Tenerife – Anaga gebergte

Tenerife is het grootste der Canarische eilanden. Ga mee met ons op road trip en doorkruis het groene en authentieke Anaga gebergte in het noorden van van Tenerife.

Stedentrips vriendinnen banner

Road trip Tenerife

Een frisse zeebries waait door de kamer. De strakblauwe lucht kondigt een mooie dag aan. Ideaal voor een road trip dus. De TF1 voert ons naar het noorden van het eiland. Dit stukje Tenerife is vrij vlak. Aan de rechterkant ligt de Atlantische oceaan, links van ons helt het panorama langzaam omhoog richting pico del Teide. We passeren El Medano, een rode rots die eenzaam boven het strand uitsteekt. De stranden aan weerszijden zijn geliefd bij surfers en naturisten.


hotelspecials

Santa Cruz de Tenerife

We laten mooie namen zoals Vilaflor en Candelaria links liggen, ons doel vandaag is de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. Een bedrijvige havenstad met 230000 inwoners. De Mercado de Nuestra Senora de Africa is druk bezocht, ze is opgebouwd in zandkleurige Moorse stijl. De marktkramers proberen verse vis en groenten aan de man te brengen. Oude vrouwtjes met zakken vol tomaten en kruiden wandelen op een gezapig tempo richting de zondagse rommelmarkt. De geur van verse bloemen streelt onze neus.

Santa Cruz

Op de Plaza de Espana spelen kinderen op de mensenhoge letters van Santa Cruz, elke zich respecterende toeristenstad heeft ze inmiddels in huis gehaald. Een perfecte foto locatie uiteraard en we shooten er op los.

Tenerife


Playa de las Teresitas

We verlaten de stad, want vandaag zoeken we immers de natuur op. Een eerste rustpauze is het mooiste strand van Tenerife. Playa de las Teresitas werd kunstmatig aangelegd met zand uit de Sahara. Als een amphiteather ligt het strand ingesloten tussen de uitlopers van het Anaga gebergte. Het is een van de zeldzame gele zandstranden op het eiland. Veel toeristen vind je er niet, het zijn vooral de Tinerfenos die er komen zonnen. Lunchen kan in een van de foodtrucks, die simpele maar lekkere gerechtjes klaarmaken. Of je kan naar een van de visrestaurants in San Andres, een kleurrijk vissersdorpje dat tegen de berg op gebouwd is.

playa de las teresitas

Vamos a la playa

Doordeweekse dagen zijn hier al rustig, zoek je het liever nog wat kalmer, op 5 minuten rijden ligt het zwarte zand van Las Gaviotas. Het laatste strand van Tenerife zegt men wel eens, verstopt achter de heuvels en heerlijk rustig.

Las Gaviotas

Het verlaten strand van Las Gaviotas

Playa de las Teresitas

Zicht op San Andrés

Anaga gebergte

Na een frisse duik trekken we de bergen in. Slingerend stijgt de TF12 naar El Bailadero. Het hoogste punt van onze tocht. Achter ons worden de schepen steeds kleiner terwijl de bergen steeds groener worden. De opstijgende wolken zorgen voor condens, vocht en vruchtbaarheid. Eenmaal door de laatste tunnel ontplooit zich een prachtig zicht op de vallei van Taganana. De witte huisjes liggen als dobbelstenen verspreid over de heuvels en de frisse berglucht zorgt voor extra zuurstof. Je kan hier aan de afdaling beginnen en aan het strand genieten van een aperitiefje of een stukje vis. Maar je kan ook oostwaarts de bergen in…

Taganana

Vallei van Taganana

Anaga gebergte

Anaga gebergte


Chamorga

We slingeren dus verder naar het afgelegen Chamorga. We rijden nu dwars door de wolkenvelden, onze Mini Cooper weet gelukkig wel raad met het bochtige en steile parcours. Hier en daar gunt de mist ons een korte blik op de oceaan aan weerszijden. De temperatuur daalt bliksemsnel naar 13 graden. Na een uurtje doemt dan plotseling een vallei op uit de mist. Een piepklein wit kapelletje, amper groot genoeg voor 10 personen, kondigt Chamorga aan.

