Reizen met handbagage

Enkel reizen met handbagage drukken je kosten en besparen je tijd. Wij leggen je uit hoe je zo efficiënt mogelijk kan inpakken.

Stedentrips vriendinnen banner

Reizen met handbagage

Wanneer je met enkel een koffertje handbagage reist, kan het moeilijk zijn om een keuze te mak en tussen wat je meeneemt en wat je thuis laat. En dat is helemaal een ramp wanneer je op een citytrip én gaat mountainbiken, én op restaurant moet.Gelukkig weet Lot van Reisgoesting hoe je het onderste uit de kan kan halen: dit zijn enkele nuttige inpaktips en hacks om te reizen met handbagage.

Lijstje

  • Maak dat inpaklijstje.

Ja, echt. Bijna elke ervaren reiziger heeft een eigen, persoonlijk inpaklijstje. Dat lijstje vormt de basis waarop jij elke reis kan voorbereiden: je past het aan naar de activiteiten van de volgende reis. Om dat lijstje te maken, moet je goed begrijpen welke van jouw kledingstukken je voor meerdere gelegenheden kunt inzetten. Een jeans, bijvoorbeeld, is heel veelzijdig. Combineer hem met een shirtje voor een wandeling in de stad, en met een mooie blouse of een hemd voor een etentje.

hotelspecials

Stel je lijstje dus samen op basis van een aantal basisstukken die je slim combineert voor de juiste gelegenheden. Simpel, toch?

reizen met handbagage

Bagage hoeft niet saai te zijn

Afmetingen

  • Check de voorwaarden van de vliegmaatschappij

Voor je je koffer gaat inpakken, check je best de voorschriften van je vliegmaatschappij. Afhankelijk van de maatschappij, mag je naast je handbagage ook nog een handtas, laptoptas of cameratas meedragen. Let wel op: niet elke maatschappij staat dit toe. Kijk het na en pas je bagage hierop aan. Je wilt niet aan de gate staan en te horen krijgen dat je moet bijbetalen om je fototoestel mee te mogen nemen.

reizen met handbagage

Deze gaat dus niet passen…

Kwaliteit

  • Investeer in kwaliteit

Je kan je koffer nog zo vol steken, als je spullen scheuren, heb je er helemaal niks aan. Investeer daarom in degelijke kledij met een klassieke look. Een jeans van een goed merk. Een goede bh. Een stevige riem. Een paar sterke (lederen) schoenen.

  • Oprollen en puzzelen

Dit is er eentje die heel raar klinkt: rol je kleding op. Je handbagage is per definitie niet zo groot, dus als je er al je kledij in het wilde weg inkeilt, zal je merken dat je er amper iets inkrijgt. Als je je kledij oprolt, dan is het veel eenvoudiger om meer spullen in je koffer te puzzelen.

Maar hoe doe je dat dan? Heel eenvoudig: broeken plooi je in twee zodat de pijpen op elkaar komen te liggen. Rol dan je brok strak op. Met je shirts en truien doe je exact hetzelfde: plooi ze dubbel, vouw de mouwen naar binnen en rol op. Eens je allemaal rolletjes hebt, kan het puzzelen beginnen. Leg grote stukken naast elkaar en foefel de smalle rolletjes ertussen.

Ideaal om mee te nemen op reis zijn non-iron of strijvrije hemden. De katoenvezels hebben een speciale harsbehandeling ondergaan waardoor ze vanzelf glad trekken. Deze speciale behandeling zorgt ervoor dat je hemden strijkvrij blijven. Zo kan je ze dus perfect mee in je handbagage stoppen. Wij zijn tevreden klanten bij hemdvoorhem.nl, ze leveren snel en we vinden er altijd wel enkele koopjes.

20180503 170151 01

Hemd voor hem, of polo voor mij 🙂

Toiletgerief

De hoeveelheden en aantallen van vloeistoffen in je handbagage zijn beperkt. Je mag maar maximum tien stuks van 100ml mee aan boord nemen. Bovendien moeten alle vloeistoffen in een doorzichtige zakje zitten.

Dat is nogal frustrerend, want je moet jezelf toch kunnen wassen? Gelukkig zijn er een hoop dingen die je kan doen om deze regel een beetje te omzeilen. Veel producten hebben immers een miniatuurversie die speciaal werd ontwikkeld om mee te nemen op het vliegtuig. Bovendien bieden de meeste hotels zeep en shampoo aan.

reizen met handbagage

Toiletzak van Qatar Airways

Wil je toch met alle geweld je eigen spullen meenemen? Investeer dan in flesjes op de juiste grootte, die je telkens opnieuw bijvult. Als je met meerdere personen reist, kan je bijvoorbeeld afspreken dat iemand de zonnemelk meebrengt, en iemand de shampoo.

En als je helemaal geen plaats over hebt: bewaar dan die staaltjes shampoo en zeep die je bij kranten en magazines krijgt. In die verpakkingen zit meestal voldoende voor een paar dagen, en ze nemen bijna geen plaats in.

Een luxe pakketje

Kan je niet zonder make up, parfum of je gezicht crèmes? Vul dan een klein tasje met een basis pakket. Een oogpotlood, een mascara, een lipstick, een miniatuurflesje parfum (eventueel unisex, zodat iedereen die kan gebruiken). Voeg ook eenvoudige oorbellen toe, haarrekjes, schuivertjes.

Mannen kunnen zo’n tasje vullen met een eenvoudig, maar mooi paar manchetknopen, een flesje parfum of aftershave, een scheermesje. Met zo’n pakketje luxe maak je een eenvoudige outfit af: geschikt voor restaurants en chique gelegenheden.

Elektronica

Ben jij zo iemand die een laptop, een camera, een GoPro en nog een reserve camera nodig heeft tijdens het reizen? Geen stress, ik veroordeel je niet: ik ben ook zo. Maar kijk voor vertrek even na wat je écht nodig hebt. Mails kan je ook beantwoorden vanop je telefoon. Desnoods neem je een tablet mee, als je dat prettiger vindt.

En wat die camera’s betreft: heb je echt een supergevoelige spiegelreflexcamera nodig wanneer je gaat snowboarden? Ik dacht het niet. Kies je materiaal slim, en je zal de rest echt niet missen. Beloofd.

Draag wat je kan op het vliegtuig

En dan ten slotte nog een laatste, gouden tip: als je zwaarder materiaal nodig hebt, zoals en winterjas of sneeuwschoenen, draag die dan op het vliegtuig. Het is maar voor even, en zo bewaar je meer plaats in je koffer voor je andere spullen. Eenmaal aan boord kan je jas weer gewoon uitdoen en zit je terug relax in een comfortabele polo of t-shirt.

Slim inpakken, daar draait het om.

sunweb lastminute banner

Reageer