Florida road trip

Florida roadtrip

Met een Mustang cabrio door de USA cruisen. Beter kan je vakantiegevoel toch niet worden? Hier volgen enkele tips om een geschikte huurwagen te vinden.

Florida roadtrip

Met een huurwagen zie je meer. Met die advertentie trok Sunny cars onze aandacht tijdens de voorbereiding van onze Florida trip. Een slogan waar we onmiddellijk mee akkoord gaan. Want het moet al jaren geleden zijn dat we nog eens een vakantie beleefd hebben zonder een huurwagen ter plaatse te reserveren. Hoe kan je immers een land beter leren kennen dan met een roadtrip? En het is veel comfortabeler om in je eigen huurwagen de streek te verkennen dan te wachten op een bus of trein die in het beste geval veel te laat komt.

Natuurlijk gebruiken we ook wel eens een taxi of het openbaar vervoer, en soms huren we ook maar enkele dagen aan auto. Maar het is toch vaak een must tijdens onze reizen. Zeker in de USA, een uitgestrekt land dat smeekt om een roadtrip, en waar voetgangers en fietsers een bedreigde soort zijn.

Ford Mustang

Not all who wander are lost…

Voor onze trip naar Florida gingen we bij Sunny Cars dan ook op zoek naar een geschikte wagen. En die moet toch een beetje bij je bestemming passen. In Spanje of Griekenland wil je toch je jeep stof laten vreten op weg naar een verlaten strand? En Italië verken je toch het best met een Fiat 500, of een Testarossa als je budget iets hoger is dan het onze. Dus voor Florida moest en zou het een typische Amerikaanse slee worden. Combineer dat met 365 dagen zonneschijn en de keuze voor een Ford Mustang convertible was snel gemaakt.

 

 

Rent a smile

Iedereen die al op vakantie naar Trump Town is geweest zal het kunnen beamen. Bij het afhalen van je huurwagen wacht er een onweerstaanbare upgrade op je te wachten. Of men probeert je een duur GPS toestel op te dringen. Of nog erger, ‘verplichte’ onnodige verzekeringen. Het is een van de ergernissen van de meeste toeristen en zorgt voor een slecht imago bij de verhuurbedrijven.

Avalon Road

Avalon Road

Die super promotie die je online vond kan immers ter plaatse dus een flink stuk duurder uitdraaien. Sunny cars heeft hier een einde aan gemaakt. Voor je vertrek krijg je een totaalprijs waar alle verzekeringen zijn inbegrepen. Geen verborgen toeslagen meer ter plaatse dus en een duidelijke prijsafspraak voor je vertrek. Voor 350 euro was de Mustang een week van ons, best betaalbaar dus voor zo’n wagen. En het all-in concept zorgt voor een zorgeloos begin van je vakantie.

Ondanks onze ervaring en oplettendheid heeft de lokale agent er toch weer misbruik van willen maken om ons een extra tankbeurt aan te rekenen, terwijl deze zat inbegrepen in ons Sunny Cars pakket. Gelukkig heeft de klantendienst van Sunny Cars dit achteraf netjes opgelost.

Road trip

Het is even puzzelen met de koffers in onze Mustang maar het dak gaat toch eraf en dolenthousiast rijden we richting Orlando. Het is niet onze eerste roadtrip in de States en we weten maar al te goed hoe vaak de afstanden hier onderschat worden. Een huurwagen is dan ook een must voor ons. Orlando is weliswaar de ‘theme park capital of the world‘, maar dit keer staan er geen pretparken maar natuurparken op het programma. En daar rijden we met de wind in de haren naartoe.

Cocoa Beach

Cocoa Beach

Orlando ligt een uurtje van de zee, zowel de Atlantische Oceaan als de Golf van Mexico zijn absoluut een duik waard. We cruisen naar Cocoa Beach, dat er even caraïbisch uitziet als het klinkt. Palmbomen, witte verlaten stranden en beach bars met tropische cocktails. We genieten van de golven en de prachtige natuur. Een plek waar we nooit zouden geraakt zijn zonder onze trouwe vierwieler. En in Daytona Beach rijden we zelfs het strand op, je parkeert er op enkele meters van de oceaan en loopt zo het water in.

Daytona beach

Daytona Beach

Wildlife

Florida heeft vele zoetwaterbronnen, die vol zitten met wildlife. En om die beestjes in het echt te zien, in plaats van Seaworld te bezoeken, rijden we naar Blue Springs State Park. Dit prachtige natuurpark werd bewoond door indianen, die er leefden van slangenvlees. Later kwamen de pioniers zich er vestigen, maar de bekendste inwoners zijn ongetwijfeld de manatees. Tijdens een boottocht op de St John rivier zoeken we hen en de alligators op. Maar even speciaal was de rit er naartoe, dwars door Orange city. Een stukje authentiek Orlando waar je even het land van Mickey Mouse verlaat en het echte Amerika te zien krijgt.

Blue springs state park

Cruisen op de St. John’s River

Om af te koelen houden we halt  in Kelly Park. Dobberend in een grote binnenband genieten we van de rust en van de natuur. Een eenzame schildpad en enkele verdwaalde vissen kunnen we nog spotten. Verder vooral veel Amerikaanse gezinnen die met de ganse familie komen zwemmen en bbq’en in het park.

Kelly Park

Tuben in Kelly Park

Celebration

Er sluipt dan toch een vleugje Disney in onze vakantie. We rijden naar Celebration, een wit perfect stadje dat doet terugdenken aan het Amerika van de jaren 50. Parkeren kan er helemaal gratis, het is een oase van rust in het drukke Orlando en je kan er nog lekker eten ook. Wij ruilen er onze Mustang even in voor een fietstochtje langs miljoenenvilla’s en boardwalks.

Fietstoch Celebration

Fietsen door Celebration

Een andere leuke halte is Downtown Orlando. De meeste toeristen passeren er langs op weg naar de luchthaven, of zien de wolkenkrabbers slechts vanuit de verte. Maar op zondag vindt er een farmers market plaats. Lokale handelaars prijzen er hun producten aan, er zijn optredens van straatartiesten en het Lake Eola is een heerlijke plek om een rondje te wandelen.

Downtown Orlando

Farmer’s Market Downtown Orlando

Conclusie

Onze vakantie in Florida zou er helemaal anders uitgezien hebben zonder wagen. Je ontdekt plekjes waar je anders nooit zou geraakt zijn en beschikt over een enorme bewegingsvrijheid. Bovendien is Amerika een super makkelijk land om met de wagen te rijden en je te oriënteren.  Je kan trouwens beter ter plaatse een GPS kopen dan er eentje te huren. De kans is toch groot dat je ooit nog wil terugkeren naar de States. Als je eenmaal het virus te pakken hebt…

Voor de kostprijs van een huurwagen moet je het niet laten. Onze Mustang zit weliswaar in de duurdere prijsklasse maar er zijn ook goedkopere opties. Op de website van Sunny Cars kan je gratis een offerte berekenen. En aan de benzinepomp betaal je nog steeds de helft van onze prijzen.

Let’s hit the road!

Bekijk ons filmpje van onze trip naar Cocoa Beach.

video roadtrip

 
De huurwagen werd door ons zelf betaald. #nosponsor

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

No Comments

Leave a Comment