Reismomentjes: Sunset in Naples

De zon zakt achter de horizon weg in de Mexicaanse golf, mijn voeten rusten in het spierwitte zand. Een ode aan de mooiste zonsondergang ooit.

Stedentrips vriendinnen banner

Sunset in Naples

Een road trip door Florida volgt meestal de kustlijn. The Sunshine State beschikt over meer dan 1000 mijl strand, en eist meestal de hoofdrol op in de top 10 van mooiste Amerikaanse stranden. Bovendien rij je er in ongeveer twee uur van de Atlantische oceaan naar de Mexicaanse golf. Je kan dus perfect genieten van een ontbijtje aan het strand in Miami Beach en ’s avonds aperitieven aan de warme Golf van Mexico. En dat is precies wat ik deed.

Miami Beach

De terrasjes op Ocean Drive zijn niet de goedkoopste. De 21% fooi is sowieso al inbegrepen dus lees de kleine lettertjes op je rekening. Maar de setting is prachtig. Art-deco gevels, neon in alle kleuren en een strand vol joggers waar je je hoofd al eens voor draait. Lees hier meer over een bezoek aan Miami.

hotelspecials

old trianon naples

Vanuit Miami heb je 2 opties om je road trip verder te zetten. Je kan de US1 volgen dwars door de oceaan richting Key West. Of je rijdt richting het westen rijden om alligators te trotseren in de Everglades. Als je eenmaal door het grootste moeras ter wereld bent geploeterd wacht het vredige Naples je op.

Ik koos in Naples voor het charmante Trianon Old Naples hotel. Ideaal gelegen en zalige Tempur bedden. Vergelijk het goedkoopste tarief op Trivago.

 In Naples heerst een zalig zuiders vakantiesfeertje. Downtown Naples is een pastelkleurig lint van restaurants en vintage winkeltjes. En helemaal op het einde van 12th Avenue wacht de kalme zee je op, klaar voor een lichtspektakel.

naples

Naples Pier

Het strand van Naples wordt overdag ingepalmd door zonnekloppers. In het spierwitte zand zak je helemaal weg en het water in de Mexicaanse Golf voelt aan als een warm bad. ’s Avonds keert de rust terug en heerst de natuur terug over het landschap. En dat merk je ook aan de bezoekers, uiteraard ben ik niet de enige die komt kijken naar de zonsondergang. Het is druk maar de mensen nemen de rust over, alsof ze in een natuurlijk museum rondslenteren.

Ze bewonderen de vissers op het uiteinde van de pier of profiteren van het gouden uurtje om hun volgende screensaver te fotograferen. Wanneer enkele pelikanen opvliegen verschuift de aandacht naar een kant van de pier. Een groepje dolfijnen vindt het hoog tijd om ook even in the picture te staan en speels tuimelen ze door het water.

naples sunset

Elke minuut krijgt de hemel een andere kleur.

Langzaam zakt de zon in de zee en zet de hemel in lichterlaaie. De perfecte afsluiter van een zalige zomerdag. Geen wonder dat ze in Florida elke avond een sunset celebration houden.

sunset naples pier

  • De pier vind je in Naples FL 34102, op het einde van 12th Avenue South.
  • Parkeren kost er 2.5 dollar per uur.
  • Meer toeristische info vind je op de website van Naples.

naples sunset

sunweb lastminute banner

Reageer