Palma de Mallorca

Mallorca is een eiland van de eilandengroep de Balearen. Deze eilanden horen bij Spanje en ook Ibiza en Menorca zijn er onderdeel van. Vanaf Nederland vlieg je er in ongeveer twee uur naartoe, lekker dichtbij dus. Op Mallorca vind je een prachtige stad, Palma de Mallorca. Hier wonen ongeveer 400.000 mensen, maar zo voelt het niet. Deze stad is historisch en hip, gezellig en toeristisch, maar vooral prachtig. Persoonlijk voelt Palma de Mallorca voor mij een beetje als Barcelona in het klein, perfect dus!

Stedentrips vriendinnen banner

Het vervoer in Palma de Mallorca

Natuurlijk kun je een taxi pakken, zoals overal ter wereld. Ook kun je behoorlijk veel te voet doen, aangezien veel bezienswaardigheden in of vlakbij het centrum liggen. Maar er zijn meer manier om de stad te verkennen.

Mallorca winkels en restaurant

hotelspecials
  1. Hop on Hop off bus: lekker toeristisch. Als je een ticket voor deze bus koopt kun je onbeperkt gebruik maken. Er zijn 20 haltes waar je op en af kunt stappen. Toen ik in Palma de Mallorca was heb ik een ticket voor twee dagen gekocht. De eerste dag ben ik blijven zitten, om te kijken wat er allemaal te doen was en van het uitzicht te genieten. De tweede dag wist ik precies waar ik naartoe wilde en hopte ik dus op en off waar ik wilde. Bij iedere halte komt elk kwartier een bus, je hoeft dus nooit lang te wachten.
  2. Fietstour: je kunt in de stad zelf een fiets huren. Maar een andere optie is om met een (Nederlands sprekende) gids op pad te gaan. Zo zie je plekjes in de stad die je vanuit een bus of auto nooit had ontdekt.
  3. Per boot: zo ontdek je niet de stad, maar wel de prachtige kustlijn van Palma de Mallorca. Je vaart door de haven langs de meest indrukwekkende jachten en geniet van het prachtige uitzicht. Dit alles onder het genot van een drankje en je vakantiegevoel is zeker paraat.


Mallorca huizen met uitzicht

Bezienswaardigheden van Palma de Mallorca

  1. Aquarium: hiervoor moet je even de stad uit, maar zeker met kinderen is dit een leuk uitje tijdens de vakantie. Zes kilometer buiten de stad ligt Palma Aquarium, aan zee. Hier vind je meer dan 8000 verschillende dieren en 700 zeedieren.
  2. Castell de Bellver: voor een prachtig uitzicht over Mallorca moet je hier echt naartoe. Vanaf het kasteel heb je een panoramisch uitzicht over het eiland.
  3. Kathedraal La Seu: deze prachtige kathedraal kun je niet missen als je in Palma bent. Hij torent hoog uit boven het centrum, een prachtig gezicht. De kathedraal is meerdere keren gerenoveerd, ook door Gaud, die wereldberoemd werd met de Sagrada Familia en Park Guell in Barcelona. Wil je de kathedraal van binnen bekijken? Dan kun je online vast een ticket kopen, zo ontloop je de enorme wachtrijen.
  4. Mercat de l’Olivar: een typische Spaanse markt, overdekt! Hier moet je geweest zijn, je kijkt, proef en ruikt je ogen uit. Verse vis, fruit en groentes vind je hier in overvloed.
  5. Palau March: wil je kunst bekijken tijdens je vakantie? Dan moet je hier echt een kijkje nemen. Het museum heeft een mooie kunstcollectie, maar ook kamers in de oude stijl van het gebouw. Maar wat misschien nog wel het mooist is (ook voor de niet kunstliefhebbers) is het prachtige uitzicht vanaf de binnenplaats.
  6. Passeig des Born: hier kreeg ik het Barcelona gevoel. De meest populaire winkelstraat van de stad heeft wel iets weg van de Ramblas. Met zijn brede middenstrook, tal van winkeltjes, bars en galeries. Maar ook de straatartiesten en illegale verkopers.
  7. Plaza Mayor: elke stad heeft er een, een stadsplein. Bij Palma de Mallorca is dat Plaza Mayor. De drie grootste winkelstraten eindigen op dit plein. Hier vind je terrassen en straatartiesten.


Mallorca zonsopkomst

Natuurlijk is er buiten de stad nog veel meer te beleven op Mallorca. Dit eiland heeft prachtige stranden, maar in de natuur kun je ook quad rijden, grotten bekijken of klifduiken. De zee is ook perfect geschikt om te snorkelen. Ben je dus op zoek naar een leuke vakantie, niet al te ver van huis? Wil je naar de stad maar niet naar een reusachtige wereldstad? Denk dan eens aan Palma de Mallorca.

Mallorca rotspartij aan zee


sunweb lastminute banner