Reismomentjes: hotel in de fik

Florida kan heet zijn. Maar toch iets te warm als het dak van je hotel in de fik vliegt.

Stedentrips vriendinnen banner

Hotel in de fik

Je hebt er maanden voor gespaard en de dagen afgeteld. Maar nu zegt je countdown app eindelijk dat het zover is. Je mag de deur achter je dicht trekken op kantoor met het zalige gevoel dat ze er allemaal de hoogste palmboom in kunnen. Je mag op vakantie!

Wat is er dan erger dan op het nieuws te zien dat je favoriete hotel in lichterlaaie staat? Het overkwam me een jaar eerder al toen ik las dat een onhandige Turkse kok iets meer dan zijn kebap rol in vuur en vlam zette. Gelukkig verbleef ik er in het laagseizoen en was de rookschade beperkt tot enkele verdiepingen die toch leeg stonden.

hotelspecials

Maar nu gaat het er toch iets vuriger aan toe zie ik op het nieuws. Het Avanti resort valt ten prooi aan de vlammen. Net nu ik een super deal gevonden heb. Want een weekje Florida voor 540 euro, daar kan je toch niet voor thuisblijven zeker? Ja dat krijg je met dat travel hacken, altijd een excuus om te vertrekken. Gelukkig heeft het resort nog 2 vleugels en kunnen Amerikanen in een record tempo renoveren.

brand avanti resort

Florida is heet in de zomer

Jacuzzi suite

Alles raakt dus tijdig klaar en ik vertrek voor een weekje fun in the sun. Van de brand is niets meer te zien en ik krijg zelfs een upgrade naar een jacuzzi  hotel suite, waar je zo van je bed in het bubbelbad kan duiken. Florida kan belachelijk heet en zwoel zijn in de zomer. Maar deze trip reis ik niet alleen en hoop dat het er vooral in de suite heet aan toe zal gaan.

Maar dat zal toch voor morgen zijn want de jetlag slaat genadeloos toe en ik val in een diepe slaap. Het is vakantie dus een wekker is niet nodig en ik zweef zorgeloos mijn REM-fase in.

Pool Avanti resort

Behalve kleine ettertjes die bommetjes droppen in het water nog alles rustig overdag…

Brandalarm

Plots weerklinkt dan toch dat verdomde geluid. Scherp, luid en meedogenloos. Verdwaasd ontwaak ik uit mijn droom. Ben ik niet in Florida? Moet ik weer opstaan als loonslaaf om de trein te halen? Ik tast over het nachtkastje op zoek naar mijn gsm (en zijn wekker) om hem in stukken van elkaar te smijten. Mijn handen vinden enkel een hoteltelefoon en een bijbel, ***verdomme.

Slaapdronken strompel ik door de kamer op zoek naar het lawaai, nog steeds geen idee van waar ik me bevind. Ook al duw ik op elke knop die ik tegenkom, het lawaai zwelt alleen maar aan. Nu beginnen ook buiten mensen te schreeuwen. Ik waggel richting het lawaai en zie de gang vol staan met hotelgasten.

Het brandalarm loeit furieus en big ass fire trucks rijden het domein op. De vorige brand heeft precies voor een lichte paniek gezorgd in het hotel. Langzaam dringt het gebeuren tot me door. Gelukkig is het vals alarm, want met mijn reactievermogen was ik al lang herleid tot een hoopje as.

Een struise brandweerman wandelt de gang binnen, komt naast me staan en spreekt de hele massa toe. Hij stelt iedereen gerust. “False alarm folks, you’re all safe now” zegt hij met een luide stem.

Ik ben nu volledig wakker. Ik besef plots dat ik op de gang sta enkel gekleed in een iets te spannende boxer short die fel afsteekt tegen mijn rood verbrande pens. Zeer elegant. De ogen van de hele hotel zijn dan ook niet gericht op de brandweerman maar op mij.

You heard him, it’s safe now” is mijn vergeefse poging om de situatie wat minder gênant te maken. Ik slof terug mijn kamer in en laat me in de jacuzzi glijden vol koud water. Florida kan heet zijn in de zomer…

Avanti pool

Er is niet alleen brand, er zitten ook nog alligators in het zwembad…

sunweb lastminute banner

Reageer