Reismomentjes: “oops wrong tent”

Reismomentjes… Korte maar intense ontmoetingen, onbekende smaken en nieuwe inzichten. Grappig, ontroerend of avontuurlijk. Maar vooral onvergetelijk.

Stedentrips vriendinnen banner

South Rim Grand Canyon

Tijdens een road trip door het westen van de USA mag een bezoek aan de Grand Canyon niet ontbreken. Je kan de Grand Canyon op 2 plekken bezoeken. De South Rim is de meest toeristische kant met de meeste faciliteiten. De talrijke uitzichten op de canyon zijn hier dan ook het mooist. De North Rim aan de overkant bereik je na een rit van 350 kilometer. Hier is het veel rustiger, de natuur is er wat ruiger. Een bezoek aan de North Rim kan je inlassen tijdens je road trip van Zion naar Page.

south rim

hotelspecials

Grand Canyon camping

Mijn bezoek aan de Grand Canyon combineer ik met een unieke slaapervaring. Ik ben inmiddels verliefd geworden op het Amerikaanse woestijnlandschap en boek een tent in het midden van euh… niets. Na enkele miles vol putten met hier en daar een stukje zandweg bereik ik mijn camping een eindje buiten de stad Williams. Gelukkig heeft Scott me een uitgebreide routebeschrijving gestuurd, want een verkeerde afslag leidt je naar de buurman, die nogal agressief kan reageren op airbnb bezoekers.

Wil je zelf ook eens origineel kamperen aan de Grand Canyon? Overnachten in een tent, vintage caravan of Amerikaanse schoolbus? Op Airbnb vind je originele verblijven en krijg je alvast een korting van 41 euro.

Mijn tent is basic en moet eerst een rattlesnake check ondergaan vooraleer ik in mijn slaapzak kan kruipen. Maar slapen is nog niet aan de orde. Het is een heldere woestijnnacht en ik hoop voor de eerste keer in mijn leven de melkweg te aanschouwen. En mijn verwachtingen worden helemaal ingelost dankzij het complete gebrek aan lichtvervuiling. Met een pintje in de hand geniet ik urenlang van de stilte en van het mooiste lichtspektakel dat ik ooit gezien heb.

melkweg

Photo by Patrick Schneider on Unsplash

Oops…wrong tent

De natuur roept en het houten hutje dat dienst doet als toilet is verdwenen in de duisternis. Gelukkig heb ik een hele woestijn ter beschikking maar ik zoek toch een plekje zonder struikgewas, ik zou niet willen dat een nachtelijk roofdier mijn ratelslang als prooi aanschouwt. De terugweg wordt verlicht door een heldere moonrise. En naast een oude schoolbus die omgebouwd is tot airbnb, staan er nog 3 tenten op deze camping. Drie dezelfde tenten weliswaar, en ik merk pas bij het struikelen over een paar roze sneakers dat dit precies mijn stulpje niet is. Een ijzige kreet doorbreekt de stilte in de woestijn. Als er al wildlife in de buurt was laten die zich vannacht alvast niet meer zien. “Oops wrong tent” stamel ik en met het schaamrood op de wangen zoek ik verder naar mijn eigen bed.

grand canyon

Misschien beter huisnummers op de tent hangen…

Ik slaap als een roos en stap ’s morgens verrassend opgewekt uit mijn veldbed. De buitenlucht en de rust deden me meer deugd dan een nacht in sommige luxe hotels waar ik tijdens deze roadtrip al bleef slapen. Enkele strategisch geplaatste houten paletten vormen een openlucht douche. Dankzij de zonsopkomst en het weidse uitzicht is dit een van de beste douches ooit. Fris en monter wandel ik voorbij de tent van mijn buurvrouw, die ik vannacht de schrik van haar leven bezorgde. Wat me direct opvalt is haar t-shirt van ‘Antwerp University‘. De perfecte ijsbreker natuurlijk voor een kennismaking. Na enkele welgemeende excuses praten we verder over onze reisplannen. Maria komt uit Colombia en studeert in ’t stad.

We besluiten er de rest van de dag samen op uit te trekken en hiken een stukje de Grand Canyon in. Het ene indrukwekkende uitzicht na het andere volgt mekaar op. Het is moeilijk om op de gevoelige plaat vast te leggen hoe diep dit gat in de grond wel niet is. We spotten american eagles, influencers in the wild en bighorn sheep. Een wondermooie plek om te hiken. Ondertussen probeert Maria me warm te maken voor een tripje naar het mooiste land ter wereld. Alleen zou ik in haar thuisland minder ongeschonden uit iemands tent geraken…

alleen reizen door amerika

sunweb lastminute banner

Reageer