Tokyo Disney Resort tips

Het Disney imperium reikt verder dan Orlando en Parijs. Ook in Azië vind je 4 Disney parken. Wij bezochten Tokyo Disney Resort, waar het mooiste pretpark ter wereld ligt.

Stedentrips vriendinnen banner

Tokyo Disney Resort

Ah een city tripje van 5 dagen? Waarheen dit keer, Copenhagen of Lissabon? Euh neen… naar Tokyo. Je kan je de vreemde blikken al voorstellen zeker. De reden was een uitstekend tarief bij Qatar Airways. Dus vlogen we onverwacht naar het land van de rijzende zon.

Disneyland

“Zip a dee doo dah”… de eerste vrolijke noten galmen uit de boxen van het station. En dat ligt 5 meter boven de begane grond, want het is geen trein maar een monorail die geruisloos naar binnen glijdt. Hij is voorzien van ramen in de vorm van een Mickey hoofd, er is geen ontkennen aan… we zijn in Disneyland Tokyo.

hotelspecials

Tokyo Disneyland

In tegenstelling tot de Disney resorts in de rest van de wereld is The Walt Disney Company hier niet de eigenaar. The Oriental Land company is de uitbater van het resort en betaalt Mickey’s boekhouder daar miljoenen dollars voor. Het resultaat is een uiterst origineel park, Disney magie met een oosters tintje. Het resort bestaat uit Disneyland Tokyo, vergelijkbaar met The Magic Kingdom, en Disneysea waar alles in het teken staat van de het leven in en rond de oceanen.

Tokyo Disney Resort

Halloween

Het is Halloween en we vallen een beetje uit de toon. Niet alleen omdat we de enige westerlingen zijn en gemiddeld tien centimeter groter zijn dan de andere bezoekers. Maar ook omdat we zelf niet verkleed zijn in een of ander Disney personage. De officiële Disney karakters van het park worden door sommige bezoekers zelfs overtroffen. Japan is een land van extremen, ook in een pretpark.

Tokyo Disney Resort

We doen toch een beetje mee

Splash Mountain

Disneyland Tokyo ziet er grotendeels hetzelfde uit als ‘ons’ park in Parijs. Al heeft het natte klimaat voor een overdekte Main Street gezorgd. Het geeft je eerder een ‘Wijnegem shopping center’ gevoel dan dat je in een 19de eeuws Amerikaans stadje rondwandelt.

Een ander groot verschil is de aanwezigheid van een van Disney’s topattracties, Splash Mountain. Een tien minuten durende feel-good rit in een drijvende boomstam die eindigt in een enorme splash. Plezant genoeg, maar geen echte thrill ride. Wel extreem is de enorme wachtrij van 120 minuten. Gelukkig beschikt Disney over een gratis fast pass systeem dat je wachttijd serieus kan doen verkorten. Het kost je natuurlijk enig inzicht en timing om je fast passes optimaal te gebruiken.

Disneyland Tokyo

Disney sfeer

Single rider

Bij Splash Mountain gebruiken we onze fast pass niet, hier kan het nog sneller via de single riders wachtrij. Deze is bedoeld voor mensen die het niet erg vinden om niet samen in een attractie te zitten. De lege plekken worden zo opgevuld om de capaciteit optimaal te benutten. En wat maakt het uiteindelijk uit dat je niet samen zit? Wanneer heb je nog eens een diepgaand gesprek gevoerd op een rollercoaster? Nooit dus, en we wandelen lachend langs de hele wachtrij en stappen zonder ook maar  minuut aan te schuiven in ons bootje. Travel hacking kan dus ook in een pretpark.

Tokyo Disney Resort

Flash Mountain

In de USA is het lange tijd een rage geweest om je borsten te flashen tijdens de laatste drop, precies op de plek waar Disney je foto neemt om achteraf te verkopen aan de spotprijs van 10 euro. Het leverde de berg de naam ‘flash mountain’ op, totaal niet in lijn met het familiale karakter van Disney natuurlijk. En Disney zet er speciaal personeel voor in. Zij moeten foto’s met blote tieten spotten en verwijderen, zodat geen enkele blote borst nog op de TV schermen aan de uitgang van de attractie geraakt. Sprookjes duren niet lang…

Tokyo Disneysea

De echte reden van ons bezoek aan Tokyo Disney Resort ligt iets verderop. Tokyo Disneysea is een uniek pretpark dat tot in de extreme details is gethematiseerd. Dertien miljoen bezoekers per jaar zijn even benieuwd als wij om het park te ontdekken.

