Tinder date in Stockholm

Drie maanden verlof nemen zonder wedde. Dat is er even nodig om mijn reisdoelen te verwezenlijken, mijn gewone verlofdagen heb ik er immers al even doorgejaagd. Maar evenzeer geeft het me ook de tijd om eens orde in m’n hoofd en m’n huis te scheppen. Even ontsnappen aan de dagelijkse sleur, de ratrace, de files, de NMBS, de bureaucratie, nutteloze vergaderingen,… Ik kan zo nog wel een tijdje doorgaan, maar kort samengevat betekent het gewoon tijd voor mezelf. Me time deluxe.

Stedentrips vriendinnen banner
tinder date in stockholm

Me time in business class

Vrijheid en tijd

Tijd is het enige dat je niet kan kopen. Wat voorbij is komt niet meer terug. Waarom dan al je kostbare tijd spenderen in ruil voor prestige en geld? Je fysieke en mentale gezondheid opofferen om meer geld te verdienen en psychologen, dokters en rusthuizen te betalen als je het niet meer aankan? Ik heb mezelf 3 maanden tijd gekocht, 3 maanden extra levenskwaliteit. En die tijd en vrijheid geeft je de luxe om gewoon eens niets te doen, of juist wel eens impulsief te handelen.

hotelspecials
tinder date in stockholm

Mooi plekje om een terras te zoeken en te chillen

Tinder als tripadvisor

Als single maak je makkelijk contact op reis. En app’s zoals Tinder helpen je om overal ter wereld contact te leggen. En hoewel Tinder in het begin een nogal kwalijke reputatie had merk ik toch een verschuiving. Waar de app in het begin vooral gekend stond als een middel om sexpartners (veelal getrouwde ‘vrijgezellen’) te vinden, is het nu eerder een vorm van sociale media geworden. Zoals in Malaga of Amsterdam waar ik via mijn profiel om culinaire tips vroeg. Tripadvisor met een persoonlijke en lokale gids dus. Volgt er een horizontaal vervolg met je tipgever kan dat natuurlijk een extra dimensie aan je reis geven.

tinder date in stockholm

Geen tips nodig? Je kan ook zelf verdwalen in de steegjes van Gamla Stan

Last minute naar Stockholm

Een app als Tinder zoekt in je omgeving naar potentiële levenspartners. Maar ik zag ook al profielen die geen relatie maar een reispartner zochten, en dat gaat net iets vlotter dan op pakweg Linked In (waar de meeste profielen ook best eens wat me-time inlassen…). Maar als je dan je zoektermen niet goed instelt op je gsm kan je wel eens iets te ver van huis ‘matchen’. Combineer dat met de euforie van 3 maanden verlof en een overdosis reisgoesting, en voor je het weet zit je op het vliegtuig naar Zweden.

tinder dat ein stockholm

Hier staan we dan…

Gamla Stan

Ik wandel richting Gamla Stan, het oude centrum van de stad. Het water en een warme 27 graden zorgen voor instant vakantiesfeer. Het uitstekende weerbericht speelde natuurlijk ook mee in mijn impulsieve beslissing. De smalle steegjes met kleurrijke gevels bieden schaduw tegen de midzomerzon. De wereld is klein, dus als ik collega blogger Christoph van Travel Unlimited tegen het lijf loop genieten we van een lunch op het terras van restaurant C&C. In een van de zijstraten van het drukke en toeristische Stortorget.

tinder date in stockholm

Hij geeft me nog meer tips om optimaal van Stockholm te genieten. Ik gooi ze boven op al de andere tips die ik al kreeg voor mijn vertrek. Zoals het ABBA museum of Skansen. Om maar te zwijgen van al de culinaire tips die ik kreeg. Waarvoor dank uiteraard, maar mijn slechte planning (2 dagen is echt veel te kort) laat nu eenmaal weinig ruimte voor sightseeing.

