triootje aan de westkust

Triootje aan de Westkust

Drie gemeenten aan de Belgische Westkust slaan  de handen in elkaar voor een romantische en originele valentijnsweek, met een triootje aan de Westkust.

Valentijn aan zee

Op zoek naar een romantiek in de krokusvakantie? Speciaal voor valentijn slaan De Panne, Nieuwpoort en Koksijde-Oostduinkerke de handen in elkaar om verliefde koppeltjes in de watten te leggen. Van 10 tot 18 februari zijn er tal van romantische activiteiten gepland aan de Belgische Westkust.

strand

Romantiek op het strand

Wat dacht je ervan om je huwelijksgeloften te hernieuwen op het strand? Nadien kan je het samen vieren met een lekker etentje in een van de restaurants die een aangepast ‘kus-me-nu’ menu aanbieden.

Bubbels op de Kus-tram

Tijdens de valentijn week rijdt er een authentieke tram tussen de 3 gemeenten. Voor 10 euro pp mag je samen met je geliefde een ritje maken in de romantisch aangeklede kus-tram. Inclusief bubbels, het speciale glas krijg je mee als aandenken. De kus-tram rijdt op 10-14-17 februari, telkens van 11 tot 13 en van 14 tot 18 uur.

Triootje aan zee

De kus-tram

kus-tram

Knuffelduik

Je lief zal je serieus moeten opwarmen voor deze frisse duik in zee. Als dat niet helpt is er nog een zumba sessie voorzien voor je de sprong in het koude water waagt. Het strand van Oostduinkerke wordt ’s avonds helemaal in lichterlaaie gezet met een spetterend vuurwerk.

Ook op het strand van Nieuwpoort gaat het knallen op 14 februari met een groot liefdesvuur. Fakkels, het geluid van de golven en een groot vuurwerkspektakel. Niet te missen!

+50 tinten rood

Op 17 februari kunnen verliefde ijsberen in De Panne terecht voor een duik in het water. Er is muzikale begeleiding en nadien kan je terug opwarmen in de surfclub. Trek je zotste kostuum aan, niet alleen voor de ambiance maar ook om mooie prijzen te winnen. Afspraak om 14 uur aan de Rampe.

Blijf je liever op het droge? Dan wordt je doorheen je wandeling door het mooie centrum van Nieuwpoort verrast door liefdesverhalen -en gedichten. De wandeling is gratis beschikbaar op je smartphone.

Chaussée  d’Amour

Nog op zoek naar een origineel valentijnscadeau? Of misschien een pikant lingeriesetje? De Zeelaan in Koksijde wordt op 12 februari omgetoverd tot een heuse Chaussée d’Amour met lingerieshows, late night shopping en burlesque optredens. Ideaal om terug op te warmen na die frisse duik in de Noordzee…

shopping

Late night shopping

A great place to kiss

De Westkust heeft tientallen romantische plekjes, waar je je eerste kus of knuffel kan herbeleven. Elke gemeente maakte een selectie van de mooiste plekjes. Als je op facebook of instagram een foto post van je kus op een van deze ‘great places to kiss’ maak je kans op een waardebon van 250 euro. Deze kan je gebruiken voor een overnachting of een lekker etentje in een van de deelnemende restaurants. Gebruik #agreatplacetokiss onder het ‘valentijnsprieeltje’ in St-idesbald of op het kusbrugje in Nieuwpoort. Een overzicht van alle geschikte plekjes vind je op de website.

Meer info en evenementen vind je op de website triootjeaandekust.be.

triootje aan de westkust

Triootje aan de Westkust

Valentijn wordt vaak gebruikt door de horeca om klanten te lokken. Aan meer dan een aangepast menu met de kernwoorden ‘cupido’ of ‘liefde’ komen veel zaken niet. Toerisme Westkust pakt het tenminste eens iets grootser en origineler aan. De naam alleen al…triootje aan de Westkust, daar zal al volk naartoe surfen zeker? En met een originele actie willen we nog wel eens meedoen aan Valentijn. Al is een tripje naar de kust altijd wel romantisch niet?

Wil je geld besparen tijdens je valentijn trip, lees dan ook onze tips in dit artikel over valentijn.

 

No Comments

Leave a Comment