Siam Park water kingdom

In Tenerife vind je een van de mooiste waterparken ter wereld. In de tropische Balinese jungle van Siam Park stort je naar beneden op de meest spectaculaire waterglijbanen.

Stedentrips vriendinnen banner

Siam Park

Op een kwartiertje rijden van het vredige Palm Mar wacht ons een dag vol waterplezier en adrenaline. We gaan immers naar Siam Park, Europa’s beste waterpark. Tien jaar geleden zagen we nog hoe dit park zijn openingsdag vierde, jammer genoeg mochten we er toen niet binnen. Herkansing dus vandaag, en in die tien jaar is het park dankzij de tropische begroeiing nog veel mooier geworden.

Floating market

De drijvende markt

hotelspecials

De eerste aanblik geeft ons onmiddellijk een wow effect. Het azuurblauwe water, de plonsende zeeleeuwen. De sierlijke bogen van een boeddhistische tempel die hoog boven het water de ingang bewaakt. We wandelen richting de drijvende markt van Thailand, waar je naast souvenirs en snacks ook een fast pass kan kopen. Voor 15 euro krijgen we een bandje waarmee we in elke attractie schaamteloos de wachtrij mogen voorbij steken. Een koopje.

fast pass

Aanschuiven? Dacht het niet…

Siam beach

Onze volgende opdracht is om een ligbedje te bemachtigen aan the wave palace. Het is een drukke dag, maar aan het verre uiteinde vinden we nog 2 lege bedjes met een parasol. Nu we toch hier zijn duiken we meteen het water in. Het grootste zwembad van Europa trakteert je om de zoveel minuten op een immense vloedgolf van 3 meter hoog. Eerst hoor je een diep grommelend geluid opborrelen vanuit het water. Vervolgens stormt een muur van water op je af. Blijven staan is onmogelijk, plezier gegarandeerd!

Siam Beach

Siam Beach

Tijd voor het betere glijbanenwerk dan. De keuze is enorm, ronkende namen zoals the dragon, the giant and vulcano dagen je uit. Bij de nieuwe singha staat voorlopig nog niemand te wachten. In een bootje per 2 zoef je naar beneden… en weer terug naar boven. Met behulp van jetstreams wordt je zwemband terug naar omhoog gestuwd. Het gevolg is een lange, wilde en zeiknatte rit. Een beetje erover zelfs besluiten we, terwijl we het water uit onze oren kloppen.

Siam Park

Tropische planten… en ijsjes!

The dragon

Een van de eyecatchers is The Dragon. Een immense draak wacht je op in een trechterglijbaan waar je haast verticaal doorheen vliegt. Hier komen onze fast pass bandjes goed van pas, want de baan is zeer populair. Via een aparte fast pass ingang loop je gewoon langs de hele wachtrij. Onze tijdswinst is 40 minuten. De kostprijs van het bandje is 15 euro, de boze blikken van de andere gasten… onbetaalbaar 😉

The Dragon Siam Park

De spectaculairste glijbanen van het park

Kan het nog spectaculairder? Zeker weten, want de Tower of Power dropt je verticaal naar beneden vanop een hoogte van 50 meter. Via een tunnel die dwars door het haaienbassin loopt eindig je in een grote plons. Spectaculair en goed voor een kick of 2, iets minder aangenaam dankzij de zwembroek die in je bilspleet kruipt door de snelheid.

Siam park water kingdom

Nog meer glijplezier

Mai Thai river

Tijd voor wat ontspanning op de lazy river. Lekker lui dobberen op een bandje in de zon. Een koude waterval verstoort de rust en plots worden we omhoog getakeld op een lopende band. Zelfs de lazy river mondt uit in een wildwaterbaan. Met een splash komen we in een tunnel uit in het haaienbassin. Sierlijk zwemmen de roofdieren over onze hoofden heen.

Mai Thai River

Mai Thai River

Van zwemmen krijg je honger. In de beach club kun je uiteraard terecht voor een ongezonde dosis fast food. Maar men biedt ook thaise gerechten aan. Onze noedels met kip zijn trouwens best lekker. Wil je het wat luxueuzer aanpakken? Dan kan je voor een kleine meerprijs van 50 euro pp terecht in de champagne club. Vanuit de Balinese ligbedjes heb je een prachtig zicht op het zwembad en kan je geniet van een flesje gekoelde Veuve Clicquot. Blijkbaar niet zo populair want de bar ligt er verlaten bij. Ideaal dus om even binnen te glippen en een dutje te doen dachten we zo.

Champagne bar

Champagne bar

Cabanas

Tegen de heuvel liggen ook nog enkele Balinese villa’s die je kan afhuren, exclusief en all-inclusive. Zorg dan wel dat je ruim 800 euro extra op zak hebt. Voor dat geld huur je in Bali dezelfde villa voor een hele week… met personeel.

Siam Park

Prachtige omgeving

We proberen nog enkele andere glijbanen uit en genieten van de zon en de relaxte sfeer. Siam Park is terecht verkozen tot beste waterpark en een must als je in Tenerife bent. Hier waan je even in de jungle en krijg je de ene adrenaline rush na de andere. Topattractie!

Siam Park

Kinnaree slide

Praktisch

Parkeren kan je aan de hoofdingang voor 3 euro. Op het parkeerterrein van de nabij gelegen Siam mall kan dat helemaal gratis. Na een wandeling van 5 minuten sta je dan ook in het park. Tickets zijn te koop voor 35 euro. Wil je een tweede dag terugkomen kan dat voor de helft van de prijs. Ook worden er combi tickets verkocht voor zowel Siam Park als Lori Parc, de dierentuin aan de andere kant van het eiland. Met de auto rij je er in een uurtje naartoe, maar er worden ook bus transfers aangeboden. Kluisjes worden verhuurd voor 2 euro per dag.

Meer info vind je op de website van Siam Park.

Bewaren

Bewaren

sunweb lastminute banner

Reageer