Intercontinental Amsterdam

Luxe en romantiek langs de Amsterdamse grachten. Beleef een overnachting in het mooiste hotel van Amsterdam en neem een kijkje in de Royal suite.

Amstelhotel

Amsterdam is een mooie en bruisende stad. Maar veel hebben we daar niet van gezien. Want hoewel we steeds zoveel mogelijk willen zien en beleven op onze bestemming, soms kan ook je hotel zelf de bestemming zijn. En het Amstelhotel was de reis meer dan waard.

Een verblijf in het Amstelhotel is meer dan een hotelovernachting, het is een belevenis. Het majestueuze hotel ontvangt reeds 150 jaar gasten uit alle hoeken van de wereld. Het Amstelhotel ademt de grandeur van weleer uit en de historiek druipt er van de muren. Wij traden dan ook graag in de voetsporen van Brad Pitt, David Bowie en zowat elke koninklijke bezoeker van Amsterdam gedurende de voorbije eeuw. Een hele brok hotelcultuur dus, de bijhorende luxe is uiteraard mooi meegenomen…

Charmante luxe

Tijdens een weekendje weg proberen we te zoeken naar luxueuze of romantische kamers. De ervaring staat centraal en je wilt het toch net wat beter hebben dan thuis. De junior suite op de bovenste verdieping van het Amstelhotel past perfect in dat plaatje. En die suite doet wat van ze verwacht wordt. Naast alle 5 sterren voorzieningen, die in feite in elk hotel ter wereld hetzelfde zijn, katapulteert onze charmante kamer ons 100 jaar terug in de tijd. De romantiek zorgt ervoor dat je wifi en tv hier overbodig zijn.

Junior suite

Een upgrade naar een mooiere kamer krijg je als je lid bent van het ambassador programma. Bijkomende voordelen zijn een late check-out, water en wijn op de kamer, een welkomstgeschenkje, gratis films,…  Bovendien krijg je nog een voucher voor een gratis nacht in één van de IHG hotels. Meer info vind je op de website van IHG.

Junior suite

Terwijl we nog onder de indruk zijn van de sfeer en luxe in de lobby en in onze suite, worden we tijdens een bezoekje aan de Royal suite helemaal weggeblazen. Dit is ‘over the top’ chique en zelfs Donald Trump zou zich er haast ongemakkelijk voelen. Wie enkele duizenden euro’s per nacht wil spenderen is hier de koning te rijk. We hebben er zelf niet overnacht dus een ervaring neerschrijven doen we niet, we laten gewoon de foto’s voor zich spreken…

Royal suite bedroom

Royal Suite inkomhal

Amstel club life

Het uitzicht op de Amstelrivier is prachtig vanuit de A-bar en de orangerie. Roeiboten en toeristische rondvaarten glijden langs het hotel door het water. Een flesje Heineken bestellen doen we niet (Belgische kwatongen beweren dat ze het bier rechtstreeks vanuit de Amstel bottelen). Een cocktail op basis van gember en een glas Veuve Clicquot champagne vormen een perfect aperitief. Zelfs de klassieke Hollandse bitterbal wordt hier een culinaire smaakbom. Dineren kan hier op sterrenniveau, ware het niet dat het restaurant gesloten is vanavond. Niet erg, want stiekem is het mooi gedekte karretje van de room service toch wel leuker om van te eten. Dat doen we trouwens in de zachte Amstelhotel badjassen, die net als onze slippers voorzien zijn van goudkleurige emblemen. De Amstel club life formule zorgt ervoor dat hapjes en drankjes zijn inbegrepen tijdens je verblijf.

Na een heerlijke nachtrust nemen we een verkwikkende douche met zicht op Amsterdam. Een raam met een mooi uitzicht in de douche, geniaal idee trouwens! We zijn van plan om stevig te ontbijten, en dat kan dankzij het uitgebreide ontbijtbuffet. Maar ook à la carte, zodat de chef een vers omelet op tafel kan toveren. Natuurlijk ontbreken de zoete zonden niet en genieten we van verse pannekoeken en warme wafels. Wil je gewoon de sfeer van het Amstelhotel eens proeven op een budgetvriendelijke manier? Verras je partner dan eens op een ontbijtje of high tea. Wedden dat je nadien toch een overnachting boekt?

Health club

Na al dat eten is het tijd om wat te ontspannen. Toch maar de stad in dan? Natuurlijk niet want op het liftknopje -1 zien we ‘health club’ staan. We laten de fitness ruimte links liggen en maken van het relaxen in de jacuzzi en het stoombad een olympische sport. Verfrissingen en hapjes staan binnen handbereik naast het zwembad. Een goede sporter moet immers op tijd energie opdoen, nietwaar?

Health club

Conclusie

Het Amstelhotel is een prachtig historisch pand. Een verblijf levert je een unieke en luxueuze ervaring op. En die wordt van begin tot einde tot in de puntjes verzorgd door het vriendelijke personeel. Van de mijnheer met hoge hoed die je bagage draagt, tot de pianospeler in de lobby. Het personeel zorgt voor een heuse VIP ervaring.

Aangezien hotels reviewen best vermoeiend kan zijn lagen we al vroeg in ons kingsize bedje. De turndown service, waar het kamermeisje je kussens komt opschudden en je bed van een kaartje met chocolade voorziet, is een aangename extra. Maar blijven aandringen terwijl de gasten al onder de lakens liggen is echt niet nodig. Maar ach, het toont maar aan hoe hoog men klantvriendelijkheid hier in het vaandel draagt… #firstclassproblems

Goedkoop is een verblijf natuurlijk niet, maar daar staat heel wat tegenover. Terugkeren doen we hier zeker weer. We moeten immers die Royal suite toch nog eens uittesten, en iets van Amsterdam proberen te zien…

Health club

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

4 Comments

 • Miss travelcheckster 19 januari 2017 at 23:01

  Ben helemaal verliefd op het Amstelhotel en op travelchecker natuurlijk ?

  Reply
 • wouter 22 februari 2017 at 13:30

  Wooow, dat ziet er “sjiek” uit … wil ik ook wel eens een nachtje in slapen

  Reply
  • travelchecker 22 februari 2017 at 20:01

   Zeker eens doen! Wij gebruikten onze hotelpunten van IHG om de prijs te drukken.

   Reply
 • Jonathan 28 november 2017 at 16:33

  Prachtig hotel!

  Reply

Leave a Comment