Qatar business class

Vliegreizen zijn vaak vermoeiend en oncomfortabel. Het kan ook anders, wij leren je hoe je goedkoop in luxe kan reizen. Vlieg met ons mee naar Tokyo met Qatar Airways.

Stedentrips vriendinnen banner

Qatar business class – Tokyo Trip

Ah een city tripje van 5 dagen? Waarheen dit keer, Copenhagen of Lissabon? Euh neen… naar Tokyo. Je kan je de vreemde blikken al voorstellen zeker. De reden was een uitstekend tarief bij Qatar Airways. Dus vlogen we onverwacht naar het land van de rijzende zon.

Vliegen in business class

Je hebt een groot vakantiebudget nodig als je wil vliegen in business class. De prijzen voor een vlucht naar pakweg New York of Bangkok kosten al snel meer dan 2000 euro per persoon. Veel geld voor een glas champagne en wat extra beenruimte horen we vaak. Maar er zijn wel meer voordelen verbonden aan vliegen in business class. Wij zetten ze even op een rijtje voor je in dit fotoverslag.

hotelspecials

Sake fare

We zouden natuurlijk geen travelcheckers zijn als we ook hier geen koopje hadden kunnen vinden. Begin 2017 dook de zogenaamde ‘sake fare’ op. Een klein foutje in het boekingssysteem van Qatar Airways waardoor je zeer voordelig naar het verre oosten kon vliegen in business class.

We vonden tickets voor net geen 700 euro heen en terug naar Japan, met een tussenstap in Qatar. Een pak verder dan rechtstreeks naar Japan te vliegen, maar op die maner konden we wel wat langer genieten van de luxe aan boord van de nieuwe A350 van Qatar Airways.

A350 business class

De A350 business class

Qatar Airways

Dit goedkope tarief wordt ook wel eens een ‘error fare’ genoemd. De tarieven voor vliegtickets zijn een kluwen van prijzen en categorieën. En zo nu en dan sluipt er wel eens een foutje in het systeem waardoor je extreem goedkoop van boeken. Op deze manier vlogen we al eens helemaal gratis naar Berlijn. De vliegtuigmaatschappijen kunnen natuurlijk die geboekte tickets nog annuleren, gelukkig voor ons deed Qatar Airways dit niet. Qatar geeft wel vaker extreme promoties, dus schrijf je zeker ook in op hun nieuwsbrief.

Hoe vind je dan die goedkope tarieven? Je moet natuurlijk wel het internet in de gaten houden. Wij maken het onszelf makkelijk en hebben enkele apps geïnstalleerd die ons verwittigen wanneer er koopjes te vinden zijn. Zo worden we verwittigd door jumpseat en vakantiepiraten als er goedkope tickets verkrijgbaar zijn. Snel boeken is dan de boodschap!

vliegen in business class

A350

Genoeg gezeverd, tijd voor wat foto’s van onze trip en je de voordelen te tonen van vliegen in business class. Qatar Airways beschikt over een van de beste business class cabins ter wereld. We vlogen van Brussel naar Doha met een Airbus A350 , en dan verder naar Tokyo met een Boeing 777.

Lees ook deze uitgebreide gids voor meer tips en travel hacks.

Vliegen in business class levert je dus een hoop voordelen op. En dat begint al bij de check-in. Niet alleen mag je 20 kg extra bagage inchecken, je hoeft bij de bagage drop off en de security check niet aan te schuiven. En die uitgespaarde tijd kan je langer spenderen in de business lounge.

vliegen in business class

Business class impressies

Lounge

We starten onze reis op Brussels Airport. In de lounge genieten we van een hapje en een drankje terwijl we in de krant bladeren. Het is er heerlijk rustig, we moeten dit keer niet vechten voor een harde stoel aan de gate terwijl er brullende kinderen langs je zitten. Wanneer de gate opent, mag je als business class passagier trouwens eerst naar binnen. Zo’n wachtrij voorbij wandelen blijft toch leuk. Later zouden we ook nog de Sakura en de Al Mourjan lounge bezoeken.

lounge Brussels airport

Business lounge Brussels Airport

vliegen in business class

Sakura business lounge

Al Mourjan lounge

De Al Mourjan lounge in Doha is een klasse apart. Deze gigantische lounge heeft 2 restaurants en vele relax hoekjes waar je in alle rust kan werken of ontspannen. Onze tussenstop van 5 uur vloog voorbij. Ook al omdat je hier aparte slaapkamers hebt en we een verfrissende douche konden nemen.

Al Mourjan lounge

Jetlag spoel je weg met champagne

Al Mourjan lounge

Al Mourjan lounge Doha

Al Mourjan

Champagne

Van zodra je neerzit komt de purser zich voorstellen en biedt je een wam of koud handdoekje aan ter verfrissing. Als departure drink kiezen we een glaasje champagne en een glas muntwater, vergezeld met wat warme nootjes.

vliegen in business class

Pre departure drink

champagne

Keuze genoeg…

Seats

Een van de grootste voordelen is toch wel het comfort van je vliegtuigstoel. Beenruimte à volonté, opbergruimtes, massagefunctie,… Deze stoelen hebben een half uurtje ontdekking nodig eer je alle knopjes hebt gevonden. Ze gaan trouwens helemaal plat. Er gaat nog een matrasje over en met je deken en kussens maak je er een volwaardig bed van. We komen dus uitgerust aan in Tokyo, jetlag is voor amateurs. Je kleren worden netjes weggehangen en Qatar zorgt voor een pyjama en slippers. Wegdromen doe je terwijl je naar een filmpje kijkt op je persoonlijke flatscreen TV.

boeing 777

Klaar voor de nachtvlucht

a350

Seat 8K

vliegen in business class

Amenity kit

Om je te verfrissen krijgt elke passagier in business class een amenity kit. Hierin vind je oordopjes, een slaapmasker, sokken en verzorgingsproducten van Monte Vibiano. De lippenbalsem, gezichtscreme en facial mist zorgen ervoor dat de droge vliegtuiglucht geen vat krijgt op je.

amenity kit

Gastronomie

Lekker eten op een vliegtuig, het is ons nog niet vaak overkomen. Maar in business class krijg je een volwaardig menu. Je bestelt zoveel je wil, en wat je wil. Alles wordt mooi gepresenteerd en het is nog lekker ook. Uiteraard spoelen we alles door met nog meer champagne.

vliegen in business class

Aperitieven met Piper Heidsieck rosé

vliegen in business class

Culinair genieten op 10.000 meter hoogte

vliegen in business class

Nog een cappuccino om af te sluiten

First class

Vliegen in business class is plezant, daarom vonden we de tussenstop in Doha ook geen probleem. En met de vele promoties van Qatar Airways hoeft het zelfs niet onbetaalbaar te zijn. Ideaal voor een romantische huwelijksreis bijvoorbeeld. En het kan zelfs nog luxueuzer. In ons verslag van het Etihad first apartment of Lufthansa first lees je waarom first class nog een klasse hoger is. Hoe je zo’n vlucht kan boeken leer je in ons artikel over travel hacking.

sunweb lastminute banner

3 commentaar

Reageer