Speed pedelec: de nieuwe manier van vervoer

In de afgelopen jaren is er een groeiende trend te zien in het gebruik van elektrische fietsen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de auto te laten staan en de fiets te pakken voor hun dagelijkse woon-werkverkeer. Maar wat als je wat verder moet reizen en de afstand te groot is om met een normale elektrische fiets af te leggen? Dan is de speed pedelec de ideale oplossing. Met deze snelle elektrische fiets kun je gemakkelijk van A naar B komen, zonder dat je afhankelijk bent van het openbaar vervoer of de auto.

Stedentrips vriendinnen banner

Wat is een speed pedelec?

Een speed pedelec is een elektrische fiets die snelheden tot wel 45 kilometer per uur kan bereiken. Het is eigenlijk een combinatie van een elektrische fiets en een bromfiets. Net als een normale elektrische fiets heeft de speed pedelec trapondersteuning, maar in tegenstelling tot de gewone e-bike stopt deze ondersteuning niet bij 25 kilometer per uur. Hierdoor kun je met een speed pedelec veel sneller fietsen en zijn langere afstanden geen probleem meer.

Voordelen van een speed pedelec

Het gebruik van een speed pedelec heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere vervoermiddelen. Ten eerste is het een stuk milieuvriendelijker dan de auto. Je hebt geen uitstoot van schadelijke stoffen en je draagt bij aan een beter klimaat. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je gezondheid. Je bent namelijk actief bezig met fietsen en krijgt dus de nodige lichaamsbeweging. Bovendien is het ook een stuk goedkoper dan de auto. Je hebt geen brandstofkosten en de onderhoudskosten zijn minimaal in vergelijking met een gemotoriseerd voertuig.

hotelspecials

speed pedelec op vakantie

Regelgeving rondom de speed pedelec

Omdat een speed pedelec sneller kan rijden dan een gewone elektrische fiets, gelden er andere regels voor dit vervoermiddel. Zo moet je minimaal 16 jaar oud zijn om op een speed pedelec te mogen rijden en is het dragen van een helm verplicht. Daarnaast moet de speed pedelec ook verzekerd zijn en moet je in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze regels voordat je een speed pedelec aanschaft.

Waarom kiezen voor een speed pedelec?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een speed pedelec als vervoermiddel. Ten eerste is het een stuk sneller dan een gewone fiets. Hierdoor kun je gemakkelijk langere afstanden afleggen en ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer. Daarnaast is het ook nog eens een stuk gezonder. Je bent actief bezig met fietsen en krijgt dus de nodige lichaamsbeweging. Bovendien is het ook nog eens een stuk goedkoper dan de auto. Je hebt geen brandstofkosten en de onderhoudskosten zijn minimaal in vergelijking met een gemotoriseerd voertuig. Nog niet overtuigd? Ga naar een fietsenwinkel in de buurt en maak een testrit!

Tips bij het gebruik van een speed pedelec

Speed pedelec kopen? dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat je met een speed pedelec kunt fietsen. Op sommige fietspaden is de maximumsnelheid namelijk lager dan 45 kilometer per uur. Daarnaast is het ook belangrijk om je aan de verkeersregels te houden en goed op te letten in het verkeer. Een speed pedelec is sneller dan een gewone fiets, waardoor je soms harder rijdt dan andere weggebruikers verwachten. Wees hier bewust van en pas je snelheid aan waar nodig.

sunweb lastminute banner