Mont St Michel

Winacties, fake of niet?

Altijd prijs!

Klik hier om te winnen, volg daar om kans te maken om een super prijs. En zo gaat het nog wel even door op het internet. Elke dag kun je met slechts enkele klikjes in de prijzen vallen.  Maar klopt dat wel? Zijn al die wedstrijden echt of zijn ze zo fake als wat en dienen ze enkel als lokmiddel. Onze travelchecker winacties zijn alvast echt, met echte prijzen en een eerlijke loting. En toegegeven, het doel van zo’n actie is enkel om het aantal volgers of bezoekers van onze website te verhogen. Maar er zijn ook tal van acties die gewoon fake zijn en gewoon click bait zijn om je te lokken, en waar je helemaal niets kan winnen.

En toch is het niet altijd kommer en kwel. Moet je al die acties koppig negeren? Zeker niet, want wij konden al enkele keren op reis dankzij een winactie. We geven je even een overzichtje als bewijs.

Met de IZY naar Parijs

Via de reisblog Sven meets world deden we mee aan een wedstrijdje op facebook. Even zijn pagina liken en een berichtje nalaten op deze uitstekende reisblog en de buit was binnen. Twee gratis tickets met de nieuwe IZY sneltrein naar de Franse hoofdstad. Misschien niet het groot lot, maar we waren toch maar weer mooi gratis weg. En het leverde een prachtig weekend op, hoog boven en diep onder Parijs, details en tips lees je in ons reisverslag.

Zicht op Parijs

Zicht op Parijs

Center Parcs

Tijdens een deelname aan een tombola in ons favoriete Amerikaanse restaurant Chuckwagon, kwamen we als runner up uit de trommel. De hoofdprijs was een weekje Texas. Het winnende koppel gaf echter niet thuis zodat wij onder voorbehoud de prijs in ontvangst mochten nemen. Op voorwaarde dat de winnaars zich niet binnen de week gemeld hadden. En na 6 dagen afwachten kwam het verlossende telefoontje binnen. Helaas (voor ons toch) hadden de winnaars zich gemeld. Om ons leed te verzachten kregen we een midweekje Center parcs aangeboden. Ook niet verkeerd, en in het subtropisch gedeelte even warm als Texas. Bovendien zagen we er zo verliefd uit dat we ook nog eens de bruidssuite kregen. In de grote jacuzzi waren we Texas snel vergeten.

Romantisch Brugge

Wedstrijdjes op de radio zijn sowieso een val. Elke sms kost je 50 cent en ik ken niemand die al eens iets heeft gewonnen. Groot was dan ook onze verbazing dat we plots de gelukkigen waren om vier dagen naar Brugge te mogen. Allemaal op kosten van Club FM. We verbleven er in het romantische Casselbergh hotel. Brugge is de stad waar we verloofd zijn en het is elke keer weer een plezier om er terug te keren en walgelijk verliefd te zijn. Bovendien was een wandeling door het historische centrum al een goede voorbereiding op onze trip naar Japan later dit jaar.

Casselberg suite

Suites met authentieke gewelven

Casselbergh spa

De geweldige spa in de oude kelder

De landing in Normandië

De mooiste prijs was toch wel onze eigen landing in Normandië. Een wedstrijd op de website van de toeristische dienst van Frankrijk is niet fake, daar houden zulke organisaties zich niet mee bezig. Meestal zijn die vragen belachelijk gemakkelijk en zit de truc erin de schiftingsvraag zo juist mogelijk te raden. Mijn natte vingerwerk leverde ons een helikoptervlucht op van Namen tot Colleville-sur-mer. De gepensioneerde gendarme die ons opwachtte heeft ons de mooiste plekjes van Normandië laten zien. Rondtoeren deden we in een oude Willy jeep. Uitrusten deden we ’s avonds in ferme de la Ranconnière. Gelukkig was de vol pension formule inbegrepen in onze prijs. Want voor deze keuken willen we zelf ook wel nog eens een heli charteren. De uitbaters zijn trouwens Belgen.

Omaha beach

Zicht op Omaha Beach

Zo zie je maar dat je ook effectief dingen kunt winnen door aan een wedstrijd deel te nemen. Kijk gewoon even na of er op de website al eens eerder prijzen zijn uitgedeeld. Als je met 1 like geweldige prijzen kan winnen, is de actie meestal te mooi om waar te zijn, fake dus. Even checken en dan hopen op goed geluk. Wie niet waagt…

Veel succes alvast!

Bron foto’s Casselbergh: www.grandhotelcasselbergh.be


Bewaren

Bewaren

4 Comments

 • Vetexbart 24 februari 2017 at 10:04

  Haha, ik heb nog nooit niks gewonnen. Maar toegegeven, ik doe ook gewoon bijna nooit mee. In dat schatten naar die schiftingsvraag ben ik zoo slecht…!

  Reply
  • travelchecker 24 februari 2017 at 20:38

   Even op google zoeken, er zijn sites die berekeningen maken over welke getallen het dichts bij het resultaat zullen liggen. Die houden statistieken bij per wedstrijd. Het verhoogt in elk geval je kansen.

   Reply
 • Stijn 29 maart 2018 at 13:36

  ooit met radio Donna een reis naar Kroatie gewonnen, het kan dus 🙂

  Reply

Leave a Comment