Op wintersport met grote groep

Tips als je op wintersport met grote groep gaat

.
Het is u nog niet denkbaar, op wintersportvakantie gaan met een grote groep. Toch zal het op enig moment weer mogelijk zijn om met vrienden, familie of collega’s op wintersportvakantie te gaan. De volgende tips helpen je de ideale wintersport groepsaccommodatie te vinden.

Stedentrips vriendinnen banner

Niet op kosten grote wintersport accommodatie besparen

De locatie van de wintersport groepsaccommodatie bepaalt voor een groot gedeelte de kosten van de accommodatie. Een accommodatie direct aan de piste in een Top skigebied huren, is duurder dan een accommodatie zonder goede voorzieningen. Kies altijd voor een sneeuwzeker wintersportgebied en direct aan de piste. Kies daarom bijvoorbeeld voor een wintersport vakantie groep Italië. De Dolomieten liggen op grote hoogte, daarom behoorlijk sneeuwzeker. Kies voor een wintersport accommodatie grote groep met zwembad, sauna of jacuzzi. Haal het maximale uit je grote wintersport accommodatie en bespaar vooral niet op de locatie en faciliteiten.

groepsfoto wintersport

hotelspecials

Met kerstmis er op uit gaan met grote groep

Wie op wintersport met grote groep wil gaan tijdens de Kerstvakantie, dient rekening te houden met hogere tarieven én meer apres ski mogelijkheden. Op wintersport gaan met Kerstmis is duur maar een onvergetelijke beleving. Zeker als je met intieme vrienden bent, wordt Kerstmis een groot feest. Uit eten met een grote groep in een restaurant? Reserveer vooral op tijd!

Chalet wintersporthuizen banner

Bereid je wintersport vakantie met een grote groep goed voor.

Denk niet je een skivakantie met een groep van meer dan 10 of 12 personen binnen een uurtje geregeld hebt. Zelfs het huren van een wintersport vakantiehuis 12 personen kost tijd. Op winterport met grote groep gaan vergt een gedegen voorbereiding. Denk niet alleen aan het huren van een wintersport groepsaccommodatie, het regelen van skipassen en een wintersport reis- en annuleringsverzekering. Het vervoer van de groep, hen eten en drinken organiseren, is ook iets wat tijd kost. Vergeet ook niet om de route naar je vakantieverblijf goed te plannen.

wintersport chalets

Grote wintersport accommodatie inclusief skipas?

Aanbevolen wordt om voor een wintersport vakantie met een grote groep de skipassen vóóraf te regelen. Nog beter, zoek een verhuurbedrijf van grote wintersport vakantiehuizen op welke een wintersport groepsaccommodatie verhuurt met skipassen. Het ter plaatse regelen van een skipas voor de hele groep kost tijd en die kan je beter besteden en ski- en apres ski activiteiten.

Chalet wintersporthuizen banner

Skivakantie boeken met groep groter dan 20 personen

Een wintersport vakantie boeken met een groep van meer dan 12 personen, vergt meestal een langere voorbereidingstijd. Zeker als je tijden de Kerstvakantie of Oud en Nieuw wilt genieten in de sneeuw. Een wintersport accommodatie boeken voor een groep groter dan 20 personen, doe je een 6 tot 12 maanden vooraf. Alleen dan kan je een aantrekkelijke wintersport groepsverblijf in Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Zwitserland of andere wintersport land vinden. Bij een wintersport vakantie met een grote groep van meer dan 30 personen, wordt aangeraden het verblijf tenminste 9 maanden voor de skivakantie te boeken.

wintersport gelukkig

Met de auto op wintersportvakantie grote groep?

Wintersport met grote groep en je vervoermiddel. Als je kiest voor een skivakantie met eigen vervoer zal het in 9 van de 10 gevallen een autovakantie naar het buitenland met eigen auto zijn. Bij een skivakantie grote groep vraagt dat extra voorzorgsmaatregelen. Natuurlijk zijn winterbanden verplicht en heb je een paspoort of ander identiteitsbewijs nodig. Maar er zijn meer zaken waar je als groep aan moet denken. Denk aan het huren van een skibox en je skispullen. Hier vind je méér tips als je met je vrienden, familie of collega’s met de auto naar de sneeuw gaat rijden.

Chalet wintersporthuizen banner

Wintersport met grote groep niet last minute boeken

Last minute skivakanties zijn razend populair. Veel mensen kiezen voor een sneeuwzekere skivakantie en boeken hun wintersport uitje daarom last mnute. Grote groepen kunnen beter geen last minute wintersport chalet of groepsaccommodatie huren. Het huren van een vakantiehuis voor de wintersport 12 personen zal wellich nog wel lukken, het boeken van een wintersport accommodatie voor en groep van 20, 24 of 30 personen huren, is echt af te raden. Ons advies, boek een wintersport groepsaccommodatie groter dan 12, 14 of 16 personen nooit last minute.

sunweb lastminute banner

Reageer