Tokyo Disney Resort

Het park heeft een nautisch thema en neemt je mee naar verschillende werelden op, langs en onder water. Van ‘The American waterfront’ tot de Arabische kusten van Sinbad en Ali Baba. We betreden het park langs een mediterraans dorp. De gondeliers dobberen over het water, de geuren van basilicum en rozemarijn komen uit het Italiaanse restaurant. Als er geen honderden Japanners rond ons stonden waanden we ons in Venetië.

Tokyo Disney Resort

Mysterious Island

In de verte doemt een grote vulkaan op, vanop deze afstand moeilijk van een echte te onderscheiden. Van dichtbij nog moeilijker, dankzij het daveren en het gebrul van de berg. De vlammen die hij uitspuwt vormen zweetdruppeltjes in onze nek. Zo’n berg in een pretpark, daar kan niet anders dan de beste attractie van het park in zitten. En in de diepste krochten van Mount Prometheus gaan we aan boord van een ondergronds voertuig en volgen het spoor van Kapitein Nemo.

Tokyo Disney Resort

Klik op de foto en ervaar deze topattractie

Tower of Terror

We schuiven aan door een stoffige hotel lobby, de spinnenwebben en kapotte meubels bewijzen dat er sinds 1912 geen activiteit meer is in het hotel. We krijgen een rondleiding en leren dat het hotel vervloekt is door een boze geest. Geen goed idee dan om samen met 15 uitzinnige Japanners in een lift te kruipen. We doen het toch en beleven een helse rit, twee zelfs dankzij onze fast passes.

Tower of Terror

Klik op de foto voor een filmpje van ToT

Magellan’s

Een ontdekkingsreiziger die als eerste de wereld rond zeilde, zo iemand verdient een eigen restaurant in een park als Disneysea. De statige wereldbol in het midden van de zaal draait langzaam zijn rondjes. Rondom de aardbol genieten de bezoekers van een heerlijke pretparkmaaltijd, jawel het bestaat! En het is nog betaalbaar ook. De castmembers gaan helemaal op in hun rol als gids en laten ons in een boekenkast de geheime knop zoeken die de deur opent naar een geheime kamer. Disney details die het verschil maken, net zoals de Disney oren die in de broodjes gebrand worden.

Magellan's restaurant

Magellan’s

Tokyo Disney Resort

Geheime deur

Japanners zijn gek van snacks, en vooral van popcorn. Waar we bij Maggellan’s zo konden binnen wandelen moet je bij elke popcorn kraam gemiddeld een half uur aanschuiven. En ze worden in alle smaken geserveerd, van curry tot zout en van kokos tot zwarte peper. Geef ons toch maar het menu van Magellan’s.

Tokyo Disney Resort

Menu bij Magellan’s

Indiana Jones

’s Avonds dwalen we door de dicht begroeide ‘Lost river delta’. Brandende fakkels en drums brengen de jungle tot leven. Tussen het bladerdek door doemt de tempel van ’the crystal skull’ op. Samen met Indiana Jones, ook in Japan een ster, zien we alle hoeken van de tempel. Uiteraard gebruiken we weer de single rider wachtrij, aanschuiven is voor amateurs.

Tokyo Disney Reosrt

Klik op de foto voor een filmpje

Praktisch

  • Op de website van Tokyo Disney Resort vind je alle informatie in het Engels.
  • Tokyo Disney Resort ligt op ongeveer een half uurtje van Tokyo station, en een uurtje van Narita Airport. Er zijn verschillende treinlijnen en bus shuttles die je naar het resort brengen.
  • Is je budget onbeperkt? Verblijf dan in een van de Disney hotels en dompel je 24 op 24 onder in de Disney magie.
  • Hou je het liever betaalbaar? Boek dan een van de partnerhotels net buiten het Tokyo Disney Resort. De monorail rijdt er om de 10minuten langs om je op te pikken.
  • Gebruik de fast pass en single riders wachtrijen om minder lang aan te schuiven bij de attracties.
  • Disney is een meester in storytelling en sfeerschepping, stop geregeld en ontdek telkens nieuwe details.

Tokyo Disney werd verkozen tot mooiste pretpark ter wereld, iets dat we enkel kunnen beamen. Al zijn we wel al even niet meer in Bobbejaanland geweest…

sunweb lastminute banner

8 commentaar

  1. Eva

Reageer