Thermae 2000 Valkenburg

Thermae 2000 Valkenburg staat garant voor een dagje wellness en ontspanning. Wij bezochten de thermen tijdens het vitaal & relaxed weekend.

Stedentrips vriendinnen banner

Vitaal & relaxed weekend

Thermae 2000 is al sinds 1989 een gevestigde waarde in de wellness wereld. Gelegen bovenop de Cauberg biedt het complex een prachtig uitzicht over de Limburgse heuvels. Het was alweer 10 jaar geleden dat we de thermen nog eens bezochten. De vernieuwde faciliteiten en het vitaal & relaxed weekend boordevol extra activiteiten brachten ons opnieuw naar Valkenburg. Lees ook onze andere reistips.

thermae 2000 valkenburg

Veel cooler dan rubber eendjes 😉

hotelspecials

Ochtendwandeling

Niets beter dan de dag beginnen met een ochtendwandeling. Judith is onze spirituele gids en neemt onze zintuigen mee op een wandeling vol prikkels. Onze blote voeten zorgen voor de aarding van ons lichaam. De natte grassprieten kietelen onze tenen. Tussen het lange gras vol madeliefjes en paardenbloemen dalen we langzaam af naar het laagste punt van de ligweide. De waterspuwers van het zwembad zijn nog amper hoorbaar, hier luisteren we naar het ruisen van de bomen en het gezang van de vogels.

thermae 2000 valkenburg

Genieten op het mooiste terras van Limburg

Door te focussen op onze ademhaling en de omgeving tot ons te laten doordringen genieten we intenser van de natuur aldus Judith. Een blotevoetenpad doet dienst als natuurlijke voetmassage. De platte en ronde boomstronken voelen warm aan. De kiezels en boomschors zijn wat pijnlijker maar stimuleren de tientallen zenuwpunten in onze voetzolen. Het malse gras voelt zalig zacht aan als we het pad verlaten.

Rasul

Na een gezond ontbijtje in de Bread & Bites bar nemen we plaats in de Rasul ruimte. Door de stoom zie je amper een hand voor ogen. De hoge vochtigheidsgraad maakt de hitte draaglijk en doet je lichaam onmiddellijk zweten. Het lijk net alsof je 2 uur in een Finse sauna zit. We scrubben onze huid met een mengsel van vruchten. Een verfrissend gevoel dat je ook nog eens een zacht babyvelletje oplevert. Afkoelen doen we eerst onder de koude douche. Een duik in het afkoelbad van 19 graden zorgt ervoor dat we terug onder het kookpunt terecht komen.

thermae 2000 valkenburg

Mindfulness

Een sessie mindfulness kan je het best vergelijken met een meditatie. We liggen comfortabel op een matje, ons hoofd rust op 2 kussens en onze coach spreekt met zachte stem toe. Via een volledige bodyscan, ze maakt ons bewust van het gevoel in onze kleine teen tot aan onze oren, komen we volledig tot rust. Zo zeer tot rust dat we ergens tussen de knie en de heup in slaap vallen. Mindfulness of hypnose? Het maakt niet uit, we waren relaxed en dat was de bedoeling.
thermae 2000 valkenburg

ThermaeMotion

We zijn nog niet helemaal terug bij bewustzijn na de mindfulness of slaapmomentje 2 komt er al aan. Het water in het oefenbad van 34 graden voelt aan als een warm deken rond je lichaam. De redder van dienst dooft de lichten en geeft ons 2 drijvers zodat we op onze rug kunnen dobberen terwijl boven ons een sterrenhemel oplicht. De onderwatermuziek werkt op ons in en alweer snoezelen we even weg. Stress maakt hier geen schijn van kans.
thermae 2000 valkenburg

Mens sana in corpore sano

Het motto van de oprichters van Thermae 2000 was een gezonde geest in een gezond lichaam. En om de innerlijke mens wat gezondheid bij te brengen volgen we workshop gezonde voeding en energie. Voedingsdeskundige Esmée geeft ons praktische tips over een gezonde en gevarieerde voeding, iets waar we natuurlijk elke dag in 7 gangen tegen zondigen.
Niet dat je niet gezond kan eten bij Thermae 2000. Met een ruime keuze aan salades, vegetarische wokgerechten en curry bowls speelt men in op een evenwichtige voeding. Ik heb zelfs de angus burger laten staan voor een broodje tonijn. Bij een volgende bezoek gaat de burger er toch aan geloven…

Culinair

Ook op gastronomisch gebied verwent Thermae 2000 zijn gasten. Restaurant Pure biedt culinaire streekgerechten aan, zowel voor hotelgasten als bezoekers. Voor een bezoekje aan Pure moet je wel gekleed zijn, je kan er dus niet terecht in je badjas. Restaurant Pure gaat er prat op haute-cuisine te serveren, zowel op je bord als door het uitzicht over het heuvellandschap.
thermae 2000 valkenburg

Faciliteiten

De eerste editie van het vitaal & relaxed weekend was een succes. Het grote aanbod aan extra activiteiten en workshops is een meerwaarde voor de liefhebber van wellness en een gezonde levensstijl. Maar ook de gewone sauna liefhebber heeft keuze genoeg aan zwembaden en sauna’s. Thermae 2000 beschikt over 9 verschillende sauna’s en stoombaden, zowel buiten als binnen. Onze favorieten waren de buitensauna, waar elk uur een opgietsessie plaatsvindt, en de valo sauna. De temperatuur van 60 graden is er draaglijk maar zweten doe je al snel dankzij de hoge vochtigheid. De sterrenhemel en zachte muziek maken de ontspanning compleet.
thermae 2000 valkenburg

Buitensauna

Praktisch

Thermae 2000 Valkenburg is elke dag geopend van 9 uur ’s morgens tot 23 uur ’s avonds. Een standaard entree kost 32.50 euro per persoon. Je vindt meer info over speciale tarieven, abonnementen en promoties op de website van Thermae 2000 Valkenburg.
thermae 2000 valkenburg

Wist je dat…

  • Thermae 2000 bronwater oppomt uit 3 verschillende bronnen?
  • je in dit water baadt, en een aparte bron dient voor drinkwater?
  • er zowel badkledingdagen als ongeklede dagen zijn?
  • je best even op voorhand checkt welke de kledingsvoorschriften zijn?
  • je kan wegdromen in de massagezetels van de relax cinema?
  • je tal van behandelingen kan boeken waar men gebruik maakt van het bronwater?
  • Thermae 2000 Valkenburg ook een wellness hotel heeft?
  • Valkenburg ideaal is voor een weekendje weg?

Meer sauna tips lezen? Bekijk dan onze wellness rubriek eens.

maastricht valkenburg citygids

Reistip: bereid je reis voor met deze handige online reisgids.

 

Omwille van de privacy van de andere gasten werden de foto’s aangeleverd door Thermae 2000.

sunweb lastminute banner

Reageer