Rove Hotel Downtown Dubai

Op zoek naar een comfortabel en betaalbaar hotel in Dubai? Rove hotel is de ideale oplossing.

Stedentrips vriendinnen banner

Review Rove Hotel Downtown Dubai

Downtown Dubai

Tot voor kort hadden we van Rove Hotels nog nooit gehoord. Deze nieuwe keten beschikt over 7 hotels in de regio in en rond Dubai. En aangezien ze hun goede ligging en betaalbare kamers als troef uitspelen trok dit direct onze interesse. We zochten immers naar een betaalbaar hotel in de buurt van Downtown Dubai, dat jammer genoeg bestaat uit de duurste vierkante meters zand in de hele woestijn . Rove biedt bovendien een ultramodern concept aan met strakke architectuur en alle comfort voor de moderne reiziger. Roving zien ze ze als een werkwoord, een levensstijl zelfs en dat wilden we wel eens uittesten.

hotelspecials
rove hotel dubai

#Inkom

De bevestiging van onze reservatie werd beantwoord door de manager die ons niet als gasten maar als Rovers aansprak. Bovendien werden we als kersverse Rovers al beloond met een kamer die uitkeek op de Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld. De Burj reikt 830 meter de hoogte in en is vanuit heel Dubai zichtbaar. En aan de voet van deze wolkenkrabber (hoewel we in Dubai geen enkele wolk gespot hebben) vind je de grootste mall ter wereld. En dat allemaal op 5 minuutjes wandelen, een ideale ligging zoals dat heet.

rove hotel dubai.

Lobby

Design

De inkomhal van Rove zet meteen de trend. Hypermodern, hip en toch gezellig. Dit concept past helemaal bij ons, een kamer kost 100 euro per nacht en in ruil krijg je meer dan genoeg luxe en comfort. Naast een buffetrestaurant vind je op het gelijkvloers ook nog een shop waar we tot onze vreugde ook alle Starbucks producten vonden. Een frappuccino en een stukje excuusfruit als ontbijt dus…

rove hotel dubai

#Relaxruimte

De kamers van Rove zijn zonder meer strak te noemen. De zachte kleuren geven toch een gezellige uitstraling, hier en daar gepimpt met kleurrijke details. Zachte bedden, high speed wifi en een grote regendouche. Al de luxe die Rove belooft levert het ook. Er is geen balkon en in deze hitte heb je dat ook niet nodig. Een fluisterstille airco is veel nuttiger hier.

Op de muurschildering boven ons bed lezen we “This is were I am”. Op onze kamersleutel staat er dan weer “I can open doors”. Alle spreuken zijn voorzien van de obligatoire hashtag. Handig misschien voor Alice in Wonderland maar voor Travelchecker in Dubai niet echt nodig, dat weten we zo ook wel. Maar soit, het past in het concept.

rove hotel dubai.

Kamer 822

rove hotel dubai.

Regendouche

De strakke zwembad zorgt voor verfrissing, maar 18 ligbedjes voor een hotel met meer dan 100 kamers is niet echt voldoende. Als je op tijd bent voor een bedje kan je er wel genieten van de gratis sapjes die worden rondgebracht door de poolboy. Zwemmen of fitnessen kan je doen met een geweldig zicht op de reusachtige toren naast het hotel. Deze blijft je aandacht naar zich toe zuigen en tekent zich strak af tegen de blauwe lucht.

rove hotel dubai

Pool

Conclusie

Rove biedt een topconcept op een toplocatie, en dat nog eens voor een topprijs. Zeker het proberen waard dus. Hou er wel rekening mee dat je naast een drukke weg ligt en de hele buurt een doorlopende bouwwerf is. Maar dankzij de goed geisoleerde kamers merk je er weinig van.

#Enjoy your Roving…

rove hotel dubai

Rove

sunweb lastminute banner

Reageer