Thermen Katara

In de zomer naar de sauna? Jazeker, geniet mee van de wellnesstuin van Thermen Katara.

Stedentrips vriendinnen banner

Ontdek Katara, herontdek jezelf

Zuiver, puur en rein. De oude Grieken die naar een gezonde geest in een gezond lichaam streefden zouden zich uitstekend in hun vel voelen bij Thermen Katara. Geniet mee van deze verrassende sauna tip in Belsele bij Sint-Niklaas.

Sauna aanbod

Thermen Katara telt niet minder dan 10.000 vierkante meter saunaplezier. Je maakt er een heuse reis door de wereld van de sauna. De prijs voor de mooiste sauna gaat ongetwijfeld naar de Thaise opgiettempel. Een gevoel van totale rust daalt over je neer wanneer je over de stapstenen in het riviertje naar binnen wandelt, waar een glimlachende Buddha je verwelkomt. De ideale setting voor een opgietsessie, afkoelen kan in de buitendouches tussen tropische planten.

hotelspecials

thermen katara

Wellnesstuin

“Wie gaat er nu tijdens een hittegolf naar de sauna?” Een vraag die ik wel eens te horen krijgen. Maar waarom 3 uur in de file staan richting kust als je in alle rust kan genieten van de zon en het zwembad in een prachtige wellnesstuin?

thermen katara

Zowel het grote verwarmde zwembad als het kleinere koude bad brengen de nodige verfrissing. Verder zijn er nog 2 jacuzzi’s en een warm/koud wisselbad. Ik geniet van het water en de zon op mijn huid en dommel zelfs even weg op de ligbanken in het zwembad.

Verder slapen en relaxen doe ik op mijn ligbed in de riante saunatuin. Wanneer je dorst krijgt hoef je trouwens ook niet in je badjas naar binnen te gaan. De dranken worden gewoon in de tuin geserveerd, even scannen met je bandje en klaar.

Thermen Katara

Massage

Een bezoekje aan de wellness is pas volledig af als je er een deugddoende massage bij boekt. Op 25 minuten tijd vergeet ik even alle zorgen tijdens een massage van de rug en de benen.  Naast de klassieke massages kun je er ook terecht voor speciale massages met technieken uit de hele wereld. Kun je niet kiezen uit het ruime aanbod van behandelingen krijg je deskundig advies van het personeel.

thermen katara

Je kan ook naar Katara thermen voor enkel een massage of behandeling, zonder een saunabezoek. Al beveel ik natuurlijk het totaalpakket aan om je zen momentje te bereiken. Maar voor de mensen uit de buurt is het wellicht handig.

Scrubsessie

Het is vandaag toch net iets te heet voor een opgietsessie te volgen, ook al heeft men de temperatuur lichtjes aangepast gezien de hitte. In de hamam is het net ietsje minder heet en ik schrijf me in voor de scrubsessie. Tijdens deze begeleide sessie scrubben we eerst de dode huidcellen weg met dode zeezout met arganolie. Na het afdouchen smeren we ons in met een crème van witte chocolade en verse honing. Het hydraterend gelaatsmasker is de kers op de taart en met een babyzachte huid verlaat ik de hamam. Een prima behandeling voor slechts 3.9 euro.

Thaise opgiettempel

In plaats van scrubben kan je ook zweten tijdens een opgietsessie.

Tapas del mundo

Luchen of dineren in een sauna complex doe je in je badjas. Ook in de strak uitziende bistro bij Katara. De kaart is verrassend origineel met een goeie mix van traditionele gerechten, gezonde snacks en zomerse suggesties. De Zweedse salade met venkel, appel, zalm en honing mosterd saus smaakt prima. Net zoals de oosterse wok met scampi en curry.

Bij een volgend bezoek staat zeker de tapasschotel op het menu. Een mooi bord met hapjes uit de hele wereld. Of misschien twijfel ik toch nog even wanneer we de nieuwe suggesties zien. Elke maand verandert nagenoeg de hele menukaart in Katara.

Topservice

Wat me opvalt van bij het inchecken is de vriendelijkheid van het personeel van Thermen Katara. Ik heb al menig complex bezocht maar op het vlak van klantvriendelijkheid is dit toch een topper. En dat zet zich verder tijdens de  enthousiaste rondleiding, de bediening in de bistro en de wellness behandeling.  Vriendelijkheid kost niets extra maar geeft je als klant altijd een beter gevoel. En dat goede gevoel daar draait wellness uiteindelijk toch om. Dat hebben ze bij Thermen Katara  goed begrepen. Een pluim voor de staff dus van Travelchecker.

thermen katara

Panorama sauna

Praktische info

  • Thermen Katara ligt in Belsele en is dagelijks geopend vanaf 10 uur tot 23 uur.
  • Woensdag is badpakdag, op andere dagen is badkledij niet toegelaten in het complex.
  • Meer info vind je op de website van Thermen Katara.
  • Katara blijft zichzelf ook steeds vernieuwen. Wil je hiervan op de hoogte blijven en wil je schitterende aanbiedingen in je mailbox schijf je dan in op de nieuwsbrief.
  • Een bezoekje aan de sauna kan zonder reservatie. Check nu ook de zomerpromo saunatoegang.
  • Meer reviews van de mooiste sauna’s vind je in onze wellness rubriek.

 

Het bezoek werd ons aangeboden door Thermen Katara, de review bevat zoals altijd onze objectieve mening.

Omwille van de privacy van de gasten gebruiken we foto’s van de homepage van Thermen Katara.

sunweb lastminute banner

2 commentaar

Reageer