Relaxed op vakantie met een touringcar

Je volgende vakantie zonder zorgen? Wat dacht je van een touringcar huren? Een touringcar is een grote bus die tot wel 90 personen tegelijk kan vervoeren. Ze zijn daarom uitermate geschikt voor grote groepen die op bedrijfsuitje, schoolreisje, of buitenlandse reis gaan. Maar geen zorgen, je hoeft nu niet 90 vrienden op te trommelen om een touringcar te huren. Een touringcar bestaat ook in de vorm van een midi bus. Deze vervoert tot 20 personen. Dus met wie je ook gaat en waar de reis ook naartoe gaat: met een touringcar zit je goed!

Stedentrips vriendinnen banner

Het geheim van een touringcar

Wie aan een touringcar denkt, denkt misschien niet direct aan luxe en comfort. Maar daar zijn de touringcars van tegenwoordig wel degelijk op ingericht! De stoelen worden gemaakt van dik en schokabsorberend materiaal zodat het reizen van langere afstanden comfortabel wordt. Meestal hebben die stoelen ook een hoofd- en voetensteun en ze beschikken over meer beenruimte dan een reguliere personenauto. De stoelen zitten niet eens tegen elkaar aan, maar zijn gescheiden door een gangpad. Dat maakt het ook mogelijk om door de bus heen te bewegen, al wordt het altijd afgeraden dit te doen tijdens het rijden.

touringcar in de natuur

hotelspecials

Reizen in comfort

Natuurlijk zijn touringcars uitgerust met comfortabele stoelen en veilige gordels, maar een touringcar huren betekent écht in stijl en comfort reizen. De meest luxe touringcars zijn uitgerust met airconditioning, luchtvering, zonwerende en getinte ramen, geluidsinstallaties, leeslampjes, verstelbare leuningen en meerdere passagiersdeuren. Vrijwel alle bussen beschikken over een toilet, tv schermen, koffieautomaat en koelkast. Daarnaast hebben de meeste USB poorten. Daardoor kom je nooit iets te kort, ook niet tijdens lange reizen.

De ideale match tussen chauffeur en groep

Een touringcar mag alleen door een daarvoor opgeleide chauffeur bestuurd worden. Het is echter wel belangrijk dat je een chauffeur hebt die bij jouw uitje past. Verhuurbedrijven zijn altijd op zoek naar de ideale match tussen een groep en zijn chauffeur. Dat gaat niet alleen om wat de chauffeur leuk vindt om te doen, maar ook om specifieke vaardigheden. Zo zijn er praktische trainingen die de chauffeur volgt, zoals EHBO-cursussen en rijoptimalisatie. Maar er zijn ook sociale vaardigheidstrainingen, bijvoorbeeld het omgaan met jongeren. Dankzij dergelijke trainingen zijn verhuurbedrijven beter in staat om een passende chauffeur te vinden voor jouw reis.

comfortabel in de touringcar

Waarvoor huur je een touringcar?

Een touringcar kun je vrijwel overal voor huren, van sportevenementen tot concerten en van schoolreisjes tot dagtrips! Het handige aan touringcars is dat iedereen zich op één locatie kan verzamelen en vanuit daar samen verder reist. Dat scheelt vooral de organisatie en reisleiding veel werk. Het blijft voor hen zo ook makkelijker om overzicht te houden over de groep.

Daarnaast kun je een touringcar huren voor meerdaagse trips of voor reizen met meerdere bestemmingen of tussenstops. De chauffeur kan namelijk tijdens een activiteit buiten met de touringcar wachten of de groep op een afgesproken tijdstip weer op komen halen om de reis te vervolgen. Het plannen van een dagje weg wordt zo wel heel makkelijk!

sunweb lastminute banner