Tips om zaken te doen met buitenlandse bedrijven

Wanneer je als bedrijf voornemens bent om zaken te gaan doen in het buitenland, dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Anders dan in je eigen land, ben je vaak niet op de hoogte van bepaalde cultuurverschillen en is het dus zaak je hierin te verdiepen. Om te voorkomen dat het misgaat en je elkaar niet alleen qua taal niet volledig begrijpt, maar ook het verschil in cultuur zorgt voor problemen, is het raadzaam een professionele tolk van Global Talk in te schakelen die ervoor zorgt dat de boodschap die jij met je bedrijf wilt uitdragen, ook op de juiste manier wordt ontvangen. Omdat alleen de juiste manier van vertalen niet goed is, is het ook belangrijk te kijken naar een tolk die de cultuur begrijpt. Het is daarom dus ook raadzaam te kiezen voor een partij die je hier volledig in kant ontzien.

Stedentrips vriendinnen banner

Spreek dezelfde taal

Het klinkt heel eenvoudig, maar zaken doen met een buitenlandse partij en dan vooral wanneer het gaat om de Aziatische landen, is veel meer dan alleen het begrijpen van wat je tegen elkaar zegt. Om ervoor te zorgen dat jullie tot een goede samenwerking kunnen komen, is het belangrijk om dezelfde taal te spreken, zodat jullie van elkaar precies weten wat er wordt bedoeld. Steeds meer bedrijven die zaken doen met het buitenland, kiezen er daarom dan ook voor een professionele tolk in te schakel van een tolkenorganisatie zoals Global Talk. Hier weten ze als geen ander hoe belangrijk het is om niet alleen dezelfde taal te spreken, maar ook te begrijpen wat er nu precies wordt bedoeld. Daarbij kunnen bepaalde cultuurverschillen en opvattingen een belangrijke rol spelen.

zaken doen buitenlands bedrijf

hotelspecials

Zorg voor betrouwbare partners

Zaken doen in het buitenland is en blijft spannend. Naast het inschakelen van een goede tolk om elkaar te kunnen begrijpen, is het ook verstandig te kijken naar een agent die jouw belangen in het land kan behartigen. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks een prototype ontvangt dat volledig aan je wensen voldoet om vervolgens flink teleurgesteld te raken op het moment dat de daadwerkelijke handel die je hebt besteld wordt geleverd. Om er zeker van te zijn dat je zaken doet met een betrouwbare partij, is het goed deze na te (laten) trekken, zodat je zeker weet dat ze bijvoorbeeld aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen, maar ook beschikken over de juiste certificeringen voor het maken van bepaalde producten.

Veilige producten

In het verlengde van een betrouwbare partner, is het ook belangrijk dat je zeker weet dat de producten die je bestelt, ook veilig zijn. Aangezien er in Europa andere regels gelden ten aanzien van veiligheid, dienen je goederen wel te beschikken over een CE keurmerk. Is dit niet het geval, dan mag je ze wettelijk gezien helemaal niet eens op de markt brengen. Zorg er dus voor dat je zelf of je agent in het desbetreffende land langs gaat bij de productielocatie en de juiste documenten in zijn of haar bezit krijgt, waarmee je zeker weet dat alles aan de Europees gestelde wet- en regelgeving voldoet.

sunweb lastminute banner