Chamorga

Chamorga city

Op het dorpsplein, of wat daar moet voor doorgaan, heerst doodse stilte. Tot uit een van de huizen dan plots toch wat geschreeuw weerklinkt. De dorpskroeg zit vol, nu ja vol, met bewoners. Een hevige discussie brengt wat leven in Casa Alvaro. We drinken een biertje en proeven van de zelfgemaakte snacks van de bazin. Het is dat of een zakje chips, veel meer keuze en vriendelijkheid is er vandaag niet in de aanbieding. De argwanende blikken doen ons vermoeden dat weinig toeristen de weg naar Chamorga vinden.


Hikers zijn er wel, en dat heeft alles te maken met de wondermooie camino Chamorga die je hier kan bewandelen tot aan de oceaan. Hier waan je je helemaal alleen op het eiland, al heb je al lang de indruk niet meer op het zonnige en toeristische Tenerife te zitten. Even weg van de wereld, daar staat het Anaga gebergte garant voor.

Mirador

Een van de uitzichtpunten

La Laguna

Uitzicht op La Laguna

Mirador

Door de laurierbossen en varens rijden we terug landinwaarts. Na elke bocht lijkt er een nieuwe Mirador op te duiken, de ene al indrukwekkender dan de andere. Wanneer de afdaling wordt ingezet naar San Cristobal de La Laguna valt de avond. Deze studentenstad is vooral bekend om zijn kathedraal, pal in het midden van de door Unesco beschermde centrumwijk. De autovrije straten nodigen uit om te slenteren, te shoppen en te eten. Een mooi einde van onze dag.

La Laguna

La laguna

Praktisch

  • Deze rondrit hebben we op 1 dag gemaakt, beter is om ze te spreiden over 2 of 3 dagen. Zo heb je iets meer tijd om Santa Cruz of La Laguna te verkennen. Of om te hiken in het Anaga gebergte en nadien op te warmen op het strand. Trek je de bergen in, hou dan rekening met lagere temperaturen en voorzie warme of regenbestendige kledij. Onderschat zeker de afstanden niet, 10 kilometer bochtenwerk kost je bijna een half uur rijden.
  • Wij verbleven in een eigen vakantiewoning aan zee. Verkies je liever een hotel? Zoek dan hier de beste deals voor je vakantie in Tenerife.
  • Op zoek naar de beste reisperiode? Niet nodig, want hier schijnt de zon het hele jaar door. Buiten de piekperiodes is het wel heerlijk rustig op de stranden en in de bergen. Bovendien zakken de prijzen en kun je koopjes doen.
  • Tenerife is een echte honeymoon bestemming, informeer naar hotels waar je als pasgetrouwd stel tot wel 50% korting kan krijgen.


sunny cars

Sunny cars

Deze uithoekjes van Tenerife zijn uniek en maken je reis naar Tenerife zoveel mooier. Een huurwagen is echt wel nodig want het openbaar vervoer heeft slechts een beperkt aanbod op deze mooie wegen. Bovendien stop je waar je maar wil (uitzichten genoeg onderweg) en bepaal je je eigen tempo.

Wij boekten een huurwagen bij Sunny cars. En een van de voordelen van Sunny cars is de duidelijkheid die ze aan ons als klant geven. Geen addertjes onder het gras, geen verdoken kosten of verzekeringen. Maar transparante prijzen van wat wel en niet is inbegrepen. En zo hebben we het graag, de all-in formule is dan ook zeker iets dat we de volgende keer opnieuw zullen boeken.

sunny cars

Onze mini cooper

Premium Plus

Dankzij ons premium plus pakket nemen we onze bagage van de band, wandelen direct naar de balie op de parking en krijgen we direct onze sleutel. We hebben immers op voorhand al onze gegevens online ingevuld en sparen nu een hoop tijd uit. De tankregeling (vol-vol) is standaard inbegrepen en je krijgt gegarandeerd een jonge auto van minder dan 1 jaar oud. Bovendien is het mogelijk om zonder creditcard of contante waarborg een wagen te huren. Uiteraard hebben we er wel eentje om airmiles te sparen voor de volgende trip 🙂

We vlogen met Brussels Airlines rechtstreeks van Brussels Airport naar Tenerife Sur. De luchthaven ligt op minder dan een uurtje van de hoofdstad Santa Cruz. De belangrijkste stranden liggen op amper tien minuten rijden.

Deze trip kwam tot stand in samenwerking met Sunny cars.


sunweb lastminute banner

2 commentaar