Sunset on The Orlando Eye

Zonsondergang, het ideale moment voor een beetje romantiek. Ga met ons mee van de grond tijdens een ritje in The Orlando Eye.

Stedentrips vriendinnen banner

The Orlando Eye

The Orlando Eye ligt in het midden van International Drive, het centrum van entertainment in Orlando. Een drukke straat volgebouwd met themahotels, restaurants en toeristische attracties. Las Vegas in Florida zeg maar. Het lijkt op een mijlenlange toeristenval maat de vakantiesfeer spat er wel van af. En hoog boven deze ‘strip’ is the Orlando Eye in zijn nog korte levensduur een icoon geworden. Veel andere landmarks zijn er niet en er is dus weinig concurrentie op dat vlak.

The Orlando eye

Onze cabine

hotelspecials

Ons hotel ligt pal tegenover the Orlando Eye. Maar we gedragen ons als echte Amerikanen en nemen lekker lui de Mustang. Parkeren is er helemaal gratis, in tegenstelling tot Disney World waar de parkeermuis je nu al 20 dollar per wagen aanrekent.

I-drive 360

We rijden de parkeertoren binnen en merken direct de grootsheid van dit project op. I-drive 360 is een complex waar je je gerust een halve dag kan bezig houden. Naast the Orlando eye als hoofdattractie vind je er ook Sealife terug, waar je wordt ondergedompeld in de onderwaterwereld. Wij hebben er in Blankenberge een versie van dus deze slaan we over. Wil je op de foto met enkele beroemdheden, dan kan je bij Madame Tussaud’s terecht. Een combi ticket voor de 3 attracties kost 49 dollar. Wij betalen 25 dollar voor een enkel ritje op het reuzenrad.

sealife orlando

Sealife ingang

We schuiven 10 minuten aan. Gelukkig is er weinig volk en we krijgen een capsule helemaal voor ons alleen. Een van de voordelen als je buiten de schoolvakanties reist, want Orlando ontvangt miljoenen toeristen per jaar. Onze prive capsule is groot genoeg om in rond te wandelen. De airco en de rustige achtergrondmuziek zijn aangenaam. De warme gloed van de ondergaande zon zorgt voor sfeer.

Sunset

We genieten van het uitzicht, op het hoogste punt kijk je helemaal van downtown Orlando tot Disney World. De zon is nu een vuurrode bol geworden die op het punt staat achter de horizon weg te zakken. De eerste lichtjes beneden ons worden zichtbaar. Onze timing is perfect. Een slow klinkt uit de boxen en we placeren zelfs een dansje in onze capsule. Als je zeker wil zijn van een prive cabine kan je ook het champagne arrangement boeken. Maar met wat planning kan je je deze extra dollars gerust besparen.

sunset

Zicht op Orlando

Na 25 minuten zit ons rondje erop. We lopen nog even langs de verplichte souvenir shop en gaan dan aperitieven op het terras van de Cowgirl Rockbar. Een beetje zoals Hooters maar dan met lekkere cocktails en cowgirls. Er zijn verschillende bars rond het sfeervolle plein, versierd met watervallen en fonteinen. Ook the Orlando Eye wordt kleurrijk verlicht door felle led’s, aangepast aan gebeurtenissen of feestdagen. En geregeld in de stars & stripes natuurlijk.

the Orlando eye

Day & night

Outback

Afsluiten doen we in een van onze favoriete restaurants, Outback steakhouse. Botermalse steak met daarop een gegrilde kreeftenstaart, het water loopt ons al terug in de mond als we eraan denken. Onze surf & turf is een smaakbom, maar een must is hier toch wel de bloomin’ onion. Een ajuin zo groot als een basketbal, gepaneerd en gefrituurd, en met een pittig dipsausje in het midden. Na het eten van zo’n pikante ui gaat de romantiek eraan, maar het is wel verdomd lekker…

bloomin onion

Bloomin’ onion

Officiële pagina: The Orlando Eye

Bewaren

Bewaren

Bewaren

sunweb lastminute banner

2 commentaar

Reageer