Review Samsonite reistas X’Blade

Wij mochten van Duifhuizen tassen & koffers een nieuwe reistas op wieltjes uittesten. Precies wat we nodig hadden voor ons romantisch weekendje weg in Maaseik.

Bagage

Reizen is geweldig. Het boeken, de voorpret, en de reis zelf natuurlijk. Maar het is ook dikwijls een hele logistieke operatie. Gelukkig is Heidi er dan om ervoor te zorgen dat ik de juiste outfit bij me heb. En daarvoor heb je natuurlijk geschikte bagage nodig. En wat hebben we jarenlang geklungeld met valiezen van erbarmelijke kwaliteit. Zo maakten we een roadtrip in de USA met reistassen uit een warenhuisketen. Die kreeg je immers in ruil voor je spaarpunten. Kapotte ritssluitingen, scheuren en ergernis waren het gevolg. Bovendien lag de halve bagageband vol met exact dezelfde reistassen. Ons advies? Ga voor kwaliteit. Als je veel reist heb je gewoon een degelijke reistas nodig. Je bagage wordt immers als speelbal gebruikt tijdens het inladen van een vliegtuig.

Samsonite

Wij kochten 2 Samsonite reiskoffers, zeer sterk en betrouwbaar. Maar zo’n harde koffer is praktisch voor een lange vakantie op een vaste locatie. Voor een road trip of weekendje weg wil je een zachte en ruime reistas. Eentje die je altijd in je koffer past of die je gewoon op de achterbank van je huurwagen kan laten ploffen. We waren dus blij dat we van Duifhuizen tassen & koffers een item mochten uitzoeken om te reviewen. Dit werd een reistas op wieltjes, de Samsonite X’Blade 3.0. Deze handige reistas kan volledig opengeritst worden, handig tijdens het inpakken. De voorziene inpakriemen, een vak voor vloeistoffen en een schoenentas maken het nog makkelijker. Het grote voordeel van reistassen met wieltjes is dat je dankzij de verstelbare trekstang en de wieltjes je tas makkelijk meeneemt, net zoals een trolley. Super handig en dus gedaan met die bagage hernia.

Agnetenklooster

B&B Agnetenklooster

Ben je net zoals wij gek van de States, dan heeft je bagage ook een verplicht TSA slot nodig. Dit wordt uiteraard meegeleverd met de reistas. Ze gaat dus zeker en vast mee op onze volgende road trip. Want hoe gaan we anders onze bagage weer in onze Mustang krijgen?

mustang

Prachtige wagen, maar niet zoveel bagageruimte.

Saxoline

Zoals ik zei pakt Heidi meestal onze bagage. Mijn nonchalance en slechte timing zou ons toch maar dingen doen vergeten. Om haar te bedanken bestelde ik voor haar bij Duifhuizen tassen & koffers nog een verrassing. Saxoline heeft de coolste reiskoffers met zomerse prints erop. Origineel en je herkent ook onmiddellijk je tas op de bagageband. Alleen onze poes houdt precies minder van selfies…

Saxoline koffer

Selfie koffer

We trokken afgelopen weekend naar Maaseik voor een romantisch tripje. Omdat onze oude koffers te groot waren voor een tweedaagse kwam het aanbod van Duifhuizen tassen & koffers goed uit. Helaas was het kort dag en dachten we nooit meer op tijd onze bagage te krijgen. Maar het online bestellen en leveren van de tassen was binnen 2 dagen in orde. De dag voor ons vertrek werden de tassen netjes aan huis geleverd, een topservice.

Tijdens onze vakantie kreeg Heidi alvast enkele leuke reacties op haar poezen koffertje. Nooit gedacht dat je het ijs kon breken en met andere reizigers in contact kon komen dankzij een stuk bagage. En nieuwe mensen ontmoeten, dat is toch een van de mooie dingen aan reizen?

B&B Agnetenklooster

Makkelijk naar de ingang rollen van onze B&B

Bewaren

Bewaren

No Comments

Leave a Comment