Bestemmingen Inspiratie Road Trips USA

Route 66 naar Grand Canyon2 min read

15 oktober 2019 3 min read

author:

Route 66 naar Grand Canyon2 min read

Leestijd: 3 minuten

Route 66 en Grand Canyon zijn 2 iconen in het westen van de USA. Indrukwekkende landschappen die smeken om een fotoverslag.

Grand Canyon

Vanuit Page neem ik de US 89A richting de North Rim, een lange maar absoluut prachtige rit. Lange, eenzame highways omringd door massieve vuurrode rotsen. Beter wordt een roadtrip gevoel niet.

North Rim

Wil je de massa ontwijken, overweeg dan een bezoekje aan de noordkant van de Grand Canyon. Ik sta er slechts met een handvol andere toeristen met open mond de dieperik in te gapen. Als eerste indruk van de canyon kan dit al tellen, maar de zuidkant blijkt nog mooier te zijn.

Hou je onderweg wel aan de snelheidslimiet, hoe verleidelijk de wegen ook zijn om met plankgas over te scheuren. Herten, koeien en bizons wandelen vaak gewoon de weg over op het Kaibab Plateau.

South Rim

Ik breng de nacht door in de woestijn net buiten Grand Canyon Village. Vooraleer ik mijn tent inkruip geniet ik van de moonrise en aanschouw ik voor de eerste keer in m’n leven de melkweg. Kamperen in the desert is een unieke ervaring. Check wel eerst je tent om te kijken of er geen ratelslangen zitten.

Ook in de canyon kan je wildlife spotten, zoals hier op de Bright Angel Trail. Zorg wel voor voldoende water en een goede conditie. Anders blijf je best aan de rand van de canyon wandelen. In zowat 8 uur wandel je helemaal naar beneden en weer terug.

Vind je de beestjes?

Gebruik de gratis shuttle bus om de verschillende uitzichtpunten te verkennen. De laatste bus rijdt tot na zonsondergang zodat je rustig van het kleurenspektakel kan genieten.

Route 66

Route 66 is mijlenlang een saaie inspiratieloze weg, ondanks alle historie. Het oude stuk richting Oatman is dan wel weer prachtig. De vele dips, bochten en uitzichten zorgen dat je geniet van elke meter. Terwijl ik even de benen ging strekken onderweg kwam ik dit alternatieve kerkhof tegen.

Oatman

In Oatman heerst nog steeds de sfeer van het wilde westen en de goudzoekers. De loslopende ezels en het vuurgevecht aan de saloon verhogen de sfeer. De toeristen zijn het nieuwe goud, maar het is wel vermakelijk en de burro’s worden voor 1 dollar aan voedsel even je beste vrienden.

Tip voor je lunchbreak: Topock 66

Meer Amerika

Reistip: bereid je reis voor met deze handige online reisgids.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *