Michelin sterren in Limburg

Lekker eten in Limburg is geen probleem. De Michelin gids beloonde de volgende restaurants in 2020 met een of meer Michelin sterren. Een overzichtje voor als het wat meer mag zijn.

Stedentrips vriendinnen banner

Michelin restaurants in Limburg 2020

De Michelin gids heeft in Limburg 12 restaurants beloond met een Michelin ster, 3 chefs hebben er zelfs 3 gekregen. Op tijd en stond kan ik wel genieten van een avondje tafelen in stijl. En Michelin geeft je dan een houvast om een keuze te maken, zodat je toch zeker bent van een zekere kwaliteit. Ik krijg alvast honger van het lezen van dit overzicht.

Slagmolen, Opglabbeek

De slagmolen is zo’n restaurant dat al lang op mijn lijstje staat. En door de lockdown is het alvast voorgekropen in mijn agenda. Bert en Giel Meuwis presenteren een klassiek menu met al mijn lievelingsgerechten. Hun zelfgedraaide dame blanche is wereldberoemd. Goed voor 2 Michelin sterren.

hotelspecials
slagmolen

Slagmolen.be

La source, Lanaken

Michelin omschrijft de keuken van chef Berendsen als een toonbeeld van sobere moderniteit. La Source is haast een culinair bedevaartsoord geworden. En dankzij de wondermooie omgeving vlak aan het Nationaal Park Hoge Kempen viel het tuinterras ook nog eens in de prijzen.

la source

www.labutteauxbois.be

Cuchara, Lommel

Lommel is de stad van de glasbewerking, waarom dan geen 7 meter hoge glazen boom in je zaal plaatsen? Jan Tournier houdt van verrassingen en mysterie. Ook muziek en natuur bepalen de loungy sfeer volgens Michelin. Een intrigerende smaak die u van uw sokken blaast. Beloond met 2 Michelin sterren.

cuchara

www.cuchara.be

Ogst, Hasselt

Ogst is de nieuwkomer in het Limburgse Michelin lijstje. Sébastien Wygaerts wordt aanzien als een moderne chef, die pure smaken bereidt. Het natuurlijke decor met Scandinavische looks en de natuurwijnen op de kaart trekken die lijn verder.

ogst

www.ogst.be

Altermezzo, Tongeren

Altermezzo is een van de 3 Michelin restaurants in Tongeren. Jo Grootaers was amper 19 toen hij zijn keuken startte in deze oude dorpsschool. Michelin voorspelt hem een grote culinaire toekomst. Lees hier de review van mijn bezoek aan Altermezzo.

altermezzo

www.altermezzo.be

De Mijlpaal, Tongeren

In de oudste stad van België ligt een modern klasserestaurant. Chef Jan Menten kan er in een design interieur zijn creativiteit op tafel toveren. Een mijlpaal voor uw smaakpalet volgens Michelin. Dat kan tellen als compliment.

de mijlpaal

www.demijlpaal.org

Magis, Tongeren

Bij Magis heb ik me al een paar keer laten verwennen, ook in de toegankelijke Bistro Bis op de bovenverdieping. In dit historische pand word je verrast door smaakintensiteit en de kunst van het weglaten. Chef Dimitri Lysens beheerst de kunst van eenvoud en focust op de essentie van een gerecht.

magis

www.restaurantmagis.be

De Vork van Luc Bellings, Hasselt

Luc Bellings heeft binnen de Limburgse gastronomie geen introductie nodig. En na een hectische periode als sterrenchef en mediafiguur besloot hij het wat langzamer aan te doen. ‘De Vork’ moest en zou kleinschalig en laagdrempelig zijn, maar zijn talent haalde hem in Michelin beloonde het heruitvinden van zichzelf opnieuw met een ster.

luc bellings

www.lucbellings.be

De Kristalijn, Genk

De eerste aanblik op de Kristalijn zal je al van je sokken blazen. Het restaurant lijkt te zweven boven het golfterrein. Dankzij de grote ramen wordt de natuur rondom naar binnen gezogen. De open keuken is het speelterrein van chef Koen Somers. Een paviljoen waar elke hap een ontdekking wordt.

kristallijn

www.dekristalijn.be

Vivendum, Dilsen-Stokkem

Chef Alex Clevers is een fan van de Thaise keuken. Hij combineert subtiele uitheemse invloeden met de traditionele ingrediënten. Vivendum ligt in een prachtig gerenoveerde kapelaanswoning uit de 18de eeuw. Het terras is een van de mooiste van Limburg.

vivendum

www.restaurant-vivendum.com

JER, Hasselt

Gewoonweg zeer goed eten (Just Eat Right) is het doel van chef Wim Schildermans. In een statig herenhuis dichtbij de Zuivelmarkt in Hasselt serveert hij vooral seizoensgebonden topproducten. Geen risicovolle uitspattingen maar gastronomische degelijkheid.

JER

www.jer.be

Innesto, Houthalen

Domein De Barrier in Houthalen is een begrip in Limburg. En daar hoort zeker ook een toprestaurant bij. Het klassieke decor straalt straalt klasse uit. Chef Koen Verjans heeft een voorliefde voor luxeproducten en presenteert ze met het nodige prestige.

innesto

www.innesto.be

sunweb lastminute banner

Reageer