Roadtrip langs de Costa Blanca

De costa blanca leent zich perfect voor een roadtrip. Verborgen watervallen en strandjes in aantocht. Vamos!

Stedentrips vriendinnen banner

Roadtrip Costa Blanca

De snelweg die me vanuit Alicante naar het noorden voert slingert langs de kust. Een jungle van wolkenkrabbers doemt plots op aan mijn rechterzijde. Benidorm ontbindt zijn betonnen duivels en ik duw angstig het gaspedaal wat dieper in. Eenmaal de heuvels rond Benidorm gepasseerd komt Calpe in zicht, met zijn kenmerkende 332 meter hoge kalkrots die waakt over de stad.

hotelspecials

Mijn eindbestemming vandaag is Xabia, hier ook wel eens het Knokke van de Costa Blanca genoemd. Maar behalve de prijzen van het vastgoed lijkt niets op de Belgische badplaats. Bergmassieven, een groene vegetatie en tientallen verborgen baaien bepalen hier het landschap. De ideale locatie om met mijn huurauto alle verborgen plekjes te verkennen.

sunny cars roadtrip

Een van de vele miradors op Cap de la Nau

Cap de la Nau

De ‘Cap’ is het meest Oostelijke puntje van de Costa Blanca. Hier sta je op een verre steenworp van Ibiza. En op zo’n rotspunt staat natuurlijk een vuurtoren om de vissers en schippers een baken te geven. De oude vuurtoren op Cap de la Nau is gesloten voor bezoekers. Het uitzicht is gratis te bewonderen, en dat is niet het mooist rondom de vuurtoren, maar wel op het terras van restaurant Mirador de Javea. De huisgemaakte aïoli en de frisse gazpacho smaken er heerlijk fris. Een driegangen-lunch inclusief brood en huiswijn kost 15 euro. Het uitzicht is onbetaalbaar.

20180927 123127

Lunch with a view…

20180926 163733 01

Restaurant Mirador de Javéa

Cala la Granadella

Als je in en rond Javéa een bord ziet staan met ‘cala’ of ‘mirador’, wees er dan maar zeker van dat je mond open zal vallen van verbazing als je hem volgt. Al zigzaggend daal ik af naar de zee. Het laatste stukje moet ik te voet afleggen, het gevaar op afvallende rotsblokken is hier te groot om met de wagen door te rijden. De steile wandeling leidt me tot Cala de Ambolo, een afgelegen rotsstrand met een apart naaktgedeelte. De woelige zee heeft de blootlopers afgeschrikt vandaag, ik heb het hele strand voor me alleen en laat de natuurelementen inwerken op m’n gemoed.

cala del ambolo

Zonnekloppers kunnen hun wagen ook parkeren op het strand van Cala la Grenadella. Alleen de bochtige bergrit naar het strand is al de moeite waard. Het strand ligt omsloten in een amfitheater van rotsen, de perfecte plek om te snorkelen.

20180927 121041 01

Les Fonts del l’Algar

Ik rij de Serra del Ferrer in, een bergmassief waar de Algar rivier ontspringt. Na een rit van een uur doorheen de nispera plantages bereik ik de watervallen van de Algar. De rivier stroomt trapsgewijs richting de Middellandse Zee en vormt tientallen natuurlijke zwembaden. Een ticketje kost 5 euro. En in de zomer ben je lang niet de enige die hier afkoeling komt zoeken. Kom dus vroeg genoeg om in alle rust van dit natuurpark te genieten.

fonts

Hoe verder ik stroomopwaarts wandel hoe rustiger het wordt. De eerste en grootste waterval beklim je langs een houten trap. Wat verderop duiken waaghalzen het water in. Maar dan wordt het rustiger en moet ik over rotsen klimmen en door het ijskoude water waden om verder te geraken. Strandschoenen zijn zeker geen overbodige luxe. Net zoals een picknickmand, want de Spanjaarden lunchen hier overal in en rond het verkoelende water.

Sunny cars service

Voor een goede roadtrip is een betrouwbare huurauto natuurlijk onmisbaar. En om zorgeloos te kunnen genieten van mijn vakantie boek ik steeds bij Sunny Cars. Het bedrijf biedt een all-informule aan waarbij alles is inbegrepen, en niet zoals zo vaak bij andere firma’s een bijkomende kost voor allerhande verzekeringen. Wat is dan allemaal inbegrepen?

 • ongelimiteerde kilometers
 • alle benodigde verzekeringen
 • dekking van glas-banden-en dakschade
 • terugbetaling eigen risico en een BA-verzekering van 7.5 miljoen
 • sleepkosten
 • verlies of beschadiging van autosleutels en boorddocumenten
 • schade aan GPS en autoradio als gevolg van een inbraak

Ik heb tijdens een boeking bij Sunny Cars ook nog geen vervelende verkopers gezien die je toch extra kosten willen aanrekenen. Het staat trouwens nog eens duidelijk vermeld op je Sunny Cars voucher. Bovendien kan je ook kiezen voor een Premium of Express servicepakket waardoor je niet in de wachtrij hoeft te gaan staan en direct je huurauto kan afhalen. En heb je geen creditcard? Ook dan kan je bij Sunny Cars een auto huren zonder een waarborg op je credit card te reserveren.

20180923 120920 01

Praktisch

 • Ik vloog met Brussels Airlines naar de luchthaven van Alicante voor 173 euro in de Light & Relax klasse. De luchthaven ligt op een uurtje rijden van Xabia.
 • Op zoek naar een mooie vakantiewoning? Interhome is de specialist van vakantiewoningen in Europa. Onze villa Toscamolino is beschikbaar vanaf 700 euro per week. Lees ook de volledige review van mijn vakantievilla en de omgeving.
 • Tot slot geven we je nog enkele culinaire tips mee:
  • Cala Bandida: cocktails en tapas in de haven van Xabia.
  • In Restaurant Mirador de Javéa krijg je het mooiste uitzicht van de Costa Blanca.
  • Exotic Tiki bar: groot terras met ligzetels en speciale promoties, sangria iemand?
  • La bambula: de hotspot op de dijk van Xabia.
  • Salt: fusion keuken in een hip interieur met zicht op de baai.

20180927 121616 01

De huurwagen werd gesponsord door Sunny Cars.

sunweb lastminute banner

2 commentaar

Reageer