Harderwijk sloep

Travelchecker op bezinning

Wat gebeurt er met Travelchecker in 2019? En hoe ziet de toekomst van het bloggen eruit?

Beginnen met bloggen

Een blog beginnen is niet moeilijk. Je koopt een domeinnaam, een wordpress thema en je kan ermee beginnen. Reisverhalen schrijven is ook niet moeilijk als je een vlotte pen hebt. De technische kant van zo’n blog is wel wat anders, en uiteraard het minst leuke gedeelte. Maar het hoort er nu eenmaal bij als je online gevonden wil worden. Net zoals een wielertoerist ook geregeld z’n fiets moet onderhouden om het volgende café te kunnen bereiken.

Asociale media

Verder wil je ook aanwezig zijn op sociale media, en daar kruipt een hoop tijd in. Zoveel tijd dat je er haast continu mee bezig bent en bijna kunt spreken van asociale media. Bovendien is de hele instagram wereld zo fake als wat, en kun je volgers en likes kopen voor een appel en een ei.

Al deze randactiviteiten hebben er een beetje voor gezorgd dat ik een beetje uit het oog ben verloren waarom ik ooit begonnen ben met bloggen. Het delen van mijn ervaringen en reistips was de bedoeling, reizen en vakanties moesten centraal staan. Maar het kan verkeren, in mijn reisoverzicht van 2017 was ik voor 2018 al een tweede huwelijksreis naar Bali aan het plannen. Nu, 1 jaar later is mijn woning verkocht en ben ik gescheiden. Het vele uren bloggen, volgen, liken en mailen heeft daar zeker een groot aandeel in. Een veel te hoge kostprijs op menselijk vlak dus waar ik zelf verantwoordelijk voor ben. Spijt genoeg van hoe het gelopen is, maar de toekomst ligt voor ons en achterom blijven kijken heeft geen zin.

Reiskriebels

Mijn persoonlijke situatie heeft ervoor gezorgd dat Travelchecker de laatste maanden wat naar de achtergrond verschoven is. Maar de reiskriebels zijn gebleven. Ik ben dan wel mijn reismaatje verloren maar de drang naar nieuwe bestemmingen, zowel dichtbij als ver weg, geraak ik wellicht nooit kwijt.

Welke plannen zijn er dan voor 2019? Een roadtrip door de USA staat hoog op het verlanglijstje, een soort van bezinningsmoment op de lonely highways door de States. Andere plannen zijn nog vaag en zullen wellicht last minute gebeuren. Wat wel vaststaat is dat ik wat meer zal genieten van het moment en mijn bestemming, en minder zal ervaren via het scherm van een gsm. Gaat er dan niets meer verschijnen op Travelchecker? Natuurlijk wel, zo nu en dan heb ik toch nog insiders tips en mooie vakantiekiekjes te delen. En blijf ik ambassadeur voor het mooie Limburg.

Maar het reizen zal terug een meer centrale rol gaan innemen in mijn leven. En wie mijn strafste reisverhalen wil horen krijgt ze nog altijd met veel plezier gepresenteerd. Maar eerder waar ze thuishoren. Rond een kampvuur, aan de toog of gewoon ergens onderweg…

Avalon Road

Op road trip door de USA

 

7 Comments

 • Bart De Roeck 25 november 2018 at 21:30

  Mooi geschreven. Succes met de toekomst!

  Reply
 • Els 27 november 2018 at 17:41

  Amai Christophe daar word ik wat stil van. Hopelijk zijn niet alle bruggen verbrand…
  Blijf met open ogen en open hart doen wat je moet doen; de zware levensles steekt voortaan mee in je rugzak…
  Toi toi

  Reply
  • travelchecker 28 november 2018 at 10:42

   Ja als we eruit leren is het niet helemaal voor niets geweest. Merci.

   Reply
 • Filip 1 december 2018 at 12:45

  Heel juist verwoord (ivm social media). Daarom dat we dat bewust niet gebruiken op onze site.

  Ik wil wel meegaan naar de USA, wanneer ga je :p

  Reply
  • travelchecker 10 december 2018 at 15:09

   Ik vertrek op 1 april (geen grap) voor een korte trip rond LA. In het najaar wat langer rondtoeren.

   Reply
 • Goef 13 december 2018 at 12:34

  Als ge ne goeie kok nodig hebt 😉

  Reply

Leave a Comment