Bestemmingen City Trips Duitsland Inspiratie

Oktoberfest München3 min read

15 oktober 2019 4 min read

author:

Oktoberfest München3 min read

Leestijd: 4 minuten

Ein prosit der gemütlichkeit! Een doldwaze kampeertrip naar de bierfeesten in München.

Oktoberfest München

Drie weken lang is München de thuisbasis van het grootste bierfestival ter wereld. Vijf miljoen bezoekers vieren in traditionele Beierse kledij het oktoberfest. Vaak gekopieerd, maar niets is vergelijkbaar met het origineel. En zo staan we in onze lederhosen en met een literpint in de hand mee te zingen op de banken. Eins, zwei, zaufen!

Zo zwaar die pinten dat er geen lach meer vanaf kan…

Camping Oktoberfest

Voor 35 euro per nacht logeren we met onze 2 tenten op de officiële camping van het oktoberfest München. Een koopje in vergelijking met de hotelprijzen die men in het centrum hanteert. Op enkele minuten wandelen ligt een metro station waar je rechtstreeks naar de Wiesn spoort.

Een bijkomende voordeel is de bierstube die op de camping ligt. Wanneer de grote biertenten op de Wiesn sluiten (om 23 uur) gaat hier de after party verder, op kruipafstand van je tent.

Storm op de camping

Ook al doet de verdoving van de Löwenbrau (11 euro voor een liter pintje) z’n werk, veel wordt er niet geslapen de eerste nacht. Een windstorm raast over de camping en verschillende tenten nemen de vlucht omhoog.

Gelukkig staan de onze stevig verankerd en halen we met een vermoeide maar frisse kop de ochtend. Regel 1 bij een kampeertrip: zorg dat je een beetje kwalitatief materiaal gebruikt. Voor je eigen comfort en veiligheid. Als onervaren kampeerder had ik een basispakket (tent, grondzeil, luchtmatras, slaapzak, kampeermeubels) besteld bij Campz outdoor & adventure. Maandag online besteld, 2 dagen later thuis geleverd en al direct een storm als test. Met glans geslaagd dus ook de andere outdoor artikelen zijn eens het bekijken waard. Scoor al een eerste korting door je in te schrijven op de Campz nieuwsbrief.

Mijn storm survivor

Is je eigen tent dan toch gaan vliegen? Of heb je geen zin om zelf materiaal mee te sleuren? Dan kan je op de camping ook tenten huren. Vooral de tipi’s zijn ideaal als je met een groep vrienden bent.

Lederhosen

Ik voel me eerst een beetje belachelijk met mijn lederhosen, hoge kousen en een hemd dat op een keukenhanddoek lijkt. Maar 90% procent van de bezoekers loopt er hetzelfde bij, en de dames met een diep uitgesneden dirndl zijn een attractie op zich.

Een echte lederhosen heb je niet voor minder dan 150 euro. En zeker ter plaatse schieten de prijzen omhoog. Een redmiddel om je budget te drukken vind je in de carnavalswinkel, voor 60 euro heb ik er m’n hele outfit gevonden. De meeste bezoekers zijn immers toch te zat om het verschil te zien.

Oktoberfest sfeerbeelden

Na enkele braadworsten wil je wel eens wat anders. Vis op een stokje dan maar?

Af en toe passeert er een traditionele bierkar, met gerstenat dat in München is gebrouwen. Andere bieren mogen er niet getapt worden.

Op zoek naar een typisch souvenir, zoek niet verder. Je kan er zelfs je eigen tekst op laten zetten. Of het lekker is laat ik in het midden.

Geen nootjes bij je pintje hier, maar wel reuze pretzels bezaaid met zout. Deze zijn wel lekker maar zorgen voor nog meer dorst.

De ene tent is al wat mooier versierd dan de andere. Maar welke tent je ook bezoekt, overal heerst dezelfde uitbundige sfeer. Met 2 personen konden we makkelijk aan een tafel aanschuiven. Ben je met meer of wil je echt zeker zijn van een plekje kan je best reserveren. Stop je met drinken of gedraag je je zoals een doorsnee Leuvense student op de Oude Markt om 4 uur ’s nachts, dan vlieg je eruit.

Olympia looping

Natuurlijk komen we voor de ambiance in de biertenten. Maar ook de kermis is indrukwekkend. Groter en spectaculairder dan Walibi en Bobbejaanland samen, met attracties die precies uit Tomorrowland zijn weggeplukt. In de Olympia looping coaster ga ik 5 keer overkop, en geen druppel Duits bier is er terug uitgekomen. 🙂

Oktoberfest, u was geweldig. Tot volgend jaar.

Auf Wiedersnitzel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *