Sane thermen review

Beleef Sane thermen, een volledig vernieuwd en origineel sauna complex in Tongeren.

Stedentrips vriendinnen banner

Relaxen bij Thermen Sane

Drie maanden verbouwen, drie maanden onder het stof zitten en je dan drie maanden niet kunnen wassen in je badkamer. Dat levert nogal wat kopzorgen op. Je kan natuurlijk een mobiele badkamer huren, zo’n aanhangwagentje met een ingebouwde douche en lavabo. Maar drie maanden huur voor zo’n karretje kost bijna evenveel als een nieuwe badkamer. Nee, dan hadden we een beter idee…

Sane wellness

Op enkele kilometers van onze voordeur, in Tongeren, ligt immers Sane thermen. Een wellness complex dat recent ook helemaal gerenoveerd werd. En een blik op de prijslijst leert je dat een maandabonnement stukken voordeliger is dan de ‘mobiele badkamer’. Bovendien zullen onze kopzorgen ten gevolge van de verbouwing een pak draaglijker zijn na een dagelijkse portie ‘zen’ en wellness.

hotelspecials
sane5

Nieuw buitenzwembad

Sane Thermen

Sane thermen is in de loop der jaren uitgegroeid van een kleine sauna, gelegen in een woonhuis, tot een dagvullend wellness complex. Bij aankomst springt de mooie combinatie van warme oranje tinten en natuursteen al in het oog. Deze combinatie wordt doorgetrokken in het hele complex, over het interieur werd duidelijk goed nagedacht. De ontvangst en de sfeer bij Sane is gemoedelijk en familiaal. Deze ambiance zorgt voor een gezellig en gastvrij verblijf.

 

Nothing is softer or more flexible than water, yet nothing can resist it.

Lao Tzu

 

Sane is misschien niet het grootste complex dat we al bezochten, maar het aanbod aan faciliteiten is ruim voldoende. Het binnengedeelte is voorzien van een verwarmd zwembad met jacuzzi, 2 stoombaden, een warm voetbad, 2 droge sauna’s en 2 rustruimtes. Maar het mooiste gedeelte vind je aan de buitenkant. Een koude douche of bubbelbadje kan je nemen in de aziatisch geïnspireerde rotstuin. Iets verderop ligt het volledig vernieuwde buitenzwembad, dit is met zijn ingebouwd verwarmd gedeelte ideaal voor wisselbaden.  De ligweide en de panorama-eventsauna bieden een mooi uitzicht op het zwembad.In de zomer heerst er in en rond het zwembad een tropisch sfeertje. Ook ’s avonds is het hier heerlijk vertoeven dankzij de feeërieke ledverlichting.

sane3

Opgietmeester

Een goede sauna herken je aan de opgietsessies. En daar maakt men werk van bij Sane. Dagelijks zijn er drie sessies van ongeveer 50 minuten. De evenementensauna biedt plaats aan 50 personen. De opgietmeesters zorgen voor een woordje uitleg en brengen variatie in de sessies. Een eerste rondje van 12 minuten zorgt voor warme houtgeuren, waarvan het zweet je direct uitbreekt. Na het afkoelen in het buitenzwembad volgt een tweede sessie met fruit- of bloemengeuren. Gekoeld vers fruit en ijsblokjes zorgen voor verfrissing terwijl de opgietmeester zijn handdoek rond laat wapperen. Afsluiten gebeurt steevast met een muntsessie. Vooral de chinese kristalmunt in combinatie met ijslimoen is krachtig en verfrissend. Zelfs de meest verstopte sinus gaat hiervan open…

Opgietweken en events

Tijdens de opgietweken of speciale themadagen kan je telkens nieuwe ervaringen opdoen in de opgietsauna. Variatie troef dus en deze ervaring biedt een echte meerwaarde aan je saunabezoek.

sane4

Nieuwe event sauna

More than just relaxing…

Sane doet meer dan je een dag ontspanning bezorgen. Naast de wellness faciliteiten biedt men tal van beauty behandelingen aan. Last minute massages leveren je zelfs 15% korting op. Maar ook studenten en late bezoekers krijgen een mooie korting. Er is ook een ruime keuze in verschillende arrangementen voor hem en haar.

Maar ook de innerlijke mens wordt hier verwend. Het keukenteam van Sane brengt originele en lekkere gerechten op tafel met steeds wisselende suggesties. In de zomer genoten wij vooral van het lounge concept. Proeven van lekkere tapas onder de sterrenhemel van het loungeterras. Genieten van de zomer tot in de late uurtjes. In een vorig verslag kon je al lezen waarom een saunabezoek in de zomer een aanrader is, gelukkig spelen meer en meer complexen in op deze trend. Het restaurant is aan de binnenkant trouwens even mooi als buiten.

sane2

Sane is één van de weinige complexen waar het dragen van badkledij altijd verplicht is. Hou hier wel even rekening mee voor je vertrek. Wij gaan alvast reserveren voor de Oriëntaalse opgietweken!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

sunweb lastminute banner

3 commentaar

  1. Belgin

Reageer