Stad Antwerpen is zeker een bezoek waard

De stad Antwerpen heeft voor ieder wat wils. Je kan er naar hartenlust shoppen in de winkelstraat Meir. Je kan er proeven van echte Belgische chocolade en Antwerpse handjes. Je kan er echte Belgische wafels eten en er zijn verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Stedentrips vriendinnen banner

Krijg een rondleiding door de stad

Of je nu in het buiten- of binnenland bent, een van de manieren om een stad echt te leren kennen, is via een stadswandeling. Wil je graag een stadswandeling in Antwerpen doen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je hebt wandelingen die zich focussen op de kunst en cultuur van Antwerpen, maar er zijn zeker ook mogelijkheden om de geschiedenis van Antwerpen te leren kennen. Zo heb je een stadswandeling Antwerpen die je meeneemt in de 800-jarige geschiedenis van de stad. Je wandelt door het historisch centrum, je bezoekt de gerenoveerde Handelsbeurs om te eindigen aan het stadhuis.


hotelspecials

street art Antwerpen

Heb je meer interesse in eten en drinken? Geen probleem! Je kan zelfs een stadswandeling volgen die je langs verschillende lekkernijen van de stad brengt. Zo kan je er de bekende Antwerpse handjes proeven. Dit kan je dan weer wegspoelen met het kruidendrankje Elixir d’Anvers. Honger zal je zeker niet lijden tijdens deze wandeling. Klein detail: er wordt wel een extra bijdrage gevraagd voor deze lekkernijen.

Winkelen in Antwerpen

Heb jij iets met Lifestyle en Mode? Dan zit je in Antwerpen goed. Je vindt in Antwerpen via modewinkels, juweliers en shops voor cadeautjes en Lifestyle. Ook voor een dagje shoppen zit je in Antwerpen goed.


Ontdek de vele musea

Antwerpen heeft ook verschillende musea waardoor je stad beter leert kennen. Er zijn meer dan dertig musea in Antwerpen die je kan bezoeken. Houd je van fotografie? Dan is het Fotomuseum zeker iets voor jou. Het is een van de meest bekende musea over fotografie in Europa. Je kan er verschillende rondleidingen volgen, maar ook tijdelijke exposities bekijken.

Havenhuis Antwerpen

Een rondleiding in het Red Star Line Museum zal je dan weer meer bijleren over de oversteek van meer dan twee miljoen mensen van Antwerpen naar Noord-Amerika. Je krijgt meer informatie over het verhaal van deze mensen, je volgt bijna de stappen die deze mensen zoveel jaren terug hebben genomen. Er wordt stilgestaan bij het precedent van migratie. Ook vandaag de dag laten veel mensen nog steeds alles achter om ergens anders in de wereld een nieuw leven te beginnen.

Wil je toch liever iets luchtiger? Dan is het chocolademuseum Chocolate Nation misschien wel een optie. Hier leer je bij over de geschiedenis van het maken van chocolade. Natuurlijk kan ook een proeverij hier niet achterwege blijven!


Er zijn dus verschillende musea Antwerpen. De kans is dus groot dat je een rondleiding vindt die jij interessant vindt!

sunweb lastminute banner

Reageer