Romantiek in Tanzania

5x romantisch op reis in Tanzania

Een reis waarbij je romantisch met z’n tweeën bent: in Tanzania spot je samen wild, drink je een wijntje ’s avonds bij je tent midden in de Serengeti en droom je weg op het strand van Zanzibar als kers op de taart. De bestemmingsexperts van Riksja Tanzania, onderdeel van Riksja Travel, hebben hun meest romantische slaapplekken en activiteiten voor je op een rijtje gezet.

Stedentrips vriendinnen banner
wildlife

Wildlife spotten in Tanzania

Lake Natron

Veel reizigers trekken vol enthousiasme naar de beroemde parken in Tanzania, onder andere de Serengeti en Tarangire: dé wildparken van Tanzania. Bij Lake Natron beland je daarentegen in een hele andere wereld: slaap samen in een safaritent in een afgelegen vallei. Je komt in de omgeving van Lake Natron niet veel andere toeristen tegen, waardoor wij echt een middle-of-nowhere-gevoel hadden. Wel spot je hier net zo goed wild: ga op pad met een Masai-gids en zie hoe duizenden flamingo’s het gigantische meer helemaal roze kleuren. Romantischer kan niet, toch? Ook kun je ervaren hoe het dagelijks leven van de Masai eruit ziet in een van hun dorpen, waar je warm en oprecht wordt verwelkomd en rondgeleid. Onze tip: ga samen lekker bubbelen in de natuurlijke jacuzzi bij de nabijgelegen watervallen.

hotelspecials
Tanzania

Zie de natuur door een roze bril

Samen kamperen in Serengeti National Park

In Serengeti National Park kom je terecht in een uitzending van National Geographic: luierende leeuwen op de steppe, tetterende olifanten en ontelbaar veel gnoes en zebra’s tijdens de Grote Trek in de herfstmaanden. Overnacht midden in de bush met z’n tweeën in een safaritent tussen al het wild. Wat ons betreft ervaar je zo het echte Afrika-gevoel. ’s Ochtends stap je samen onder je ensuite bush douche, die je helemaal voor jezelf hebt. Plof in de avond voor je tent neer met een sundowner en zie hoe de zon de savanne in donkerrode tinten zet.

Ontspannen na een dagje safari

Ontspannen na een dagje safari

Fietsend door de natuur

Om het wild spotten af te wisselen met actief bezig zijn, raden we aan om samen fietsend de omgeving van de Kilimanjaro te verkennen, vanaf het plaatsje Moshi. Met een heldere lucht zie je de besneeuwde toppen van de indrukwekkende berg. Je trapt heuvel op, heuvel af en komt langs allerlei dorpjes van de Chagga-stam. Hier vertelt je gids je over het leven van de stam en komen de kinderen vrolijk bij je kijken. Onderweg kom je ook een boerderij tegen, waar je het Mbegge-bananenbier kunt proeven. Om na het fietsen af te koelen kun je een duik nemen bij de nabijgelegen watervallen. ’s Avonds kruip je in je tent, die erg simpel is maar wel het echte Afrika-gevoel geeft!

fietsen in Afrika

Fietsen in Afrika

Zen in Zanzibar

Witte stranden, palmbomen met hangmatten en een cocktail in je hand: zie je het al voor je? Aan de oostkust van Zanzibar sluit je je reis relaxed en samen met z’n twee af op een poederwit privéstrand. Deze kant van Zanzibar is heel rustig en afgelegen, waardoor je bijna geen toerist tegenkomt. Wel lopen er Masai rond op deze stranden om te bewaken en de rust te bewaren, waar ze hun brood mee verdienen. Plof hier neer in het zand en kom bij van alle opgedane indrukken in Tanzania. Zie hoe de vissers met netten bezig in het water en hoe er af en toe iemand het strand afspeurt naar schelpen. Wil je nog enigszins actief zijn dan kun je gaan snorkelen. Overnachten doe je gezellig met z’n tweeën in een huisje op het afgelegen strand. Wat een rust!

Zanzibar

Zanzibar Zen

Tanzania combineren met Kenia

Wil jij eigenlijk de ultieme safari-reis? Kies er dan voor om Tanzania te combineren met Kenia: reis langs alle hoogtepunten van Tanzania én Kenia, met als toetje het strand van Zanzibar. Slaap in knusse tenten midden in onder andere de wildparken Serengeti, Tarangire en Masai Mara, waar je de leeuwen ’s nachts in de verte hoort brullen. Leer boogschieten bij de Masai-stam in Kenia en maak je eigen koffie bij Moshi in Tanzania. Als afsluiter droom je samen weg op het strand van Zanzibar: verliefd op Afrika én op elkaar. Veelzijdiger kan niet!

Staan jullie al te popelen om Tanzania te ontdekken? De bestemmingsexperts van Riksja Tanzania, onderdeel van Riksja Travel, helpen je uit eigen ervaring met het samenstellen van je reis door middel van bouwstenen. Of kies voor een rondreis, waarbij er al voor je gepuzzeld is.

sunweb lastminute banner

Reageer