Tips voor goede huidverzorging tijdens een strandvakantie

Besloten om België of Nederland deze winter te verruilen voor een warm oord? Dan ben je zeker niet alleen. Er zijn genoeg mensen die de komende maanden de zon op zoeken. Een week genieten of zelfs een aantal weken tot maanden overwinteren. Heerlijk!

Stedentrips vriendinnen banner

Door de flinke weersovergang is het echter wel belangrijk om je huid hierin te ondersteunen. Deze zal het namelijk flink te verduren krijgen. Zeker gedurende een strandvakantie. Wil je er zeker van zijn dat je huid mooi blijft tijdens en na de vakantie? Maak dan gebruik van de volgende tips voor goede huidverzorging tijdens de vakantie.

Koop goede verzorgingsproducten

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is nooit verstandig om te besparen op verzorgingsproducten, maar nu al helemaal niet. Daarom is het goed om in elk geval voor een kwalitatief merk te kiezen. La Roche-Posay is een huidverzorgingsmerk dat voor heel veel verschillende toepassingen wordt gebruikt. Ze beschikken over verschillende lijnen, zodat er een geschikt product is voor elke huid. Bovendien hebben ze ook flacons van reisformaat. Op die manier kun je ook verschillende producten meenemen in de handbagage.

hotelspecials

Extra tip: wees je ervan bewust dat de huid tijdens de vliegreis al enorm belaagd wordt door ongunstige omstandigheden. Denk alleen maar aan de luchtkwaliteit in een vliegtuig. Daardoor kan het zeker geen kwaad om wat huidverzorgingsproducten mee te nemen in de handbagage. Let er dus wel op dat deze voldoen aan de eisen. Zo voorkom je dat je straks toch nog moet weggooien.

zonnen met bescherming

De huid extra voeden

Tijdens een strandvakantie ben je uiteraard dikwijls in het water te vinden. En hoewel het heerlijk is om een verfrissende duik te nemen, kan dit ook funest zijn voor de huid. Door de samenstelling van het water – of dit nu de zee of een zwembad is – kan er een vochtverlies optreden in de huid. Bij heel vaak zwemmen kan de huid zelfs volledig ontdaan worden van natuurlijke vetten en daardoor uitdrogen. Dit kan verschillende gevolgen hebben.

Om uitdroging te vermijden moet men zich zo snel mogelijk afspoelen met ‘schoon’ water. Hiermee wordt het effect van de samenstelling van het water verminderd. Exfolieer de huid vervolgens met een rijke, voedende bodycrème. Zo blijft het hydratatieniveau van de huid op peil. Ook heel belangrijk voor mensen met een gevoelige huid of huidaandoeningen zoals eczeem. Door de huid te voeden, worden extra irritaties voorkomen.

afspoelen met schoon water

Goede zonnebrandcrème

Hoe later in het seizoen je vertrekt, hoe groter de kans dat je huid inmiddels helemaal geen ‘ondergrondje’ heeft om het verbranden tegen te gaan. Alle kleur van de afgelopen zomer is er wel van af. Dat betekent ook dat de huid eigenlijk geen schild meer heeft om de zonnestralen op te vangen. Vergelijk het maar eens met de begin van de lente. Toen kon je heel makkelijk verbranden. Later in de zomer wordt het minder. Dat is ook zo als je na weken in de herfst of Nederlandse winter plotseling naar een warm land vertrekt. Gebruik daarom extra veel zonnebrandcrème met een hoge factor. Deze zonnebrandcreme kun je met korting kopen via sites als Kortingscode.be.

sunweb lastminute banner