Ferrari Red rock canyon

Interview met reisblog Sven meets world

Reisblog

De voorpret van een vakantie begint al bij de voorbereiding. Op voorhand een road trip plannen, lekkere restaurantjes opzoeken,… Het bespaart je veel tijd op je bestemming. Veel van onze info vinden we in online reisblogs. Persoonlijke tips van bloggers die zelf ter plaatse zijn geweest. De meeste toeristische brochures vinden immers alles geweldig en loodsen je vaak naar de eerste de beste toeristenval. Een van onze favoriete blogs werd geschreven door Sven Luckermans. De blog is helaas offline gehaald maar we volgen hem zeker nog via instagram. Zijn tips zorgden voor onze eerste vlucht in first class. Wij gingen Sven interviewen en kregen nog een hoop gouden reistips cadeau. Lees zeker zijn verhalen eens, ze doen je niet alleen wegdromen maar leren je ook hoe je zelf van al die luxe kan genieten.

Isfahan

Isfahan

– Hoe ben je begonnen met je reisblog?

Een viertal jaar geleden begon ik voor het eerst maandelijks te reizen, iets wat nu nog steeds het geval is. Ik ervaarde zo veel leuke momenten die ik absoluut wou neerpennen, ook om ze zeker zelf niet te vergeten. Al die nieuwe bestemmingen en diverse culturen, ik heb een harde schijf vol met foto’s, die ik maar wat graag deel.

tongariro crossing

Tongariro crossing

– Travelchecker is altijd op zoek naar romantische plekjes. Welke bestemming zou je aanraden aan een verliefd koppel? (dichtbij en ver weg)

Als je dichtbij een romantisch weekendje wil doorbrengen, dan kan ik (of beter: kunnen we) absoluut Den Haag aanraden, ideaal voor een uitstapje. Het strand van Scheveningen ligt net om de hoek, dus kan je ook meteen een wandeling door de duinen maken. Overnachten doen we steeds in Hotel Des Indes, tijdens het weekend kan dit aan een zacht prijsje! Doordat het parlement, ministeries en verschillende ambassades er gevestigd zijn, zijn de hogere prijzen enkel van toepassing tijdens de week. Vergeet ook niet om langs te gaan bij “Little V”.

Ver weg… kan niet anders dan Bora Bora! Zonder enige twijfel, de bestemming voor koppeltjes! Niets anders te doen dan dolce far niente, cocktails, overwater bungalows en hele dagen genieten van het werkelijk prachtige uitzicht, bovendien is er een fantastisch hotel: InterContinental Bora Bora Resort Thalasso & Spa dat toch echt wel betaalbaar blijkt te zijn..

Namibia

Namibia

– Reis je het liefst alleen?

Dat is echt afhankelijk van de bestemming! In een metropool die ik nog nooit eerder bezocht heb, ga ik veel willen wandelen, foto’s maken, alle buurten verkennen en dit aan een hoog tempo. Misschien ben ik dan wel minder geneigd om compromissen te sluiten.

Maar ik kan ook echt genieten van momenten te delen, met m’n vriendin of met vrienden. Ik merk dan ook dat ik nu er vaker voor kies om niet alleen te reizen, in tegenstelling tot de voorbije jaren.

– Als ervaren travel hacker: welke luxe ervaring was er zo ver over dat ze je altijd zal  bijblijven?

Zonder enige twijfel, een persoonlijke butler (geweldige kerel die Pravin) in The St. Regis Abu Dhabi en het welkomstcomité in W Doha en een gigantische 300m² suite.

St. Regis Abu Dhabi

St. Regis Abu Dhabi Al Mushref Suite

– Een onvermijdelijke vraag, wat staat er bovenaan je bucketlist?

Da’s inderdaad een vraag die vaak terug komt, maar helaas: ik doe niet mee aan het maken van zo’n lijstje. Er zijn activiteiten die ik nu wel doen, of bestemmingen die absoluut m’n aandacht trekken en dan plan ik die gewoon in, niet ergens op een lijstje maar in m’n agenda. Wat binnenkort dus het geval zal zijn: hiken in Kyrgizië.

Al Maha

Al Maha

– Wat is je favoriete reisfoto?

Zoals ik al zei: een harde schijf vol met foto’s, denk wel dat het er minstens 30.000 zijn. Er is echter wel een mapje met een aantal favorieten, waaronder Nijo Castle in Kyoto (die hangt thuis ook aan de muur), enkele van Frans Polynesië, aan boord de Etihad A380, de Dode Zee, … maar m’n n°1 staat als omslagfoto op m’n blog. Bovenop Lion’s Head in Kaapstad, met armen open.

– Verse sushi in Azië of gegrilde sprinkbok in Zuid Afrika, je geniet wereldwijd van lekker eten. Waar moeten we zeker eens gaan tafelen?

Er zijn bijzonder veel plaatsjes die zeker de moeite waard zijn, maar kan vooral
Waterkloof restaurant in Somerset West aanraden, slechts 45 minuten rijden van Kaapstad

Daarnaast inderdaad, sushi op de Tsukiji Market in Tokyo, maar als je in Osaka bent, probeer dan Endo Sushi aan de visveiling. Voor ramen (misosoep, nvdr) ga ik meestal bij Kokuban in Brussel en Takumi in Düsseldorf. Meer een meat-person? Wet-aged Tenderloin & dry-aged striploin in Grange Grill, Shenzhen.

Ontbijten in Berlijn doe je dan weer in “What do you fancy love?”
Gouden tip: gebruik vooral Foursquare om leuke adresjes te ontdekken.

Waterkloof restaurant

Waterkloof restaurant

– Welke is je volgende bestemming?

Zanzibar, verlengd weekendje, samen met VETEXBART. Wat met de dolfijntjes zwemmen, cocktailtjes drinken, mogelijk duiken tussen exotische vissen. We weten wat te doen!

Nadien, Griekenland, Kroatië, Kyrgyzië, … en uiteraard Japan!

No Comments

Leave a Comment