Stockholm

Vrouwen met een pinhelm, het heeft wel iets…

Järnpojke

Om toch even iets typisch van Stockholm te zien ga ik op zoek naar Järnpojke. Het manneke pis van Zweden zeg maar. Nog kleiner en nog moeilijker te vinden. Het zou geluk brengen om er enkele centjes achter te laten, maar ik heb natuurlijk weer geen kleingeld op zak…

järnpojke

Geen geluk dan maar, wat kan er nu in hemelsnaam gebeuren? Karma kan misschien even de hemelsluizen open draaien?

tinder date in stockholm

Ice bar date

Om op date te gaan moet je toch ook iets plannen. Al noemen Zweden het niet graag daten, dat is hen te persoonlijk. Ze houden een fika, een sociaal gebruik om samen iets te eten en te drinken. En omdat 27 graden in Zweden toch wat te warm is duiken we de ice bar in van het hotel. Een toeristenval weliswaar maar als gast van Hotel C krijg ik een mooie korting. Al blijft 17 euro voor een half uurtje bibberen met 1 drankje wel duur natuurlijk. De toog, de muren en zelfs de glazen zijn van ijs. Een thermische poncho en handschoenen beschermen ons tegen een frisse -9 graden. Plezant als ijsbreker, maar we trekken toch maar weer richting midzomer.

Alleen als ie ijs-en ijskoud is...

Midsommar

Het blijft lang licht in Zweden en de terrassen zitten overvol. Zo ook bij Akkurat, een bar die wordt beschouwd als een van de beste in Scandinavië en zelfs in de wereld. De bier- en whiskykaart is uitgebreid en prijzig. Maar wat stelt 10 euro voor een oude Geuze nog voor als je voor een fika 2 uur moet vliegen? Skäl.

tinder date in stockholm

Alle excuses voor een terrasje zijn goed…

Kanotocht

Mijn verblijf was kort, te kort. Maar toch heeft Zweden me gecharmeerd. De rustige sfeer, de connectie met de natuur en een pure keuken die nog niet heb ontdekt zullen me zeker doen terugkeren. Zeker als ik dan het reisverslag van Lot op Reisgoesting.be lees. Zij trok een week door de prachtige natuur tijdens een kanoreis. Haar ervaring tijdens een nachtelijke kanotocht deed me bijna opnieuw een ticket boeken. En dat gaat er zeker van komen. Een beetje avontuur in je leven kan geen kwaad. Net zoals af en toe een fika van drie maanden nemen…

Kano tocht in Zweden

Als je hier geen reisgoesting van krijgt…

Praktisch

  • Ik vloog naar Stockholm vanuit Brussel met SAS, de terugvlucht was met Brussels Airlines. Voor beide vluchten deed ik online een bod van 50 euro waardoor ik in business class terecht kwam. Zeker voor vluchten die niet volgeboekt zijn maak je kans om voor het minimum bod een upgrade te krijgen.
  • Vanop beide luchthavens in Stockholm zijn er om de 20 minuten verbinden naar het centrum per trein of bus. Een enkeltje kost je ongeveer 15 euro en kan je online boeken maar even makkelijk ter plaatse kopen.
  • Wissel geen kronen op voorhand, overal worden bankkaarten en credit cards aanvaard. Kronen heb je in principe niet nodig.
  • Ik verbleef in het C hotel, ideaal gelegen aan het station, betaalbaar (110 euro per nacht) en op wandelafstand van alle bezienswaardigheden. Goedkope hotels zoek en vind ik meestal op Trivago.
  • Neem ook eens de metro in Stockholm, sommige stations zijn echt pareltjes. Mijn favorieten waren T-centralen, Stadion en Solna centrum. Meer info vind je op Visit Stockholm.

metro stockholm

metro stockholm

Gender neutraal metro station?

Ah ja, en hoe die date nog is verlopen? A gentleman never tells, right?

sunweb lastminute banner

Reageer