Zweten in de Zwaluwhoeve

Een van de mooiste sauna’s in Nederland is de Zwaluwhoeve. De ideale plek om te ontspannen. Lees ons verslag en wordt er zelf zen van…

De Zwaluwhoeve

Als levensgenieters maken we regelmatig tijd voor een dagje wellness. Na een dagje relaxen in de sauna zijn we helemaal ontspannen. En het is nog goed voor de gezondheid ook. Omdat ons stressniveau weer op code ‘rood’ stond was het weer hoog tijd om dat even uit te zweten. We gingen dus op zoek naar een goede wellness tip en kwamen in de Zwaluwhoeve terecht.

Sauna promotie

Een dagje sauna kan een kostelijke zaak zijn. Naast de inkomprijs van zo’n 32 euro pp heb je ook slippers, badhanddoeken en badjassen nodig. Die kan je uiteraard altijd huren aan de ingang. Als je regelmatig een sauna bezoekt schaf je je dit beter zelf aan. Met enkele bezoekjes heb je dit snel terugverdiend. Voor onze trip naar de Zwaluwhoeve gingen we dan ook op zoek naar een promotie. Deze vonden we bij D-reizen. Via een promotie boekten we 2 dagen inkom voor 2 personen én een overnachting in het hotel van het resort voor 70 euro. Een koopje dus, en daar speelt het marketing team van de Zwaluwhoeve ook wel op in. Er zijn tal van speciale acties en promoties te vinden en het resort was dan ook druk bezocht tijdens ons verblijf.

Hottub

De welness resorts in België zijn meestal ietsje kleiner van formaat. De Zwaluwhoeve is zo groot dat je een plattegrond meekrijgt bij je check-in. Dit is ook wel nodig wil je in het begin je weg vinden naar de talrijke faciliteiten. Alle sauna’s uitproberen is gekkenwerk, dus je moet vooraf een keuze maken. Onze favorieten waren de muzieksauna en de zoutsteensauna.

hottubs_mini

Tijdens ons bezoek raasde er een storm over Nederland. Het was dan ook niet echt aangenaam om je naar buiten te begeven. Heel erg jammer want de Zwaluwhoeve beschikt over een prachtige, grote tuin. Voor een duik in één van de hottubs was het dan wel weer ideaal weer. Blijkbaar dacht iedereen er zo over, want op sommige momenten was het echt overvol in sommige sauna’s en baden. Het kruidenbad leek soms wel een vat vol palingen, zo vol was het er. Blijkbaar is dit ook een lokale culinaire specialiteit, maar die hebben we niet geproefd…

de Zwaluwhoeve

Restaurant

Maar we kregen er wel honger van en reserveerden een tafeltje in één van de restaurants, “de oude deel”. Voor 29.95 euro kregen we een smakelijk drie gangen diner opgediend in een sfeervol interieur. Voor deze prijs kon je een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert à la carte kiezen. Ook al kregen we niet precies wat we besteld hadden, het smaakte erg lekker. Na ons etentje was het tijd voor een dutje. Blijkbaar had de massa ‘de luiting’ nog niet ontdekt. Dit is een relaxruimte in de verre buitenhoek van het complex en het was er heerlijk rustig. Na onze rustpauze was het precies ook wat kalmer in het complex en was er meer dan voldoende plaats in de baden en sauna’s.

luiting relaxruimte

Relaxruimte

Je kan natuurlijk ook kiezen voor een behandeling in de Zwaluwhoeve. De dagpromo van 31 euro voor een massage van 25 minuten klonk heel aantrekkelijk, maar ik koos toch voor de sportmassage. De sportmasseur van dienst nam me stevig onder handen, soms bijna pijnlijk, maar zorgde ervoor dat ik toch los en ontspannen van de massagetafel stapte.

Hotel de ‘tippe’

Na zo’n dagje verlang je tenslotte naar een zacht bed. Onze kamer lag in hotel ‘de tippe’, recht tegenover het complex. De sleutel krijg je aan de receptie van de Zwaluwhoeve. Alle kamers zijn gelijkaardig ingericht en voorzien van alle comfort. Het enige minpuntje was het iets te kleine bed, maar we hebben er toch wel zalig geslapen. In het restaurant van het hotel wordt ook een ontbijt aangeboden voor 10 euro pp. Omdat we ervoor kozen om lekker lang uit te slapen hebben we hier geen gebruik van gemaakt.

hotel

Onze kamer

de zwaluwhoeve

Conclusie:

We hadden een ontspannen verblijf in de Zwaluwhoeve, met een uitstekende prijs-kwaliteit. Een volgend bezoekje zouden we eerder plannen in de zomer, zodat we ook gebruik kunnen maken van de mooie tuin. Dan kunnen we ook de streek van Harderwijk wat verder verkennen. Vanwege het stormweer was dit nu onmogelijk. Van onze tweede dag wellness hebben we ook geen gebruik meer gemaakt. Dit was een badkledingdag en om te zitten zweten in plakkerige badkledij hadden we geen zin. Hou hier even rekening mee voor je vertrekt.

Om de privacy van de gasten te beschermen is het niet toegelaten om binnen te fotograferen, de foto’s in deze reportage komen dan ook van www.zwaluwhoeve.nl.

zwaluwhoeve sauna

Pin dit artikel voor later

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

No Comments

Leave a Comment