje plezier.

Siam park

Ook dit jaar blijven we Interhomies. Dat betekent dat we ook dit jaar weer een prachtig vakantieverblijf zullen verloten op onze site. Ons eigen Interhome vakantiewoning mocht er trouwens ook best zijn…

jacuzzi op het terras

Prachtig uitzicht vanuit onze prive jacuzzi

Een andere roadtrip deed Christophe samen met andere bloggers en Sunny Cars in Warwickshire, in het land van Shakespeare. Lees hier hoe het links rijden meeviel.

Links rijden in Engeland

Veel verder

Net zoals vorig jaar vonden we weer een koopje voor een weekje Florida. Met onze Mustang cabrio was de road trip puur genieten. En dat Orlando meer is dan Disney weten we al langer. Wat dacht je van een romantisch tochtje op The Orlando Eye tijdens zonsondergang? Of wildlife gaan spotten in Blue Springs State Park?

the Orlando eye

Day & night

De verste trip in 2017 bracht ons naar Tokyo, Japan. Onze tien beste en gekste tips lees je hier.  Dankzij een flash sale van Qatar vlogen we erheen in de luxueuze business class van de nieuwe A350.

Tokyo

Tokyo

Wellness

We zijn beiden gek van wellness, heerlijk genieten met z’n tweeën. Een van onze goede voornemens voor 2018 is om wat meer tijd te maken voor elkaar en waar kan dat beter dan in een rustig saunacomplex. Onze tip voor 2017 was Carolus thermen in Aachen.

carolus thermen

Zicht op het saunameer

2018

Wat brengt volgend jaar? Voor de eerste keer in 2 jaar hebben we nog geen concrete plannen. Wat we wel weten is dat we onze tiende huwelijksverjaardag op een originele en romantische manier willen vieren. En wie weet wel opnieuw trouwen in het buitenland. Tips of ervaringen zijn nog steeds welkom…

Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2018!

1 Comment

 • Enigma 11 februari 2018 at 15:32

  ‘Het mooiste panorama van Vlaanderen’ een maand geleden nog gezien (in de winter niet echt super, vond ik) en Canarische eilandjes bezoek ik altijd wel eens in de nazomer.
  Moet je zeker eens proberen : niet ver en verbazend prachtig qua natuur : https://y.is/aLWHV

  Reply

Leave a Comment