Royaal reizen met corona

Travelchecker nam een exclusief interview af met onze vorst. Hoe gaat de koninklijke familie om met deze corona crisis en welke invloed heeft het op hun vakantieplannen?

Stedentrips vriendinnen banner

Interview met Koning Filip

Dag Sire, hoe ervaren jullie de lockdown tijdens deze crisis?

Wel oewaarde landgenoot, Mathilde is samen met mij en de kinderen in de paleis gebleven. Wij volgen de lockdown strikt op en laten niemand in de bubbel. Wij gebruiken onze tijd om de paleis wat te laten opknappen. Maar daarom zouden we toch graag een beetje hogere dotatie krijgen. Want er is veel werk aan en de kasteeltuin moet dringend worden gesnoeid.

hotelspecials

Die kasteeltuin van meer dan 200 hectare midden in een miljoenenstad, zou het geen goed idee zijn die open te stellen voor de Brusselaars?

Mais non, u moet begrijp dat ik die buffer nodig heb voor mijn privacy. En mijn gezin mag toch ook wel genieten van een klein beetje groen zeker. Trouwens de Brusselaars hebben al een kleine park en er zijn wijken genoeg waar zij ook exotische sferen kunnen opsnuiven.

Valt het u en de kinderen ook zwaar om enkel virtueel contact met de rest van de familie te hebben?

Niet echt, mijn broer kunnen we nu eventjes buiten houden dus daar hebben we geen last van. Hij wil ook niet op de skype komen omdat hij geen mondmasker heeft gekregen. En om ze zelf te kopen moet toch echt die dotatie omhoog. Ik ga direct Elio een bericht zenden…

Mijn vader ziet wel af van de lockdown. Hij had toch graag nog afgesproken met zijn vriendinnen maar de agent aan de poort zegt dat zijn geen mouvements essentiels.

Heeft u ook uw vakantieplannen moeten annuleren?

Helaas wel, wij gaan graag naar Frankrijk op vakantie. Daar hebben wij geen last van vervelende flamands. Nu moeten wij ook hier blijf en kunnen wij niet op de boot van papa varen.

Wij wilden ook vliegen naar Afrika voor een safari. In Congo hadden wij nog een vakantiehuisje van de familie. Maar daar zijn de mensen niet zo vriendelijk tegen ons. Ik heb Congo ook een slechte review gegeven op de tripadviseur.  Nu ga ik met de kinderen op bezoek in Tervuren naar de musée d’Afrique. En ’s avonds bestellen we pita bij Achmed hier in Laken centrum. Zo vieren wij beetje vakantie in onze kot.

tomcartoon

Bron: Tomcartoon.be

Niet enkel de reissector en de horeca bloedt, de hele economie lijdt onder de crisis. Wat adviseert u de regering om hieruit te geraken?

Wel, als staatshoofd wil ik opnemen mijn verantwoordelijkheid. Ik steun dan ook volledig deze regering, want zo zelf dat regelen gaat wel vlotter dan altijd verkiezingen te doen. Bovendien spreekt de premier ook nog beter Nederlands dan mijn vriend Elio.

Ik roep Mevrouw de Premier dan ook op om vooral veel te investeren in de economie. Al eerste moet de verwarming in de koninklijke serre worden vernieuwd. Anders dat gaat niet. Ik ben zoals u hoort dus ook begaan met de milieu. En ook de badkamer van Mathilde moet een nieuwe moderne jacuzzi, zodat wij niet altijd warme water moeten laten bijloop.

Investeren dus, dat doen wij ook. Maar daarom moet onze dotatie echt wel dringend omhoog. Zodat wij tenminste met mooie kledij kunnen gaan klappen voor de hospitaal. Om de verplegers dank u te zeggen. Maar ook omdat onze kinderen later influencer willen worden.

2017 28 03 Jancart Koning Filip de kitesurfer Medium

Bron: ’t Pallieterke

De bevolking kreunt wel onder de lockdown en de hele crisis. Zou het als staatshoofd geen mooi signaal zijn om zelf een bijdrage te leveren?

U luistert niet zo goed geloof ik. De monarchie kost amper 13 miljoen aan de staat. Waar moet ik nog budget vinden om te kunnen geef aan de armen? Weet u wel wat het kost om al mijn paleizen te verwarmen? Vorige winter was het hier zo koud dat ik een socialist op bezoek had die zijn handen in zijn eigen zakken had steken.

Misschien kunnen we vragen aan Ecolo om nieuwe tax in te voer. Voor zonnepanelen te kopen op de dak van mijn paleis. Dat is goed voor de opwarming.

Fijn om te horen dat u zo bezorgd bent om het milieu. Heeft u ook een oplossing voor de massamigratie?

Ik vind het vooral oneerlijk dat zij wel op de boot mogen. Wat de migranten betreft hier in Brussel, zij hebben al gekregen de Maximiliaanpark. Ik wil niet dat ze hier in de tuin komen. Ik ben wel blij dat ze geen mondmaskers op hun gezicht zetten. Zo kan ik zien de schoonheid in hun ogen.

Sire, dank u voor deze mooie woorden. Met u als vorst komt alles weer terug in orde!

De rien.

763

sunweb lastminute banner

2 commentaar

  1. Hannibal

Reageer